reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

u nas zajęcia zaczynają się od 25 tygodnia. I będziemy chodzić. A z tymi spodniami to super pomysł. Poproszę tesciowa, żeby mi przeszyła

orchidea miimię też coraz bardziej się podoba. Choć chyba wolalabym Antosia. No zobaczymy może sie nam jeszcze zmieni. A jak zobaczę dzidzię to może jeszce coś wymyslę ;-) Na razie pasuje

Ostatnia edycja:
reklama
No to jedź i spraw sobie fajne ciążóweczki :tak:
Ale mnie siostra pocieszyła :szok: od dnia 1szych ruchów żebym sobie policzyła termin porodu dzień 1szych ruchów + 4,5 miesiąca jej wyszedł dokładnie dzień porodu a mi wychodzi koniec czerwca :szok: :wściekła/y:

wydaje mis ię, że to jeden z kolejnych przesądów ciążowych z czasów, gdy cały mechanizm ciąży był nie do końca znany. Dla przykładu moja koleżanka ruchy dziecka czuła już w 14tc. a i tak urodziła dokładnie w terminie, a przy tak wczesnym wyczuciu ruchów wynikałoby, że ma urodzić sporo wcześniej.

malgosia85 a gdzie w warszawie chodzisz do szkoły rodzenia (wiem, że ten temat już się pojawiał, ale tak z ciekawości...)

chodzę na ul. Ostrołęcką 4. Ja właśnie jeszcze nie za bardzo czuje ruchy, albo nie wiem że to one. A wy dziewczyny czujecie mocne kopniaczki czy takie delikatne jakieś uderzenia. Nie wiem właściwie czego mam się spodziewać. :) od którego własnie tygodnia czujecie swoje maleństwa?

Orchidea mi lekarz tłumaczył, że jest to jeden z pomocniczych pomiarow w niejasnych sytuacjach, który ma za zadanie uprawdopodobnić termin. Dlatego najlepiej zapamiętac kiedy byłu. W moim przypadku, z powodu otyłości czuję ruchy słabo i ta metoda jest niewymierna

Hej dziewczyny mailuj wspołczuje choroby w domu u nas tez nadal trwa i czuje sie jak na polu bitwy która nie ma końca...a co do ruchów to masz racje dlatego mamy zapamiętac datę bo jest bardzo istotna .Ja 1 ruchy mialam okolo 10 stycznia a termin mam na 9 wiec wszystko sie zgadza;-) w ciązy z synem tez sie zgadzało z corką juz nie pamiętam.

hej mamuśki!!!
przepraszam, że się wtrącam w wasze pogaduszki ale strasznie martwię się o maqnio. nie odpisuje na wiadomości i nie ma jej na forum. wiecie coś może???

reklama
To, że lekarze kożystają z tej metody w szczególnych przypadkach to nie miałam pojęcia szczerze mówiąc, tak z obserwacji koleżanek stwierdziłam, że coś nie za bardzo to się zgadza... No ale też jak piszecie, wykorzystuje się to w przypadkach gdy normalnie nie za bardzo można to obliczyć, więc chyba jednak warto bardziej się tego pierwotnego terminu trzymać o ile miało się dosyć regularne cykle...

Do góry