reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Patrycjaa, trzymam kciuki za 3bita, tylko dajcie mu sie przelezec w lodowce. Jutro będzie smaczniejszy niż dzis ;-)

Pippi, laktatora uzywalam w tak zwanym międzyczasie. Miałam taki nawał pokarmu, że nawet jak się schylalam to mi cieklo :szok: No i zdecydowanie wolę ręczny od elektrycznego. Wiadomo, że im więcej pokarmu sie odciaga tym więcej piersi go produkują. Elektryczny odciąga duzo więcej niż dacie radę ręcznym. Ja odciagalam tylko do uczucia ulgi.

Mialam laktator avent i teraz tez sobie go sprawię bo sprawdził sie swietnie :-)

Nie wiem czy to prawda a moze guzik prawda ale mi kuzynka powiedziala e ... jak sie karmi piersia to maly jest non stop glodny bo ona nie kontroluje ile on zje w danym czasie

bzdura. A to, że trafiają sie dzieciaki cwaniaki to inna sprawa. Mój mlody potrafił wisieć na cycu non stop, ale tylko po to zeby się poprzytulac. Łapał pierś i trzymał, wogóle nie pił, a jak go odkładałam to byl ryk. Wiec dla kogoś z boku mogło to wyglądać ze dzieciak się nie najada.

Ostatnia edycja:
reklama
Maqnio, no widziałam przecież zdjęcie i gdzie Ty pulpecik jesteś, to ja nie wiem! Laska, że szok!

Veronique, ja 45 kg to chyba w podstawówce ostatni razy ważyłam, hehe;)

Corin, hehe, to ten Twój synuś, to od niemowlaczka cwaniaczek jest;)

No widzisz Corin ... to poczatkujaca mama i tez tak mi sie wierzy cos nie chcialo ... no ale dobrze ze mi wyjasnilas . Moja mama mowi ze maluch to cwany na przyklad jak sie go nosi caly czas w sensie jak zaplacze.... w lozeczku i podnosi sie go caly czas na kazde "jekniecie " to potem taki maluch wymusza i mama mowila ze wiele razy podniosla tylko rog poduszeczki .. i cisza .... puscila rog i placz.. :)
Mi mama mowi zebym tylko nie nosila non stop i tez nie wiem czy to prawda Corin :/ bo mowi ze jak sie zacznie nosic lulac bujac .... to potem jest problem
Psotka heheehehe terefere :p ale wierz mi nie fajnie jest tak malo warzyc cialo jest podatne na wszelakiego rodzaju siniaki :/ i w ogole nie fajnie to wyglada:|
A poza tym ja uwazam ze takie kobiety jak Maqnio i takie w ogole co maja wiecej cialka sa BARDZO SEXY !!!

psota, niczka sesese..jaka ja prózna jestem i łasa na takie komplementy:zawstydzona/y:typowa baba:-) niech wam bozia w dzieciach wynagrodzi:-) a tak poza tym to wszystkie lipcówki - jak z żurnala!!!!

Nika, co prawda to prawda, szczerze powiem ze sama nie wiem czy nosić czy nie :-D Też mi mowili "Nie noś bo będziesz miała przechlapane" ale jak zostawić maleństwo kiedy tak płacze załośnie? A z drugiej strony siedzieć ciągle przy maluchu żeby nie czuł się samotny, to była dla mnie strata czasu, kiedy w międzyczasie mogłam zrobic coś innego ;-)

Świetnie sprawdził mi się leżaczek, kładłam do niego dzieciaczka tak zeby mnie widzial, kładlam obok siebie i maluch ruszajac sie bujał się w leżaczku, a ja mogłam chociażby pozmywać ;-)

Maqnio, to ja Ci pokażę, co to znaczy być puuuuuuuuulpetem hehe;) Moje przed i w trakcie przerwane ciążą;)
przed i w trakcie.jpg

Ciasteczka jak nic ...
Corin ja tez nie wiem czy bede mogla ... tak obojetnie przejsc obok tego jak maly tak plakac bedzie . I to samo powiedzialam mojej mamie a moja mama . Dziecko jak ma sucho jest najedzone jest zdrowy to placze bo nie ma nicc innego do roboty ... :| A podobno na pewno rozpoznam placz ktory jest taki wymuszony od placzu dziecka jak naprawde mu cos dolega ...

psotulko widziałam Twoje ostatnie foto z brzuniem - i nie umywam sie do ciebie Kochana:* a poza tym jak to sie mowi?..."kochanego ciałka nigdy nie za wiele" po ciazy bedziemy sie martwic, teraz - hulaj dusza hihihi:-)!!!

reklama
Przestań Maqnio, ja Twoje foto też widziałam:)))) Pewnie, że tak, mój mąż ożenił się ze mną, jak ważyłam 105 kg, więc teraz to jest zadwolony;)

Do góry