reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Czesc dziewczyny! U nas wielkie przygotowania do podrozy, prasowanie, pakowanie... o konca nie widze :no: Ciuchy maludy i męża leża juz na kupeczkach przy walizce, ale cały czas sie zastanawiam co by jeszcze zabrac. Apteczka zaopatrzona, pampersy, słoiczki, kaszki kupione. Jeszcze tylko moje ciuchy i bedziemy gotowi do drogi :-) A dom wygląda jak po tornado.

Annie u mnie sprzatanie wyglada tak samo. Ja sprzadam w jednym pokoju, a w drugim mała wyrzuca wszystkie swoje ciuchy z szafek, albo ... pampersy z kosza :-) Mamy wesoło ;-)

Ewa ja równiez trzymam kciuki, by tort wyszedł tak jak sobie wymarzylas. W ogole podziwiam was dziewczyny! Jeszcze w zyciu torta sama nie robilam, zawcze zamawiam w cukierni.

Aniu udanej zabawy na weselu. Bierzecie Zosię ze sobą?

Agnieszka my równiez dzisiaj pizze na obiadek jedlismy,ale mrożoną... Na gotowanie czasu zabrakło!

Ada gratuluje ciazy. Szybciutko wyleczysz zakażenie, zobaczysz! Remontów nie zazdroszcze, wiem co to znaczy. Ale efekty można potem podziwiac i podziwiac :-) My 2 lata temu remontowalismy sobie domek, zostaly nam jeszcze 3 pokoje ale szczerze mówiąc nie spieszy mi sie z tym. Dużo latania, załatwiania, pilnowania robotników...:no:

Justusiu ty to masz na pewno wesoło z 2 dzieci :-) My idziemy na szczepienie za miesiac. Milismy isc wczoraj, ale ze wzgledu na wyjazd przelożylam nasza wizyte. Strasznie boje sie jakis powikłan... Jak Julek sie czuje po szczepionce?

Alusia ja czytalam ta ksiazke jak Olivia miala miesiac. Nie wiedzialam dlaczego moje dziecko tyle placze, zastanawialam sie czy jest glodna, czy ja cos boli i wtedy siegnelam po "Jezyk niemowlat". Okazalo sie ze mala jest po prostu przemeczona! Tracy Hoog pisze, że niemowle w tym wieku może miec co najwyzej 40 min aktywnosci miedzy snem. Czyli przewijanie, karmienie, odbicie, 15 min ogladania "swiata" i hop do łóżeczka. Nie wierzylam, że moje dziecko usnie samo w łózeczku, bez placzu i bujania, ale tak wlasnie bylo. Mysle, że ten płacz Olka oznacza przemęczenie. On jest tak rozdrażniony, że nie potrafi się wyciszyc! Spróbuj tak zrobic jak jest to opisane w ksiące a zobaczysz że efekty beda szybko widoczne. Po wprowadzeniu tego planu moje wiecznie płaczace dziecko zmienilo sie w spokojnego, wyspanego aniołka! :tak: Powodzenia!

Ide troche ogarnac domek, ale oczywiscie bede tu zagladac :)

Alusia czytalam na innym forum twoj post o problemach z karmieniem! Nie poddawaj sie !! Wiem, ze to trudne, a tym bardziej z 2 dzieci.... Po 6 tygodniu zwieksza sie zapotrzebowanie niemowlaka na mleczko, dlatego przystawiaj Olka jak najczescie do piersi, a zobaczysz, ze pokarmu bedziesz miala wystarczajaco duzo! Wszystko sie unormuje! Ja mialam kilka takich kryzysow, ale jakos przetrwalam z pomoca mojej mamy i meza, ktorzy nosili córeczke, spiewali jej kolysanki w tym czasie jak ja walczylam z laktatorem i pobudzalam laktacje. I baardzo sie ciesze, że mi sie udalo karmic mała piersia :tak: Twoje mleczko to najlepsze co mozesz dac swojemy dziecku!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Alusia-n no niby bylo dobrze oni maja takie humory... ja się juz nie mogę doczekać pazdziernika, po pierwsze od dawna bedziemy na swoim po drugie M zmienia prace idzie na kopalnie, to wiadomo lepsze zarobki no i wiecej bedzie w domu a nie tak jak teraz od 7-17 ;(. No i blisko
a co do Olusia- a może mu się zaczynają kolki??? zobacz czy nie ma napietego brzuszka, rob masaze, i oklady z ciepejpieluszki no i wiesz leki sab simplex itd.Albo może też byc głodny,
mój kacper pamietam,że uspokajał się od razu jak byl mocno opatulony w taki kokon :) wtedy te raczki tak nie latają.

a mam pytanko : kacper uwielbia się kąpac ale boji się płukania włosów, normalnie zaraz wstaje i krzyczy ja mu zaslaniam oczy i nic mu nie wlatuje ale to nie o to chodzi on sie boji ze tonie czy co czyu któras z was tez ma taki problem?

Ada- u nas bylo to samo z myciem wlosow. Jak tylko polewalam małej glowe gdy siedziala od razu byl placz. No wiec robilismy tak, że kladlismy ja we wannie, jedna reka podtrzymywalam główke, a w druga bralam kubek wody i pomału spłukiwalam szampon i cos opowiadalam, albo spiewalam. Po kilku dniach przyzwyczaila sie do mycia wlosow i teraz moge polewac ja cala woda, nawet gdy siedzi i leci jej po oczach :-) Od kilku dni tez napietnie nurkuje i ma z tego straszna radoche !

