reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Dzień doberek brzuchateczki kochane i dzidziulki :*:*:*:*:*:*.No my wczoraj pospacerowaliśmy i już później nie wchodziłam na BB,musiałam odpocząć :tak: No ale dziś się zjawiam z rańca samego hihi .
marzenka fajnie,że juz jesteś słonko i cieszę się,że bóle zaparciowe przeszły :tak:
psocia kochana mam nadzieję,że jak wstaniesz to Cię brzusio bolał nie będzie,pewnie się rozciąga i będzie rósł :-D i boli dlatego nie martw się nic ;-)
danusia jak się nie mylę dostała siatki ubrań,super kochana i oby teraz córeńka była cobyś nie musiała sukieneczek odstawiać na boczek hihi
No i zapomniałam co jeszcze miałam pisać :-D

cześć Brzuchatki!

ja dziś w nocy się obudziłam i ze 2 godz przewracałam, a za to rano o 6 już byłam gotowa do wstania. Jadę teraz do przychodni z siuskami na posiew.... znowu będę z geriatrią o pierszeństwo w kolejce walczyć.... :(

buziaki

Dzieńdoberek!
Ja już nadrobiłam coście w nocy naprodukowały:tak:
marzenko
dużo siły życzę i dobrze ze z brzuszkiem się unormowało. Ja też miałam problemy z zaparciami na początku ciąży jak papieroski rzuciłam i też mi tylko czopki pomogły.
balkan wytrwałości życzę i spokoju ducha:-)
nil cieszę się że bułeczki smakowały;-)

A ja dopijam kawkę i lecę się ubierać bo jeszcze w szlafroku siedzę!
Miłego dnia!!!

oj śpiochy!!!!

ja tu już z przychodni wróciłam, zaraz się zabieram za pranie ręczne i lekkie odkurzanie..... dziś postanowiłam też iść do kina - tak się już od kilu tygodni zbieram - dziś to będzie Jak zostać królem - w kolejce czeka Czarny Łabędź Wszystko w porządku i zastanawiam się nad Czarnym Czwartkiem.... filmy dla dzieci na razie mogę omijać, romantyczne komedie jakoś do mnie nie trafiają.....

jeszcze mam tydzień i 1 dzień do połówkowego..... już się doczekać nie mogę, żeby dziecko zobaczyć i zobaczyć, czy wszystko jest w porządku.....

Ello Kobietki:-)
Ja wczoraj zaliczyłam Poznań w celach mięsnych ;-) Moja siostra kupiła świniaka i dała go masarzowi doprzerobienia. Tym samym za 900 zł dostała kilkadziesiąt kilo kiełbas, szynki, salcesonu, kaszanki itp i zorientowała się że mają za małą rodzinę i zamrażarkę żeby to samej ogranąć. Zaprosiła nas do podziału łupów;-) Dawno nie jadałam takich wyrobów, a przy okazji zobaczyłam najstarszą siostrę ;-) Jak wróciliśmy do domu, położyłam się na 25 minut i spałam do 4 ;-) Nie mogłam zasnąc przez dwie godziny, a póżniej jak się udało Nika szła do szkoły- ferie skończone. Także dziś odpoczywam po feriach :-) I spotykam się rano na babskim spotkaniu z mamą :-)bo skończyła właśnie dyżur w szpitalu.
Marzenko cieszę, ze sytuacja opanowana. Musisz jeśc chyba te wstrętne otręby
Corin gratuluję dzieciaków. Wyjazd na obóz świetna sprawa. POmaga dorosnąć mamie i dzieciom;-) Wiem bo sama przeżyłam
Balkan ja na czarny czwartek chcę iśc z Niką i mężem dzisiaj. Zależy mi, żeby dziecko widziało historię naszego kraju
Emka ja poszukam na allegro takiego naramiennika, jak do prowadzenia sokołów. Żebyś mogła bezpiecznie miłość z jaszczurem uprawiać
NIL teściowie trudna sprawa. ja też miałam poglądy , że rodzice są tylko jedni itp. Ale jak zmieniłam trochę swojego nastawienia to i z drugiej strony były zmiany
Dodi Wydrussia Marta buziaki w brzuszki
Pozdrawiam Was mono wszystkie Brzucholce moje kochane

Ostatnia edycja:
Mailuj, jak ja CI zazdroszczę tych kiełbas.... ostatnio zachorowałam na takie naturalne produkty, ale w Warszawie są przeraźliwie drogie (w sobotę za 2 niewielkie chlebki zapłaciłam 15 zł!!!!).... czekam do kwietnia i wyciągnę męża do Hajnówki do znajomych.....

a tak a'propos wyjazdów dzieci, to mi się przypomniało, że ja na swój pierszy obóz wyjechałam, jak miałam 6 lat.... mi było fantastycznie, rodzice się oczywiście nadenerwowali, a część moich podkoszulek troszkę podgniła, ponieważ postanowiłam je wyprać i o tym zapomniałam zostawiając mokre w misce..... :) także Corin, myślę, że pierwszy samodzielny wyjazd dzieci jest większym nerwem nad rozłąką dla rodziców, niż dla dzieci.... :)

Mailuj, jak ja CI zazdroszczę tych kiełbas.... ostatnio zachorowałam na takie naturalne produkty, ale w Warszawie są przeraźliwie drogie (w sobotę za 2 niewielkie chlebki zapłaciłam 15 zł!!!!).... czekam do kwietnia i wyciągnę męża do Hajnówki do znajomych.....

a tak a'propos wyjazdów dzieci, to mi się przypomniało, że ja na swój pierszy obóz wyjechałam, jak miałam 6 lat.... mi było fantastycznie, rodzice się oczywiście nadenerwowali, a część moich podkoszulek troszkę podgniła, ponieważ postanowiłam je wyprać i o tym zapomniałam zostawiając mokre w misce..... :) także Corin, myślę, że pierwszy samodzielny wyjazd dzieci jest większym nerwem nad rozłąką dla rodziców, niż dla dzieci.... :)

Na 100% bo moi juz odliczają czas do wyjazdu a czuję jak siwieję ;-)

Schowajcie mnie gdzieś. Jak ja nie chce dzis zajęć.... Przejrzalam notatki, do których nie zaglądałam od dwóch tygodni, mało co pamiętam, nawet mi się nie chce napisać 5 zdań, które miałam do napisania. Koszmar jakiś. A ten "potwór" tu będzie za 30 minut....

A co do wędlin, próbowałyście robić same? Ja często przerabiam mięcho na "wędliny". Nie myślę tu o kielbasach do grzania, czy wędzonych szynkach ale na przyklad o schabie na chlebek. Szybko się robi a w smaku nieporownywalne do kupnych. Od piątku marynuje wołowinę i dziś po zajęciach zamierzam ja upiec. Będzie znów do chlebka. :-)

reklama
Za późno, ona już jedzie... a z tą ospą to sobie poleciałaś :-)

Zrobiłam błąd, duży błąd. Spojrzałm do lustra na siebie. Z boku.
690.gif

Ostatnia edycja:
Do góry