reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Witajcie sloneczka !!!U mnie slonce ale strasznie wieje ,no i trzeba jeszcze wyciagnac kurtke ,a juz pare dni latalam w bluzie;-)tak to jest z ta pogoda ,ale jeszcze burze do nas nieprzyszly ,ale pewnie dotra ,jak to na mazurach ,najzimniej jak zawsze:no: Corin ale z ciebie szalona kobitka tak z rana i juz masz zakupy porobione:-Da ja jeszcze nie ,a sprzatania tez dzisiaj nieplanuje ,jutro sobie posprzatam,bo dzisiaj szykuje sie psychicznie i fizycznie na wizyte u ginekologa ,ciekawe jak moje wyniki ....

hej ranne ptaszki :-)
corin o 9 już po zakupach???? rany, prawdziwy ranny ptaszek z ciebie, ja dopiero się zwlokłam z łóżka....;-)

psota, wisienka - odpoczywajcie jak najwięcej z nogami w górze, chodzenie po domu to też chodzenie, można kilometrów nastukać... i bądźcie dobrej myśli, ja mam nadzieję, że to pomoże

ale 31 mm to już krótka szyjka????:szok: moja ma 36 i w opisie mam "długa" ... to co, różnie lekarze to interpretują?

A my wczoraj byliśmy na tych dodatkowych zajęciach z pierwszej pomocy dla niemowląt. Mówiła nam babka o oparzeniach, złamaniach, zatruciach, zakrztuszeniach itd. Ćwiczyliśmy też trochę na lalkach i sporo praktycznych informacji było. Nic przyjemnego, ale czuję się spokojniejsza. Ja do panikar nie należę i zazwyczaj zakładam pozytywne scenariusze, ale w tym wypadku uznaliśmy, że taka wiedza jest ważna. Oby tylko się nie musiała przydać.

Cześć Bąbelki ... Ja wczorqaj dostalam prezent od Maqnio przesliczna czapeczke i Buciki SLICZNOSCI wstawie zdjevie jak malz znajdzie KABEL od USB !!! Maqnio dziekujeee Waldi bedzie we tej czapuni wygladac jak prawdziwy niedzwiadek !!!!
Z moim kotem pedzel wyjasnilo sie tylko tyle ze ma dwa zeby mleczne ktore nie chca mu wypasc dostal specjalistyczna karme ktora ma je usunac ... zeby mleczne hacza dziasla ... :) stad te stany zapalne Uffff dobrze ze to tylko to !!!!
Mnie wczoraj i dzisiaj ciagnie ...brzuszek troche po bokach ... jakbym miala kolke ...wiec sie staram, oszczedzam a dzisiaj musze jeszcze do cioci jechac zrobic polozyc jej maske algowa bo jutro ma jakas imprezke rodzinna ! :)
Corin Moze to chwilowa dyspepsja ... za duzo kwasu wzoladku ? Czy jakos tak ??? Spokojnie :*
Wisienka ale jak te skurcze sie objawialy.... :| jakie to uczucie :| kurcze Biedna :* Lez spokojnie ....
Ja nie wiem co sie dzieje z tymi szyjkami :/

No morze piękna sprawa. Ja mam 12 km do morza :-) I tak się kończy, ze jak dojedziemy na plażę to po 15 minutach siedzimy i pijemy kawę w knajpce ;-) Psotka Wisienka musicie dbać o siebie bardziej. Choć pewnie wkurza Was takie gadanie bo przecież dbacie o siebie jako przykładne Ciężarówki - LIpcowe :-) Najważniejsze, ze szkraby całe i zdrowe!
Kwoka suwaczki , suwaczkami a ile z nas urodzi po terminie, a ile przed to nikt nie wie.
Anulka czasem tak bywa ,że dzidzia w brzuszku może więcej niz nasze gadanie. Dała tacie kopniaka i zaczął z powrotem myśleć ! Tak Trzymać. A teściową doceń, ze taka miła i dobra bo nieczęsto się to zdarza, niech wie, że potrafisz docenić jej pracę. Będzie Ci to procentować na lata. Sorki jak za bardzo się do Ciebie wtrącam lub wymądrzam.Po prostu przypominasz mi siebie samą i tak jakoś chcę Ci pomóc, poradzić. Jak Cię to wkurza to daj znać to przystopuję.
Corin ja też bym tak chciała, sprzatasz uczciwie 3 dni i miesiąc spokoju... Marzenia
Ja właśnie sobie uświadomiłam, że zamiast 47 metrów bede miała do sprzatania 220 :szok: Dobrze, ze Nika już mi pomaga bo sprzątanie to nie jest moja najlepsza strona.
Czy ktoś wie co z Margaretką? Nie odmeldowała sie wczoraj po wizycie i mi się bilans dobrych wiadomości nie zgadza.
Dodi ja zaraz poślę kilka próbnych esemesów, prosze o potwierdzenie , że doszły. Sprawdzimy łacza :-)

mailuj nie przeszkadza mi to, ciesze sie ze cos mi doradzasz:tak:powiem Ci ze masz racje dziecko zdzialalo wiecej niz moje gadanie:-)a ja doceniam dba o mnie lepiej niz mama:-)o to skoro przyponinam Cie z dawnych lat to moze bede taka super kobietka:-)

Mailuj Veeronique ma racje:-)a dzieci zawsze tak mowia na rodzicow:-)
czytalam wlasnie ze najlepiej mic 2 corki bo sie dogadaja i pomagaja, na kolejnym miejscu jest prara bo najpierw sie dogaduja pozniej kloca a na koncu jest 2 chlopcow bo od poczatku sie kloca jednak np juz kika corek to pieklo...ciekawe ale teraz roznie bywa:-)

reklama
No jak jest kilka córek ( ja mam 4 siostry, w tym dwie z 2 małżeństwa ojca) I ze swoimi "prawdziwymi" przestałam się kłócić dopiero jak wyprowadziłyśmy się z domu . a tak to była ciągła wojna,teraz się kochamy.Małe są na razie małe (9 lat i 11 miesięcy) i nie utrzymujemy wlaściwie kontaktów- mieszkają w Mińsku

Do góry