reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Mimi, ja poszukałabym lekarza, który zrozumie Twoją sytuację, przecież stres w ciąży jest bardzo niebezpieczny, a Ty nic innego w pracy nie robisz, tylko się stresujesz.

Sestinko, jutro mam endokrynologa, to się jej podpytam co i jak;) Cieszę się, że hormony tarczycy mam w normie, nawet anty-TPO mi bardzo spadło:)

reklama
Tylko do 8 godzin

To kolejny przywilej. Kobieta w ciąży może pracować do 8 godzin dziennie, nawet gdy jest zatrudniona w systemie tzw. równoważnego czasu pracy (praca co drugi dzień po 12 godzin). Ten zakaz jest bezwzględny, nie ma wyjątków. Za pracę ośmiogodzinną należy się wynagrodzenie w poprzedniej wysokości (czyli jak za 12-godzinny dzień pracy).

Pamiętaj: Masz prawo odmówić pracy, jeśli szef każe ci pracować w nocy albo dłużej niż osiem godzin dziennie (art. 210 par. 1 kp).

Sestina ja nie mieskzm w Polsce i dlatego nie jest to takie łatwe,nie mam jeszcze obywatelstwa i dlatego mam ubezpieczenie tylko wn pracy.Jak mówię lekarzowi,ze źle sie czuje to ten mówi mi ze to normalne bo skurcze bo macicia sie rozciaga i koniec tematu

Niestety tak i nie jest to praca biurowa.Przez te nerwy mam kłopoty z mężem bo to odbija się na nim,widzę,ze jak się to nie skończy to będę zmuszona wrócić do Polski do rodziców a on zostanie tutaj i się rozstaniemy a tego nie chce.

nie mam pojęcia co Ci doradzić, choć bym chciała - sprawa wydaje się być złożona a jak się nie zna szczegółów to można sobie radzić i radzić....tak czy siak głowa do góry, porozmawiaj z mężem- ma chyba i serce i rozum i na pewno zalezy mu żebyś była szczęśliwą mamą

reklama
Mimi, to co piszesz to jakaś paranoja jest kompletna... Gdzie ty mieszkasz? W którym kraju sa takie obozy pracy?? Pracownicy nie mają zadnych praw? Kobiety ciężarne nie mają praw? Jestem w stanie zrozumiec ze praca do 9 miesiąca, no ok, może się zdarzyc, ale po tyle godzin?? Chyba sa jakieś granice...

Do góry