Ada no to super że od pażdziernika troszke sie pozmienia ;) a Olek dostaje sab simplex ... wczoraj zastosowałam rady z Uśnij wreszcie i Olek spał od 20.30 do 2.30 a potem do 6.30 :)) więc się wyspałam :)

Olivka dzięki za wsparcie. Mały chyba miał poprostu kryzyzs i moje piersi też bo teraz juz jest dobrze :) pije codziennie Bawarke i może to cos pomogło :))A gdzie jedziesz na wczasy ? ;) I kiedy ?? Do rodziny czy gdzieś samodzielnie? ;) Bo jak co to ja mam liste na wczasy idywidualne z dziećmi heh ;))

A tak wogole to Dzień Dobry ;) My już na nogach od 6.30 ;) Jasio teraz leży i pije kakao bo daje mu już zwykłe kartonowe mleko :)

Ada a co do mycia włosów to my kupiliśmy taki kapelusz w Auchanie (super niania go kiedys stsowała) i Jasiowi nie leje się nic do oczu on nawet nie wie że ma wloski myte :) może sprobuj ?

pojawiam się na minutkę ponieważ mamy dziś napięty plan dnia :-D

Adddaaa, moja mała na poczatku nie miała nic przeciwko laniu się wody na głowe bo leżała na gąbce do ok 7 mca. Była wyjątkowo spokojna w wannie. Ja zaczeła siadać to się zaczął kłopot, bo nie chciała dać się położyć i spłukać głowki. Więc wziełam się na sposób i poprostu na siedząco ją zlalam wodą i to z prysznica, wiem wiem szok dla niej ale od razu zaczeliśmy bić jej brawo i chwalić jaka dzielna jest i nawet nie zapłakała. Od tamtej pory jeszcze kilka razy tak zrobiłam i potem już błogi spokój. Teraz za to problem z wyjęciem jej z wanny :-D

wszystkim kobitkom życzę miłego dnia, udanych wyjazdów i przyjęć urodzinowych.

Ja zmykam sprzątać i potem spacer, obiad, wypad do znajomych i potem spacerek.

Witam Lipcówki!

U mnie wczoraj i dziś bardzo ładna pogoda :tak: Adudz tak myślę że u Ciebie tez podobnie. Wybierasz się w tym roku na Jarmark Św. Dominika?

U nas z myciem było podobnie, jak odkręcałam prysznic, to Mała zaraz na równe nogi i płacz, to ja jej spłukiwałam na stojąco, szybko się przyzwyczaiła i teraz siedzi albo stoi, woda leci po oczach a ta tylko mruga. Dawałąm też prysznic do ręki i polewałam np brzuch, a ta się śmiała

agnieszka...24 ale masz fajnie że Ci mąż pizze robi

Aniu udanego wesela :tak: Tylko uważaj na siebie ;-)

Ewa nie mogę się doczekać zdjęć Twojego pięknego torta :tak::-)

Tort jednak nie jest pokryty masą cukrową... mąż mnie wczoraj przepędził z kuchni do łóżka :/ tort posmarowałam masą maślaną, która miała być pod masą cukrową. No i na tym zakończyłam. Ozdobiłam lizakami, jagodami i pisakami Oetkera. Zdjęcia wkleję później albo jutro bo kabel do kamery na dole u teściów, a ja jeszcze troszkę mam do roboty.

Buziaki!

Oj pustki pusteczki... My już po imprezce. Zaraz wyślę męża po kabel do kamery i ściągnę zdjęcia. A teraz ide do Adama, bo coś nie może zasnąć...

Ewa a jak tort? Smakował ? :) Zrobilaś tego kurczaka? ;)) A co fajnego chłopaki dostali ? ;) Bo Ty chyba robiłaś dla obu jednocześnie coo ;)
No u nas tez po imprezie robiłam dzisiaj już urodzinki... jutro druga częsć ;) w poniedziałek szaleństwo na zakupach :))

reklama
Witam Lipcóweczki!
My juz spakowani, mam nadzieje, ze o niczym nie zapomnialam... Jutro po sniadanku około 8 ruszamy w droge. Przedwczoraj zrobilismy mala probe żeby zobaczyc czy mozemy jechac na noc i po kolacji i kapieli wsadzilismy Olivie do samochodu. Pospala 30 min a pozniej placz... Nie chciala juz usnac, marudzila i nie wiedziala co sie dzieje :-( No wiec zdecydowalismy sie na jazde w dzien. Tyle ile nam sie uda, tyle przejedziemy jutro, a pozniej przenocujemy sie w hotelu i w poniedzialek pojedzimy dalej. A moze malutka zrobi nam niespodzianke, bedzie grzeczniutka i uda nam sie sie przejechac jutro cale 850 km? Zobaczymy...

Alusia - my jedziemy do tesciowej do Stuttgartu na tydzien. Jezeli moglabys i masz czas to wklej twoja liste rzeczy do zabrania na wakacje. Moze jeszcze o czyms zapomnialam ... Bede bardzo wdzieczna!

Ewa - czekam z niecierpliwoscia na zdjecia z przyjecia urodzinowego :-)

Kamlotka - widzialam że Oliwia ma juz kolczyki. Plakala przy ich zakladaniu? I życze z całego serca udanego wypoczynku od tesciowej! Wykorzystajcie ten czas jak najlepiej.

Do góry