reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Anulka nie ma co się tak denerwować trzeba sobie tłumaczyć przecież jesteście młodym małżeństwem jeśli nie masz ochoty na przytulanki powiedz mu o tym spokojnie faceci takich spraw nie kumają;-) jeśli czegoś sie obawiasz porozmawiajcie .Będzie dobrze .
mailuj bardzo się ciesze i czekam z utęsknieniem na dobre wieści:-)

Wisienko bidulko Ty moja :) a co do świąt to masz racje to magiczny i niezapomniany czas uwielbiam święta!!!! P.S na forum też nie widze problemu żeby nie było i jak będe zle się czuła bądz miała obawy nadal bedę sie użalała OOOOOO :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam Was wszystkie po kilkudniowej nieobecności! Podobnie jak większość mam potworne mdłości, aż mi się chce ryczeć!!! W sobotę zobiłam swoje ulubione mielone i musialam odać je mamie bo nie mogłam znieść ich widoku i zapachu fuj... Wczoraj na szczęście przez chwilę żołądek dał mi odpocząć i zachowywał się poprawnie podczas pochłaniania smakołyków z KFC hehhee Ale dziś znów masakra! U mnie też zima na całego. Wczoraj cały dzień spędziłam w stolicy stojąc w korkach, muszę przyznać że zima po raz kolejny zaskoczyła drogowców i sparaliżowała miasto hehehe dziwne a czego oni się spodziewali pod koniec listopada upału? Zanosiliśmy się ze śmiechu z moim mężusiem z pługów z podniesionymi łychami stojących też w korkach, żal było płakać.
Słuchajcie zacznę nowy temat heheh o wodzie jaką pijemy w ciąży, co Wy na to?
Wody mineralne a ciąża i okres karmienia piersią | Pozytywy
Jaką wodę powinnaś pić będąc w ciąży i karmiąc piersią? | Blog przedPORODEM - blog o ciąży i porodzie
Wiem, wiem zaraz napiszecie że to pierdoły ale może coś w tym jest. Dziś kupiłam sobie muszyniankę i powiem wam że na razie pije mi się ją lepiej niż niegazowaną żywca, no i można sobie beknąć hehhe co mi przynosi trochę ulgi przy mdłościach.

hej laseczki milego dnia zycze:)

ja wczoraj jak widzicie spac nie moglam ... do tego cos mnei kulo po stronie co mam dzidzi na szczescie bez brudzenia oby to byl falszywy alarm...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć

U mnie jak w Aspen, zimno, mroźno, sniegu pod kolana, pięknie świeci słońce. Wolałabym teraz w domu być, a dokładnie lepić z majką bałwana, a musze w robocie siedzieć.......:no::wściekła/y::zawstydzona/y::-(

Ale mi dziś niedobrze........fuuujjj.......jeść, źle, nie jeść, jeszcze gorzej....:eek:

beetka - ja juz od 2 lat pije Muszyniankę. Jest zdrowa, a Żywiec to jak kranówa....

hej dziewczyny,czytam wszystkie Wasze posty z wczoraj i powiem Wam ze podejscie lekarzy jest b. różna, mój gin np robi mi usg za każdym razem, byłam u niego juz 2 razy, za pierwszym razem sprawdzał czy jest zarodek przez usg, w tyg temu tez usg widziałam bijące serduszko, a 17 grudnia mam wizytę i powiedział że zrobi mi już usg z prawdziwego zdarzenia z opisem oczywiście. I co mnie wkurza za każdym razem jest to badanie dopochwowe, nie lubię tego. Dziś samopoczucie ok u mnie, nawet do przedszkola pojechałam z mała, zyczę dobrego samopoczucie

Byłam waśnie zrobić nagranie Bloga biskupowi. To zajęcie, jako najprzyjemniejsze, zostawiłam sobie jako jedyny obowiązek w czasie ciąży. Moja córka ma dzisiaj próbny egzamin dla szóstoklasisty i siedzi już cała wystrojona na galowo i się nie rusza- w związku z egzaminem nie mają dziś lekcji. Ja do lekarza idę na 15 , więc tak jak przez cały tydzień spokój to dzisiaj atrakcji co niemiara :-) I dobrze. dzięki temu, że mróz na dworze to nie ma zapa hów i mam dobry humorek.

