reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witajcie... wreszcie postanowiłam się przywitać. U góry już ogarnęłam, umyłam wreszcie te podłogi, bo już wołały mnie o to baaaaaardzo długo. Teraz kuchnia i salon, na końcu gabinet i łazienki. Ehhh... dzisiaj już koniecznie muszę skończyć te porządki, bo jutro imprezka. Dzisiaj będę robić tort. Wojtek właśnie pojechał po zakupy, jak wróci upiekę biszkopt, a wieczorkiem do dzieła :-D Będzie Tort-samochód, ale chcę go pokryć nie tak jak Ala i Ada kremem, tylko masą cukrową... zobaczymy co z tego będzie. Naoglądałam się już na youtub'ie jak powstają różne arcydzieła z masy cukrowej więc dzisiaj będę działać. Postaram się zrobić fotki, co i jak robiłam na każdym etapie, bo jak mi wyjdzie to muszę wszystkim pokazać, że sama robiłam :tak:

U nas dziś jakoś ciemno. Od rana mam zapalone światło w salonie :baffled:

reklama
To i ja sie witam!:tak:

Wczoraj miałam kiepski dzień, nic mi sie nie chciało, czułam sie strasznie zmeczona, mdliło mnie potwornie:angry: itd...

A dzis juz inaczej:-) W dodatku pogoda dzis piekna, słoneczko i gorąco ale z przyjemnym wiaterkiem.

Adddaaa dobrze, ze dzidzius zdrowy. A ty uwazaj na siebie i dbaj o drogi moczowe:tak: Najlepiej zaczekaj do konca I trymestru i jesli nie przejdzie idź do urologa- zrobi posiew moczu i da Ci lek, który pomoże. Moja kolezanka męczyła sie cała ciąże z zapaleniem, zrezygnowała z pracy bo nie dawała rady, dopiero w 8 miesiacu była u urologa i po leku przeszło. Ale pewnie u Ciebie bedzie wszystko ok:tak: Trzymam kciuki.

A ja mam wizyte 6 sierpnia, ale o nie bedzie jeszcze usg. Na usg dopiero mnie zapisze wtedy. Czekam z niecierpliwością.

Uciekam sie pakowac na wesele i domek podgarnąć.

Ewa zdjęć nie wklejałam bo nie miałam wczoraj siły, poza tym wiedziałam, ze jestes na szkoleniu i miałam wkleic ok 16ej, ale maz wrócił z pracy i jakos tak zleciało.
Wkleje dzis- za jakąś godzinke i prosze o rade!!!

Ewa to trzymam kciuki żeby udało Ci się posprzątać... :)) no i za tort też trzymam kciuki . Rób zdjęcia to może ja zrobie tort na swoje urodzinki heh ;))
W Rybniku też ciemno i buroo ... Dzieci już dzisiaj 2 raz śpią :)

Aniu chyba przeoczyłam ;) kiedy jedziecie na wesele? To udanej zabawy życze i przyjemnego pakowania. No a 6 sierpnia będe mocno trzymać kciuki za wizyte u lekarza :) a pogody chyba zazdroszcze ;) już mam dość tych burych i szarych dni ...

Ja pakowac się bede gdzieś od środy bo w piątek w nocy wyjeżdzamy ... Już nie moge się doczekać !
Aaaa miałam zapytać czy któraś z Was stosowała rad z książki "Język Niemowląt" w tamtym roku ? Bo ja mam problem z usypianiem Olka. Potrafi 3/4 godz wieczorem krzyczeć. Przepraszam że pisze o tym tutaj no ale jakoś sie do Was przywiązałam :) i nie umiem sie wdrążyć w czerwiec .

Dzien dobry !
U nas szaro buro,zajrzałam tu wczoraj wieczorem i przez godz. ryczalam juz nic nie umialam napisac.....brak slow...!!!
Wcale nie dziwie sie ,że ludzie w takich chwilach mowią ,że ''BOGA NIE MA'',nie umiem sobie wyobrazić co czuje maz i dzieci ,nawet nie chce !!!:no::no::no::no::-:)-:)-(

Karol moja cierpliwosc dzis wyprowadza z równowagi i juz pare razy klapa dostał ,normalnie ile mozna.
ZA dużo w d... i sie w glowie dzieciakowi przewraca ,Kochasz ,tlumaczysz a nie dociera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no:.
Az sama sie poryczalam ....
Julus spi to moge napisac...

