reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Em_ka ja poproszę przepis na zarelko z lisci buraka :-D Idzie wiosna więc za chwilę pojawia się młode buraczki (botwina tak zwana :-) ) a ja z tego tylko zupe gotuję, a chetnie coś innego bym wypróbowała. :-)

Francuski minął. Wymęczona jestem jak nie wiem co. Łeb mam 6 na 9, ale stwierdzam obiektywnie ze az tak duzo nie zapomnialam ;-)

Ktos ma ochotę na sałatkę śledziowa? To chyba bedzie mój dzisiejszy obiadek ;-)

No a ja niedawno wróciłam od dentysty mało co nie zasnęłam na tym fotelu hahaha :-D pogoda superrrrr nic tylko spacerować dziś
Corin widzisz i dałaś radę z lekcjami :-D ;-)
emcia ja tez bym taki przepis wypróbowała,ciekawe brzmi a zawsze to jakaś odmiana

COrin jak wejdzie na forum hanami to sie jej jeszcze zapytam czy aby na pewno sa to liscie z buraka (jestem przekonana na 99,9%) bo patrzylam w slowniku bo to slowo bylo dla mnie obce, a po hiszpansku zwie sie to ACELGAS :-D takze z ani jednej strony nie przypomina botwiny hahahah zaraz wam wrzuce mega prosty przepis na drugie danie, ja moglabym jesc to co dzien i co najlepsze, megaaaa dobre na zaparcia, rano jak sie wstaje to przeczyszcza organizm od razu (nie mylic z rozwolnieniem) :-D

Corin ale bym zjadla botwinke !!!!! a my mamy caly rok te liscie ale duze, nie sa mlodziutkie, a botwinka najlepiej wychodzi z mlodziutkich

Corin mi w slowniku pokazalo ze to jest BOTWINA, a dla mnie botwina to sa liscie buraka nie? czy nie?! :confused:

zaraz zrobie zdjecie i ci pokaze jak wyglada, bo to na zdjeciu jakies mega ciemne jest a moje ma liscie mniej pomarszczone i jasne

Corin na 100% to widziałam a któryms z hipermarketów i na bank pod inna nazwą ale nie pamiętam pod jaką,będę szukała jak będę w sklepie dma znać jak wpadnie mi w oko.
A ja kupiłam dziś zeszyt hahaha i będę spisywała co już mamy dla bobaska co potrzebne i ile cała wyprawka wyniesie.Ja lubie tak miec wszystko poukładane więc możecie sie śmiać,ale zawsze to jakies zajęcie :zawstydzona/y: :-D

Ale dylemat z tymi liściami :-D A nie moga być jakiekolwiek liście?! :baffled::-D
Oczywiście żart, przecież nie pójdę nazrywać na podwórkowym trawniku... :-D Ale tylko dlatego ze jest zima i snieg lezy.... :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Corin przez ten slownik i moj tepy mozg zapomnialam nawet jak wygladaja liscie burakow :-D rzeczywiscie sa fioletowe a nie zielone ahahahha a ja bylam pewna ze sa zielone :baffled: ale sie usmialam, poszukam jeszcze dobrze i wam podam ten przepis z odpowiednia nazwa tych lisci :-D ja nigdy tego w polsce nie jadlam, widziec to nie wiem czy widzialam, moze i tak ale nie pamietam ale jest przepyszne.

Do góry