reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dzięki dziewczyny za życzonka :)

Daisy gratulacje!!

Beatko masę cukrową robię zawsze wg przepisu Wielkie Żarcie - Przepis - Biała masa cukrowa
Jeśli chodzi o jej barwienie to jeśli chcę całą zabarwić, albo jej dużą część to barwię zanim dodam ały cukier puder, gdy masa jest jeszcze dość rzadka, wtedy barwniki się dobrze rozprowadza. Gdy barwię małe elementy, to dodaję barwnik do już wyrobionej masy cukrowej, rozpuszczam go jednak wcześniej w odrobinie alkoholu, żeby masa nie była w kropeczki.
No i pamiętaj, żeby nie używaną masę chować do woreczka, nawet na 3 minuty warto ją schować i dobrze zakręcić, bo szybko wysycha.
Jeśli masa za mocno ci przeschnie możesz dać ją na chwileczkę (dosłownie 3-5 sekund) do mikroweli. Ona się zacznie rozpuszczać od środka, więc pomimo, że z wierzchu nadal nie będzie zbyt plastyczna, to po wyrobieniu będzie lepiej.
No i ja smaruję blat plantą do rozwałkowania, posypanie cukrem pudrem zawsze tworzy mi suchą warstwę na powierzchni masy, która później pęka lub brzydko się marszczy.
To tyle uwag ode mnie :) życze powodzenia!

reklama
Ewcia bardzo Ci dziękuję za cenne wskazówki BUZIAKI :*:*:*

Dziewczyny, byłam dziś na USG, lekarz na 80% ocenia że to będzie dziewczynka :-):-) Ważne że zdrowe maleństwo, ale płeć no cóż, parkę fajnie mieć, ale nie powiem, cieszę się cholernie jak wiem że to może być jednak dziewuszka :-p:-p

fioletowa, niby tak, mąż oczywiście chciałby mieć parkę, bo takie modne mieć parkę, ale wiadomo zdrowe dziecko jest najważniejsze. A ja w duchu liczyłam że dziewczynka, ale wszyscy wokół gadali że chłopak, to sama w to uwierzyłam :-D

oj kobitki jak ja się dziś nudzę w pracy, oszaleć idzie, 2 klientów, pogoda jakas dziwna zmienna, łepetyna mi pęka ja chcę do domu. A to jeszcze po pracy mamy gości, bo chrzestna z Kanady przyleciała, siostra z chłopakiem z Holandii, chłopy chcą jutro robić strefę kibica więc będzie wesoło. I jutro dziadki po drodze nad morze zajada do nas na obiad, więc od rana mam robotę. A ja chciałabym zwyczajnie nic nie robić, odpocząć troszkę.

Hej dziewczynki u mnie nadal bez ciotki,nadal nie moge uwiezyć cały czas wydaje mi się że to nie prawda mimo że staraliśmy się o dzidzisia i wyszło za pierwszym razem.Jutro wybieram sie do lekarza zrobie wszelkie badania i na 100% może bede spokojniejsza :) Widzialam na facebook ze kasia pietrow tez ma pokazny brzuszek sypia sie lasencje sypia :)
u naszych znajomych tylko jednym urodził sie chłopczyk reszta to same baby :)

daisy i jak tam po lekarzu??

Ewcia, głupie pytanie, ale tą masę cukrową normalnie się je? :dry::sorry2::-D

a ja od dziś LABA !!!!!!!!!! mam zwolnienie, więc i więcej czasu teoretycznie :-D:-D jak chodziłam do pracy miałam znacznie lepszą organizację pracy, a teraz? która godzina a ja nadal w piżamie, dziecko usypia, obiad ugotowany, a mi się nic nie chce. Rozleniwię się na tym zwolnieniu jak nic :-D

reklama
Beatko tak można ją jeść, jest jednak bardzo słodka. Ale zdarzają się amatorzy masy cukrowej, którzy zjadają ja do ostatniego okruszka. Ja osobiście zjadam tylko odrobinę :)

Do góry