WCZORAJ PO SZCZEPIENIU WARZYMY ;
10,20KG
MIERZYMY' OKOLO 80 CM .
waga urodzeniowa 4600 i 60cm :-).

EWO ,życze aby tort sie udal ,ja tez jeszcze swoim sie nie chwalilam ,a tak wogole cos cyfrowka nam sie wykancza juz ,zas wydatek :wściekła/y:!

ANIU UDANEGO WESELA !!
u NAS W SOBOTE FESTYN wiec tez moze sie pobawie i dzieci radoche beda mieli !

Ewo ja dla Nikoli pierwszy raz ozdabiałam masa cukrową i cały biszkopt obłożyłam ale mega się napracowała przy bokach aby było idealnie gładko ale i tak nie było tak jak bym chciała i powiem że dwa razy robiłam masę bo za pierwszym razem beznadziejnie mi się ułożyła na bokach niby nic trudnego bo mało skomplikowany kształt a jednak pracy było trzymam kciuki za samochód i z niecierpliwością będę czekała na fotki :tak:

Ale tu dzisiaj ruch ;):)........
moj mezul siedzi w kuchni i robi dla nas pyyyycha pizze ;) sam ciach robil wiec nie wiem jak wyjdzie;) jak zjem to dam znac jak wyszlo :)

Zjadlam,zyje...bylo pycha !! :):D

Ostatnia edycja:
Witam witam!

Przepraszam, ze was tak opuscilam ale sprzatalam zawziecie :-) Mam wrazenie ze z malym to ja sie juz nigdy nie odsprzatam... ja sprzatam jeden kat a on 'sprzata' drugi :baffled::-D Pozatym musialam skonczyc ksiazke, tak mnie wciagnela ze nie umialam kazda wolna minutke jej poswiecalam.

Agnieszka ale ten twoj to cie rozpieszcza! A mimo wszystko figurka jak u modelki!

Aniu udanej zabawy!

Ewa wiem ze to nie ten watek i chyba juz za pozno, ale ja ostatnio serwowalam szaszlyki z kurczaka (mniam mniam z salatka ryzowa), wczesniej strogonowa albo leczo, u nas sie takie jednogarkowce sprawdzaja:-) A tak wogole powodzenia z tortem.

-----------------
Wczoraj niestety weszlam na forum ale odechcialo mi sie pisac :-:)-:)-(

Witam w ten szaro bury dzien.. nic sie nie chce, Kacper po poludniu zasnal to poszlam spac razem z nim bo.... gdzie to słoneczko....

Co do ukl.moczowego lekarz przepisal mi urosept to jest lek moczopedny on tak wyplukuje no i caly czas latam do kibelka, ale caly czas pobolewaja mnie lekko nerki...
mam nadzieje ze ten lek pomoze.

Ewa-czekamy na zdjecia torta ojj znajac twoje zdolnosci bedzie piekny :)

Alusia- aa remont strasznie sie ciagnie, jest tyle prac wykonywanych nie potrzebnie... juz moglisbymy sie wprowadzic ale nie... a tesciowie jak wczoraj bylam na mieszkaniu nawet sie do mnie slowem nie odezwali, kacpra tez olewali wiec poszlam stamtad szybko...
oj maly placze napisze potenm

reklama
Ale było z teściami chyba przez jakis okres dobrze? To co teraz się stalo? Ale pociesz się że ciągnie się remont ale w końcu się skonczy i bedziecie sami sobie mieszkać !! Zazdroszcze ...

Annie u mnie ze sprzataniem jest to samo. Chodzi za mną i poprawia po mnie heh ;P

Agnieszka nie kus tą pizza bo ja niestety nie moge takich dobroci :((

Do góry