reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

uch.... dobrnęłam do końca....

dziękuję za gratulację - Mąż dalej obdzwania kolegów.... :)

bardzo mnie zmartwiła sytuacja z Maqnio... niestety rzeczywiście to wygląda na zaniedbanie lekarzy.... :( ja dlatego dziś poszłam do internisty z tym moim gardłem - mam zapalenie gardła, ale na szczęście to nic strasznego.... bardzo trzymam za Nią kciuki....

co do szkoły rodzenia to ja już się zapisałam na Inflancką - będę chodziła na przełomie maja i czerwca....

aha - zapomniałam napisać, że lekarz mi powiedział, że powinnam jednak rodzić normalnie, a nie przez cesarkę.... i wiecie, jak się ucieszyłam.... :) zobaczę, co mój lekarz jutro na to powie....

reklama
balkan i gratuluje potwierdzenia plci :-)
z ta szkola rodzenia jeszcze to ogolnie nie uwazam ze chodzenie na nia jest zlym pomyslem, ja sama po prostu uwazam ze to jak bede postepowac z maluszkiem jest naturalne i intuicyjne. nigdy wczesniej nie zajmowalam sie malymi dziecmi a teraz jak siostra D ma maluszka to bez problemow potrafie go wziac na rece, przewinac, bez wiekszego strachu ze wyrzadze krzywde, z reszta watpie zeby ktoras matka zrobila krzywde wlasnemu dziecku. A z oddechami to bedzie tak, ze jak przyjdzie co do czego na pewno wyjdzie dobrze i bez szkoly.

Hej nie znamy się, na innym watku dziewczyna podala linka. To jest nowe rozporzadzenie odnosnie opieki okoloporodowej. Wchodzi w zycie 7 kwietnia tego roku wiec warto sie zapoznac, szczegolnie od str 12. Teraz szpitale beda musialy sie do tego stosowac takze warto sie z tym zaznajomic bo wiadomo jak to jest. Ja jeszcze mojemu kaze to przeczytac i wydrukowac najlepiej zeby jakby co to wiedzial co i jak. Moze w koncu bedzie u nas mozna rodzic po ludzku... http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf

Balkan no mnie sie tez tak wydaje ... ze tozaniedbanie lekarzy ale ... tez tak kurcze nie mozna chyba mowic :( bo jak cos nie tak to wina lekarza ...
Z jednej strony fakt jest taki ze lekarz nie zalatwil sprawy tego kaszlu szybciej ... Maqnio z tym kaszlem chodzila ponad 3 tygodnie ... i na wlasna reke robila wymaz z gardla itp itd .A lekarze mowili ze jesli sie nie poprawi wprzeciagu tego tygodnia przed wizyta usg to ma pojsc do lekarza ginekologa ale bylo juz za pozno bo szyjka sie skrocila :(
Wlasnie Maqnio napisala ze lekarze wspolnie debatuja co w jej sprawie zrobic i czeka na decyzje ... albo szew ktory moze wiazac sie z porodem ale tez nie do konca albo to ze zawioza ja do Bydgoszczy jest zalamana ...bo lekarze nie patrza pozytywnie na jej sprawe

Ostatnia edycja:
Orchidea jesli chodzi o ten watek przygotowujący do porodu, to pomysł Emkamek - ale tez popieram ;-)
Dziewczyny Maqnio na pewno chce pobyc troche sama, pomyslec...

Veronique moze dlatego mis ie nie podoba bo nie mam i nigdy nie mialam dobrego kontaktu ze starszym i jego imie tak dziwnei mi brzmi. Ale to przeciez nie mi sie ma podobac tylko wam, a dla urozmaicenia Borysa tez mam w rodzinie, syn od siostry ojca ma tak na imie :-D

mysle tak samo jak kkaterina, ze maqnio pewnie sama sie pozbierac nie moze i potrzebuje spokoju na przemyslenia, bo jesli caly czas ktos jej bedzie pisal jak sie czuje to sie dziewczyna zalamie/.

Veronique, to nieciekawe wieści od Maqnio..... co do lekarzy, to pisząc, że to tak wygląda właśnie mówię o tym kaszlu, że tak nie do końca się tym przejmowali.... teraz to trzymajmy za Nią kciuki....

dlatego juz nic nie pisze... Balkan ... teraz tylko a moze tak nie powinnam pisac Lekarze podejma decyzje najlepsza dla niej i dziecka... musiii byc dobrze

reklama
z ta szkola rodzenia jeszcze to ogolnie nie uwazam ze chodzenie na nia jest zlym pomyslem, ja sama po prostu uwazam ze to jak bede postepowac z maluszkiem jest naturalne i intuicyjne. nigdy wczesniej nie zajmowalam sie malymi dziecmi a teraz jak siostra D ma maluszka to bez problemow potrafie go wziac na rece, przewinac, bez wiekszego strachu ze wyrzadze krzywde, z reszta watpie zeby ktoras matka zrobila krzywde wlasnemu dziecku. A z oddechami to bedzie tak, ze jak przyjdzie co do czego na pewno wyjdzie dobrze i bez szkoly.

Pogadamy w lipcu...:-D Jasne, ze natura zrobi swoje, ale mozna byc swiadomym tego co sie dzieje i jak sobie pomoc. Przeciez SR, to nie tylko pielegnacja noworodka, czy TE oddechy, uczy sie m.in. technik radzenia sobie z bolem, pozycji do porodu, o laktacji, babyblues itd. Mysle, ze to fajnie uspokaja, bo uswiadamia rodzicom, co moze ich czekac. I nie twierdze, ze SR jest konieczna, bo i bez tego kobiety sobie radza, chodzi chyba bardziej o ten spokoj psychiczny...

Do góry