reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

ja też wstaję w nocy na siusiu. Jakbym pęcharza pół miala. Więc ze spania nici bo ciagle chce mi się pić i kółko się zamyka. Dzięki Corin za info. Chyba zrobię te badania choc lekarz mówił że robia je dopiero w SZczecinie -200 km ode mnie. Słuszałam , że kosztuję ok 600 złotych. ale to musze jeszcze sprawdzić. Pozdrawiam Was cieplutko

reklama
mailuj u nas robią je w każdym labolatorium, popytaj wiec może u siebie, może znajdziesz blizej. Albo może pobiorą ci krew u ciebie i wyślą do szczecina na badania.
Co do ceny, patrzyłam ostatnio, ale nie pamiętam ile kosztowało. Jestem jednak pewna że nie były aż tak drogie. Za tydzień pójde się przebadać to zerknę na cennik.

Raaany....jak mi jest niedobrze.......:no::zawstydzona/y::-:)dry::sorry2::no: A w pracy musze tyle zrobić.....ja chcę do domu!

Veronique - nie denerwuj się, skoro juz serducho bije to wszystko jest OK! A wczesna ciążę faktycznie ciężko wypatrzeć, ale teraz juz maluszek będzie rósł w zastraszającym tempie! :-D

Z Maja tak nie miałam....:-:)-:)-( Okropnie mnie mdli cały tydzień już...........:no::no:

Dzięki Corin :-) Ja to chyba muszę nagrywac to co mi lekarz mówi. I w domu w zwolnionym tempie je przesłuchiwać ;-) Bo nie do końca pamiętam co mówił, tylko ten Szczecin mi utkwił ;-)

Dzięki Corin :-) Ja to chyba muszę nagrywac to co mi lekarz mówi. I w domu w zwolnionym tempie je przesłuchiwać ;-) Bo nie do końca pamiętam co mówił, tylko ten Szczecin mi utkwił ;-)

ja mam niestety to samo :rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: a i oczywoście notorycznie zapominam zapłacić u lekarza i już mi się przypomina jak wsiadam do samochodu . no i z powrotem i znów czekam:baffled:
no i ja wyniki muszę zrobić . wizytę mam na 17 grudnia więc machnę prze wizytą żeby były wiarygodne :laugh2:

kkasiulka trzymaj się jakoś wytrzymasz w pracy.

corin zaciekawiłaś mnie tym badaniem ale mam mieszane uczycia . zrobić ? nie zrobić? czy są jakieś specjalne wskazania ? idę poczytam na ten temat

pozdrawiam

A propo tych testów genetycznych to mój gin mówił, że pierwszym krokiem jest genetyczne badanie USG, które wykonuje się miedzy 11 - 14 tyg ciąży, jest to podobo taki standard. Wtedy dokładnie mierzy sie dzidziusia i określa jakieś prawdopodobieństwo wystapienia wady genetycznej. Jeżeli takie prawdopodobieństwo istnieje wykonuje się badania krwi, a następnym krokiem sa badania prenatalne.

Też siedzie w pracy i mam juz dość.... chcę do domu a tu tyle roboty jeszcze.

Witam .... nie odzywałam się bo nie chciałam ględzić bez sensu .No więc u mnie bez zmian leże ,biore leki i tego koszmaru końca nie widać nadal brudze rano było lepiej ale musiałam jechac na miasto:no: i szlag wszystko trafił znowu wylatuje to cholerstwo:-(ten krwiak doprowadza mnie do szewskiej pasji :wściekła/y:tak się nie da żyć .Nie mogę się cieszyć ciążą bo niby jak:baffled: jak wiecznie strach....eh

Witajcie, ja takze leze sobie i polykam ksiazki, moja srednia to 1,1ksiazki na dzien, lubie czytac, ale chyba po tym okresie to hobby mi obrzydnie...
Chyba zaczynaja mi sie nudnosci, wczesniej ich nie mialam, jedynymi objawami byly piersi, wiecznie pelen pecherz i troche palpitacji, az sie martwilam, ze sie nie zaczynaja, a tu dzis, szykujac makaron na obiad jak mnie nie rzucilo... troche sie przerazilam, bo mam nie lazic, wiec szybko wrocilam do lozka, ale niestety nadal mnie meczy...ale moze byc tak, ze po prostu cos zjadlam nie tak, zobaczymy
Mam pytanie, czy pappa test, o ktorym pisalyscie w jakims stopniu moze zastapic badania prenatalne? Wiecie moze jaka jest miedzy nimi roznica?
Bardzo sie ciesze, ze u was wszystko jest dobrze :) jejku, bysmy tak wytrwaly do lipca :)

reklama
Witam .... nie odzywałam się bo nie chciałam ględzić bez sensu .No więc u mnie bez zmian leże ,biore leki i tego koszmaru końca nie widać nadal brudze rano było lepiej ale musiałam jechac na miasto:no: i szlag wszystko trafił znowu wylatuje to cholerstwo:-(ten krwiak doprowadza mnie do szewskiej pasji :wściekła/y:tak się nie da żyć .Nie mogę się cieszyć ciążą bo niby jak:baffled: jak wiecznie strach....eh

Oj przykro mi, mam nadzieje, ze Ci sie szybko skonczy i bedziesz mogla sie cieszyc fasolicha :)

Do góry