reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Balkan staram sie juz nie myslam o tym bo ja probowalam ale gdy zostalam potraktowana jak powietrze nie mam zamiaru, tym bardziej ze nawet nie zapytal co u mnie gdy bylam w szpitalu. Ona uwaza ze ja musze, argumentuje ze juz nie da rady mi pomagac za jego plecami. Tak samo ze swietami u Lukasza nas razem zapraszali a u mnie ojciec mnie nie zaprosi a mama jak pyta czy ja przyjade tak jakbym teraz sama byla...

Ostatnia edycja:
reklama
Balkan, masz rację, niestety nie wszystko zależy od nas, muszę wierzyć, że Dawidek będzie zdorwy:)
Co do podusi, to polecam motherhood, ja mam ją już od 3 miesięcy i sypian naprawdę bardzo dobrze.
Do Warszawy mieliśmy pojechać w przyszły piątek, ale los zdecydował inaczej, trudno, odwiedzę teściową po narodzinach:)
Nie przemęczaj się przy sadzeniu kwiatków:)

Anulko, Ty nie możesz się tak denerwować! Spokojnie Słonko, Balkan ma rację, to Twoja mama powinna jakoś wpłynąć na ojca i być pomostem między Wami. Trzymam kciuki, żeby Wasze stosunki się unormowały.

Anula, to nie fair, że Rodzice zostawiają dzieci same z takimi problemami.... musisz to spokojnie przemyśleć - niestety napiszę - przemyśleć brutalne za i przeciw - czy poradzisz sobie bez pomocy Mamy, co możesz zrobić, żeby sobie bez tej pomocy poradzić.... idą Święta Wielkanocne - ja tutaj nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że są to Święta, kiedy ludzie wierzący nawzajem sobie przebaczają..... i to już nie dla pomocy finansowej, tylko dla Twojego spokoju - Ojciec się musi pogodzić z tym, że teraz jesteś Ty, Twój chłopak i za chwilkę Wasze dziecko - jego obrażanie się nie zmieni stanu rzeczy.....

wiem, że najłatwiej tak doradzać, a ja już sama kilka lat nie jestem w stanie pogodzić mojej Mamy z moimi Teściami - ale moja Mama to przypadek wybitnie trudny.... :(

Psota, na szczęście sadzenie bratków to nie jest spcjalnie męcząca robota - tylko muszę się wreszcie ubrać..... :)

A wczoraj Mateusz poznał swoją Prababcię, bo bylismy u mojej Babci w Łodzi... :)

Ostatnia edycja:
Psota teraz wiem czemu dwonila do mnie 2 razy dziennie a kiedys raz w tyg, chciala mnie podejsc. Trudno jakos poradze sobie sama a co do wplywu na niego nie da rady ona w domu jest od pracy i tylko od tego...
Juz od kilku dni mam ochote na orzeszki ziemne:-(

balkan, ja takie sny mam niemal od początku ciąży..
anula
, myślę podobnie jak balkan.. nie jest to prosta sytuacja, ale każda ma jakieś wyjście.. zapewne teraz tata nie może się pogodzić i dlatego tak się zachowuje, ale gdy maluszek się urodzi zmięknie mu serce i wszystko się ułoży.. teraz musicie jakoś przetrwać.. w końcu to dorosły facet, który wie, albo i nie i wtedy należałoby mu to uświadomić, że może w ten sposób stracić córkę..

oj anula.. orzeszki..hmm..trzeba trochę poczekać, tak do lipca :)

mówicie, że ta poduszka jest taka dobra? ja nie mogę spać na boku, bo żebra..a na wznak zaczyna mnie momentami zatykać..już sama nie wiem..może ta poduszka by pomogła.. w sumie mam takie, długi wałek, ale to nie to samo, mam nadzieję..bo teraz jak się budzę, to wszystko mnie okropnie boli..

Dzien doberek,
Ja dopiero co wstalam. Kolacyjka wypadla super. wszyscy byli zadowoleni. Choc dzisiaj musze troche polezec bo kregoslup troche szwankuje.
Anula kochana ja mysle ze teraz powinnas myslec o dzidzi. Teraz jest ci potrzebny spokuj. Tak jak ktoras napisala powinnas przemyslec to dobrze. Jestes silna i superowa babeczka i pokonasz te sytuacje w jak najlepszy sposob dla ciebie. Trzym sie cieplutko

konwalianka ja mam taka poduche i naprawde jest super. przyda sie tez zaraz po porodzie przy karmieniu dzidzi.

Pozdrawiam wszytkie mamy. Musze rozwiazac problem z tym suwaczkiem.

reklama
Hej robaczki!

Ja dzis nadzwyczaj dobrze spałam:)

No właśnie dziewczyny, jak to jest z tymi orzeszkami, przecież teraz możecie sie nimi zajadać.. dopiero po porodzie, tak jak mówi Corin nie wolno ich jeśc.. ale teraz jak najbardziej, przechy wskazane..kobiety, które jedza orzechy w ciazy maja mądre dzieciaczki, bo one maja zdrowe tłuszcze!

Do góry