hej dziewczyny,czytam wszystkie Wasze posty z wczoraj i powiem Wam ze podejscie lekarzy jest b. różna, mój gin np robi mi usg za każdym razem, byłam u niego juz 2 razy, za pierwszym razem sprawdzał czy jest zarodek przez usg, w tyg temu tez usg widziałam bijące serduszko, a 17 grudnia mam wizytę i powiedział że zrobi mi już usg z prawdziwego zdarzenia z opisem oczywiście. I co mnie wkurza za każdym razem jest to badanie dopochwowe, nie lubię tego. Dziś samopoczucie ok u mnie, nawet do przedszkola pojechałam z mała, zyczę dobrego samopoczucie

Bo na początku tylko usg dopochwowe daje dobry obraz. To przez brzuch będziemy miały później. I na początku będzie usg czesto, do 12 tyg, żeby podejrzeć czy wszystko jest OK, potem żeby zmierzyć fałd karkowy.

Oby dobre samopoczucie utrzymało się już do końca ciąży....

A mnie dziś ruszyło, a mało nie rzygnęłam przed chwilą w pracy. A tu nikt nic nie wie, a ja tak kiepsko się czuję, że aż jestem zielona na twarzy.......:-(

gon1a, ja do tej pory miałam 2 USG i a każdym razem dopochwowe. Gin powiedział że w tak wczesnej ciąży nawet przez najchudszy brzuch nic się nie dojrzy. ;-)Lekarz nie robi na złość usg wewnętrznego, tak chyba musi być, a że nieprzyjemne... n cóż... wizyty u gin nigdy nie należały do moich ulubionych. Teraz nawet takie USG, jest czymś na co czekam bo mogę zbaczyć
Robaczka. Kolejne 16 grudnia, ciekawe czy bedzie już zwykłe?

Od soboty prawie cały czas czuje się bardzo dobrze. Kurcze w takiej ciąży to ja mogę być :-):-):-) oby tak dalej.

Witam!!

Wlasnie wstawilam na osobny watek zdjecie mojej Fasolinki!!!

A w Madrycie kurcze tez wczoraj snieg nam popadal....z tym ze od razu topnial...ale tutaj ludzie od rau podekscytowani, ze snieg snieg!! No i od razu tez korki na drodze, mimo ze snieg topnieje...

Milego dnia!

reklama
Witajcie kobiałeczki. Wstałam , potem szklanka wody i Pan K. Zawsze piersza spozyta rzecz ląduje w Panu K więc wycfaniłam się i wypijam wodę. Potwm juz mogę spokojnie sniadanko :-Dwcisnąć.Jesli Pan K myslał, ze mnie złamie to się mylił.
Co do wody to Kasiulka ma rację, Żywiec to woda źródlana a takie wody mają małą zawartośc minerałów i to faktycznie kranówka. My powinnyśmy pić wody wysokozmineralizowane , jest ich pod dostatkiem na rynku. Mój Pol jest specjalistą od wody i tłumaczy mi to za każdym razem jak kupie jakąś kranówkę to i zapamiętałam.:-)
Anuleczko nie mart się to pewnie chwilowe. Mój Pol tez czasem bez powodu denerwuje mnie okrutnie, a potem hormony się zmieniają i nie moge bez niego zyc. Będzie dobrze, nam po prostu cięzko w kołowrocie hormonalnym zyc.:-)
margaritko kochana, jesli będziesz miec ochotę, to zawsze cię przytulę do mojej rosnącej miernie piersi,. Kochanie nasze obawy to po prostu troska. Zwykła matczyna troska o swoje dziecko. W macierzyństwie niezastąpiona, także o te maleństwa co bjią nam pod naszymi serduszkami))))
hanami piękna Twoja fasolinka. Gratuluję. Pewnie w Madrycie śnieg to wielka niespodzianka i radość zwłaszcza maluchów co nie miara, a korki to nawet w zimowej PL są.
Kasiulka współczuję z mdlościami. Najgorsze są wlaśnie takie co sa i na glodno i na jedzenie. Ja wypróbowałam wszystkie sposoby i nic mi nie pomogło, ale każda ciąża jest inna i może coś znajdziesz.

Do góry