reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dziewczyny, mam pytanie. Czy brzuch moze twardnieć przez ruchy maluszka?

Od kilku dni mała szleje w brzuchu jak pijany zając, właściwie calymi dniami (no, z malymi przerwami), ale ja czuję sie strasznie. Jak siedzę czy leżę to ejst ok, jak tylko zrobię kilka kroków (np do ubikacji, to brzuch mam jak kamień i pobolewa mnie (nie bardzo, ale jednak), do tego czuję takie dziwne uczucie w kroczu, jakby mnie ciągnęło.
Macie też tak? Wizyte u gina mam dopiero po świętach i nie wiem czy spokojnie czekać czy może z takimi objawami trzeba się wepchnać na wizytę wcześniej.
Jak myslicie?

reklama
Corin a kiedy byłas ostatnio? Twardniec moze ale nie na długo i do kilku razy dziennie ( mogą to być pierwsze skurcze B-Hicksa) ale jezeli non stop a na dodatek kuje czy rwie to dla spokoju sumienia pojdz wczesniej- ja bym posżła bo nie ma nic gorszego od dumania

corin zgadzam sie z sestina, mnie tez twardnieje kilka razy w ciagu dnia - i najbardziej własnie wtedy, kiedy mała sie przekreca. moj mowi ze to fizjologia i nie ma sie czym przejmowac. gorzej jak twardnieje podczas stania, bo z tego co on mowił, to brzuch ma prawo byc twardy, ale zarazem elastyczny a nie taki jak kamien. moj taki jest - dlatego m.in. kazał na maxa sie oszczedzac.jak leze to mam taki przyjemnie miekki a jak sie podnosze to jak głaz.

corin zgadzam się z sestiną, po co jeszcze w czasie świąt masz się zamartwiać..albo może zadzwoń najpierw do lekarza?
myślę, że trochę od ruchów maluszka twardnieje - ja np. jak mała się przeciąga albo jakoś przemieszcza to mam w tym miejscy brzuch bardzo twardy - myślę że to po prostu jej ciałko czuję pod skórą :-) ale nie jest to bolesne i nic mnie w kroczu nie strzyka przy tym...

Cześc dziewczyny i szkrabunie :*:*:*:*:* ja dzis od 3eciej nie spię :-D:-D ale mi tam rybka ile śpię ja zawsze wyspana chodzę :-D
maqnio jednak córkę ?????????? :szok: Ja mam nadzieję,że u mnie nic już nie wyrośnie :-D:-D
emcia słonko dzięki za pamięć u nas ok ale już tez doczekac się nie mogę lipca :-Di fajnie,że D już w lepszym stanie jest :tak:
Corin ja mam takie skurcze czasem jak leżę jak chodze to nie a krocze ciągnie tez mnie ;) i tłumaczę,że tak ma być bo popadłabym w paranoje mysląc,że cos nie tak jest non stop a jak córeńka Twoja szaleje to pewnie nóżki prostuje i uciska na coś ;-)mi w nocy małą żebra skopała dlatego nie spałam ale wyżej lepiej jak kopie niż w krocze :-D i teraz nie wiem jak leży skoro tak pod żebrerkami ją czuję

Corin ja tak mam cały czas. Jak mała szaleje w brzuchu to twardnieje. Nawet jak leżę i jak się rusza to też twardnieje. Wizyty w toalecie kończą się twardym brzuchem. Mam tak od 2mcy. Lekarze mówi, że to skurcze. Dopóki nie skracają szyjki i nie powodują rozwarcia nie są groźne. Trzeba to kontrolować.

maqnio to obrotna jest ta moja mała hahaha bo dopiero miednicowo leżała cwaniara no :-D:-D
Aaaa Corin mój lekarz zawsze mi mówi tak " jak nie ma krwawienia,gorączki,wymiotów czy dreszczy tzn.,że jest ok " więc chodze spokojna ;) Anioł z Niego bo chyba bym za każdym razem jeździła na Ip hahaha a tak jest dobrze :-D

reklama
em_ka witaj Słonce!!! lezakujemy Kochana lezakujemy, czuje sie dobrze - dzieki za pamiec:) na szczescie zadnych skurczy, bolaczek - brak, tylko psycha mi fiksuje od tej horyzontalnej pozycji:) super ze D. ma sie lepiej, i ze ta glukoza jakos poszła. Moje libido wygasło wieki temu, bo celibat obowiazkowy :-(super ze bedziesz miała choc na chwile kogos do pogadania - to wazne dla dobrego samopoczucua:) a ty jak sie czujesz? nic nie dokucza? no i jak tam futrzak? wietrzysz mu futerko?:-)
maqnio kochana, u mnie wszystko ok, mam gloda caly czas, staram sie nad tym panowac ale chyba sie nie da. U nas takie upaly ze chyba ze mnie to slonce wysysa caly pokarm :-D dlatego uzupelniam na bierzaco :-D hihihi

dziewczynki jak stoicie to usiadzcie a jak siedziecie to sie połózcie - mam takiego newsa ze padniecie wszystkie - wydrusia bedzie jednak miała dziewczynke!!!!!!!!

malutka zdrowa, i wszystko w porzadku:)

tylko teraz moja Rózia zostaje bez meza i co bedzie stara panną:-)?!

nie zartuj!!!!!!!!!!!!!! :-D ale heca, nakupowala ubranek dla chlopca itd.. ale najgorsze jest nastawienie lub przestawienie na inna plec. Gdyby mi powiedzieli ze bedzie chlopiec chyba bym zawalu dostala, nie z tego ze nie chcialabym chlopca tylko dlatego ze jestem mega nastawiona na dziewczynke i wszyscy juz wiedza ze bedzie Nicole. Niesamowite!!! hahahah :-D
Em_ka, moje libido jest mega, ale co z tego, jak mamy zakaz;)

moze wlasnie dlatego ze masz zakaz. Jak to sie mowi, ze zawsze marzymy o tym, czego miec nie mozemy :-)

Dziewczyny, mam pytanie. Czy brzuch moze twardnieć przez ruchy maluszka?

Od kilku dni mała szleje w brzuchu jak pijany zając, właściwie calymi dniami (no, z malymi przerwami), ale ja czuję sie strasznie. Jak siedzę czy leżę to ejst ok, jak tylko zrobię kilka kroków (np do ubikacji, to brzuch mam jak kamień i pobolewa mnie (nie bardzo, ale jednak), do tego czuję takie dziwne uczucie w kroczu, jakby mnie ciągnęło.
Macie też tak? Wizyte u gina mam dopiero po świętach i nie wiem czy spokojnie czekać czy może z takimi objawami trzeba się wepchnać na wizytę wcześniej.
Jak myslicie?

Corin normalne to jest, to sa te skurcze i od 6 miesiaca czuje je o wiele mocniej i trwaja dluzej niz normalnie, nic wczesniej. Nawet jak chodze to mi tak twardnieje ze nie chce rozluznic. Nie przejmuj sie :*

Do góry