reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

dodi masz świętą rację !!! Ale widzisz ,że no "takie" kobiety niby nie mają co jeść dzieci głodne chodzą itd,,, a po otrzymaniu zasiłku mamusie idą w pi.... a dzieci nadal sa głodne i chłodne :wściekła/y: ale to już bardziej rodzice "patologia" echhh
danusia no miło,że więcej "fanek" jest tej muzyczki :-D

reklama
Witam mamuski ,

Pisałyscie dzisiaj o mopsie własnie jestem na bierzaco dzisiaj byłam tam po odebranie decyzji i pobraniu pieniedzy , przyznali mi zasiłku celowego 50 zł a zasiłku okresowego 180 zł , było tam bardzo duzo ludzi masakra wiekszosc to alkoholików , smierdziało tam okropnie i tacy dostana to nie ma sie co wstydzic róznie w zyciu bywa

U lakarza byłam dostałam cos na uspokojenie wziełam rano i chodze jak z krzyza zdjeta

Jutro jade na pochówek tesciowej dzisiaj juz ja wzieli do spalenia , bedzie skromnie bo bez ksiedza ona była ateistka i nie zyczyła sobie ksiedza , oczywiscie chciała byc spalona , moge spojojnie pojechac i byc z Moim Miskiem w takiej chwili

pobolewa mnie brzucho ale chyba dla tego ze duzo chodziłam dzisiaj i te stresy , nie spałam prawie wogóle w nocy mysle ze dzisiaj juz bede spała spokjojnie jak wezme tabletke , mam je tylko na okres pogrzebu i terazniejszych chwil

danuska no wlasnie tak podejrzewalam ze jest madrzejsza, bo falistych jakos nie lubie.

dodi ja musze obczaic czy w madrycie nie ma lumpkow, szczerze powiedziawszy nigdy nie widzialam ale musza jakies byc, moze hanami wie lepiej bo buszuje tam kazdego dnia. Z checia bym sie do takowego wybrala, pewnie bylyby powalajace kwoty za ciuszki dla dzidziusow ^^

a ja jutro mam o 11 wizyte u lekarza, ciekawe co tam mi bedzie robil...

dla mnie MOPS jest b.dziwny, czasami takie historie z niego wychodza ze szkoda gadac. Jednym nie przyznaja pieniedzy chociaz sie im nalezy, a inni wyciagaja co chca bez zadnych konsekwencji. Znam laske ktora miesiecznie pobierala z MOPS-u kase w ramach tego, ze niby nie dostawala alimentow a dostawala. Wiec pobierala podwojnie, nikt tego nie sprawdzal a sprawa trafila do sadu zeby scigali dluznika-ojca dziecka. W koncu wyszlo w sadzie ze ojciec placil na dziecko przez caly czas ale i tak musial zaplacic to, co pobierala tamta z MOPS-u przez te kilka miesiecy. No cyrk na kolkach czasami.

Ostatnia edycja:
em_ka ty sie dobrze rozejrzyj... a u nas co jakis sklep gdzieś zlikwidują to na jego miejsce lump jest hehe.. w moim mieście, kiedys czytalam w gazecie, że jest już ponad 100 lumpków! (tylko nie wiem gdzie one wszystkie są) bo ja tam mam swoje ulubione tylko:)
marzenka to odpocznij troszke, ja jak za duzo chodze to też wtedy brzuszek daje o sobie znać..

danuska no najwięcej się ubiega o zapomogi tych patologii..bo porządni ludzie jak pójdą to patrzą na ciebie jak na gorszego czlowieka.. to sie odechciewa..powinni sie za to zabrać!

Ostatnia edycja:
dodi to u nas jest tak, ze co zlikwiduja sklep to sie chinczyki wpieprz*ja w to miejsce z jakimis pierd*o*lami :-D
ale serio, nigdy nie widzialam ciucholandu tutaj a jestem juz prawie 3 lata. Ani w Madrycie ani tutaj gdzie mieszkam teraz

dodi emcia a kto się za to zabierze jak nasz Rząd coraz większe cyrki świata robi ...
marzenka dobrze,że troszkę spokojniejsza jesteś :tak: uważaj na siebie na pogrzebie ;-) no i za przeproszeniem gó,,, Ci dali bo kuźwa cholera wie czy zapłacić światło i gaz np. czy kupic jedzenie co za idioci wymyślili te stawki i wogóle
emcia te chinole to sie wszędzie wpierniczą :eek:

em_ka ale i tak Wam zazdroszczę...np primarka :-D ja to bym mogła tam godzinami chodzić i oglądac małe ciuszki:)
albo u was to sami BOGACI ludzie mieszkają hahaha, że nie potrzeba wam ciuszków.. ja tam wolę isc do ciucholanu i kupic firmowki,które wiem że posłużą długo mojemu dziecku...a nie tam chińskie duperele co zaraz po praniu wygladają jak szmatki..
I tym sposobem moje dziecie, czasami lepsze ubranka niż mama nosi haha i to za tanioche:)

Ostatnia edycja:
dodi masz rację a na ciuchach to serio dużo firmowych ubranek cherokee czy h'm dla dzieci ... kupiłam ostatnio dla siostry córci cos podobnego co mailuj sobie kupiła tylko ecru z cherokee za 3zeta hihihi

reklama
Do góry