reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

manqio ja też na piersiach odkryłam, od spodu i trochę się podłamałam, ale podobno póki czerwone, to jeszcze mozna coś z tym zrobić.. ważne, ze na brzuchu nie mam nic, i mam nadzieję, ze już tak zostanie..

reklama
psota nie, wydaje mi się delikatny wręcz przyjemny.A TObie tak? Ja mam tę typową tubę na rozstępy ( stretch marks)

Zobzaczcie co moze pomóc jeszce :
Krzem jest niezbędny dla utrzymania skóry w dobrej kondycji, nadaje jejwytrzymałość i elastyczność, w przypadku wystąpienia rozstępów, pozwala na uzupełnienie ubytków, na jej regenerację. W codziennym pożywieniu znajduje się niewiele krzemu i choć potrzebujemy go niewiele, bo zaledwie 5 – 20 mikrogramów dziennie, możemy odczuwać jego niedobór, co objawia się także szybkim starzeniem się skóry, utratą jędrności, pojawianiem się zmarszczek. Krzem jest zawarty w ziarnach zbóż, warzywach bulwiastych, nieprzetworzonych otrębach i płatkach owsianych.

dodi chyba ze tak- zawsze jak sie dobrze poszpera w Necie to cos ciekawego wpadnie w ręce:) To co - jutro płatki owsiane z mlekiem heheh?
U mnie po deszczu- słońce i błękitne niebo.....

Sestinko, ja mam dokładnie taką samą, dla mnie jest ciut za mocny ten zapach, ale przywykłam;)
A jeszcze co do tarczycy, to mója pani endokrynolog przepisała mi selen w tabletkach, bierzesz też?

Witajcie mamuski , ale pojadłam zupy kapusniaczku tak mi sie zachciało jak szłam wczoraj po klatce i poczułam zapach to musiałam go dzisiaj ugotowac
chorubsko juz troche odeszło ale jeszcze musze antybiotyki łykac

co do rozstepów to mam ich bardzo duzo po wczesniejszych ciazach i skóra mnie nie swedzi ma tyle jeszcze luzu , na piersiach to one gdzies znikneły jak nabrzmiały ale po porodzie mysle ze wróca do normy jak przestane karmic i bedzie ich napewno duzo ;-)trudno mam taka a nie inna budowe i rozstepami juz dawno sie nie przejmuje

psotka jestem juz prawie monter

Sestinko, no to w tym samym czasie rocznicę obchodzimy;) A urodziłaś się też w październiku? ;)
Ja za to looknęłam na naszą listę i wyszło mi, że najwięcej z nas ma termin na 15 lipca:)

Marzenko, no jestes! jak to monter?

reklama
Hej Dziewczyny!

A ja mam ślicznie w domku posprzątane!!!

Widzę, ze znowu o rozstępach.... ja na szczęście nowych nie mam, ale też używam Musteli - zapach mi nie przeszkadza - ja mam 3 do biustu, reszty ciała i nawilżającą... za to pępek mam coraz płytszy i coraz częściej mnie skóra na brzuchu swędzi....

i wcinam pyszny sorbet wiśniowy... :)

Do góry