reklama
Sis, ja w occie tez nic nie jadam, chodzi mi o matiasy czy można, takie ze słonej wody Pytam, bo uwielbiam zupę śledziową Szprotki w pomidorach mogę Ci dać, mam chyba z 5 puszek A pyry z gzikiem zrób koniecznie, pyyyszny obiadek, mniam!
Ostatnia edycja:
Chyba możemy jeść takie kurde ,,, ja kupuje w zalewie cytrynowej lub grejfrutowej matiasy mocze je troszkę kroje na mniejsze kawałki i układam warstwami cebulka sledzie łyżeczka soczku z cytrynki i dwie łyzki oleju i tak na zmianę ... zakrywam i tak po 24godzinach mniammm palce liaćććć ,ano ale zgaga zrobiła swoje i teraz patrzę tylko jak Tomek je No właśnie zrobię ale dla siebie bo mój serów białych czy mleka nie może
No w końcu mogę do Was wpaść! Tak to odwiedzam krewnych i znajomych w Polsce i nie mam za bardzo potem czasu i siły na kompa!
Powiedzcie mi proszę, bo nie dam rady nadrobić, czy wszystko u wszystkich w porządku, czy się ujawniło po badaniach więcej płci w brzuszkach naszych Lipcóweczek (Emka, Ty już chyba wiesz...???). Mam nadzieje że wszystko jest ok i że brzuszki rosną i maluchy kopią!
Buziaki!
Powiedzcie mi proszę, bo nie dam rady nadrobić, czy wszystko u wszystkich w porządku, czy się ujawniło po badaniach więcej płci w brzuszkach naszych Lipcóweczek (Emka, Ty już chyba wiesz...???). Mam nadzieje że wszystko jest ok i że brzuszki rosną i maluchy kopią!
Buziaki!
Corin
Mama Trójki :)
a co to gzik? Bo pyry to wiem
Gzik – wielkopolska potrawa postna. Biały ser rozrobiony ze śmietaną (zamiast śmietany bywa stosowane mleko lub jogurt), wymieszany ze szczypiorkiem i rzodkiewką (bywają też inne dodatki, np. cebula lub jajko). Gzik podawany razem z ziemniakami w mundurkach nosi gwarową nazwę pyry z gzikiem.
wydrussia91
Mamusi Serduszko:*
Orchidea ale mi ochoty narobiłaś mendo :-)
reklama