reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

u nas zajęcia zaczynają się od 25 tygodnia. I będziemy chodzić. A z tymi spodniami to super pomysł. Poproszę tesciowa, żeby mi przeszyła

orchidea miimię też coraz bardziej się podoba. Choć chyba wolalabym Antosia. No zobaczymy może sie nam jeszcze zmieni. A jak zobaczę dzidzię to może jeszce coś wymyslę ;-) Na razie pasuje

Ostatnia edycja:
reklama
No to jedź i spraw sobie fajne ciążóweczki :tak:
Ale mnie siostra pocieszyła :szok: od dnia 1szych ruchów żebym sobie policzyła termin porodu dzień 1szych ruchów + 4,5 miesiąca jej wyszedł dokładnie dzień porodu a mi wychodzi koniec czerwca :szok: :wściekła/y:

wydaje mis ię, że to jeden z kolejnych przesądów ciążowych z czasów, gdy cały mechanizm ciąży był nie do końca znany. Dla przykładu moja koleżanka ruchy dziecka czuła już w 14tc. a i tak urodziła dokładnie w terminie, a przy tak wczesnym wyczuciu ruchów wynikałoby, że ma urodzić sporo wcześniej.

malgosia85 a gdzie w warszawie chodzisz do szkoły rodzenia (wiem, że ten temat już się pojawiał, ale tak z ciekawości...)

chodzę na ul. Ostrołęcką 4. Ja właśnie jeszcze nie za bardzo czuje ruchy, albo nie wiem że to one. A wy dziewczyny czujecie mocne kopniaczki czy takie delikatne jakieś uderzenia. Nie wiem właściwie czego mam się spodziewać. :) od którego własnie tygodnia czujecie swoje maleństwa?

Orchidea mi lekarz tłumaczył, że jest to jeden z pomocniczych pomiarow w niejasnych sytuacjach, który ma za zadanie uprawdopodobnić termin. Dlatego najlepiej zapamiętac kiedy byłu. W moim przypadku, z powodu otyłości czuję ruchy słabo i ta metoda jest niewymierna

Hej dziewczyny mailuj wspołczuje choroby w domu u nas tez nadal trwa i czuje sie jak na polu bitwy która nie ma końca...a co do ruchów to masz racje dlatego mamy zapamiętac datę bo jest bardzo istotna .Ja 1 ruchy mialam okolo 10 stycznia a termin mam na 9 wiec wszystko sie zgadza;-) w ciązy z synem tez sie zgadzało z corką juz nie pamiętam.

hej mamuśki!!!
przepraszam, że się wtrącam w wasze pogaduszki ale strasznie martwię się o maqnio. nie odpisuje na wiadomości i nie ma jej na forum. wiecie coś może???

reklama
To, że lekarze kożystają z tej metody w szczególnych przypadkach to nie miałam pojęcia szczerze mówiąc, tak z obserwacji koleżanek stwierdziłam, że coś nie za bardzo to się zgadza... No ale też jak piszecie, wykorzystuje się to w przypadkach gdy normalnie nie za bardzo można to obliczyć, więc chyba jednak warto bardziej się tego pierwotnego terminu trzymać o ile miało się dosyć regularne cykle...

Do góry