reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witajcie... wreszcie postanowiłam się przywitać. U góry już ogarnęłam, umyłam wreszcie te podłogi, bo już wołały mnie o to baaaaaardzo długo. Teraz kuchnia i salon, na końcu gabinet i łazienki. Ehhh... dzisiaj już koniecznie muszę skończyć te porządki, bo jutro imprezka. Dzisiaj będę robić tort. Wojtek właśnie pojechał po zakupy, jak wróci upiekę biszkopt, a wieczorkiem do dzieła :-D Będzie Tort-samochód, ale chcę go pokryć nie tak jak Ala i Ada kremem, tylko masą cukrową... zobaczymy co z tego będzie. Naoglądałam się już na youtub'ie jak powstają różne arcydzieła z masy cukrowej więc dzisiaj będę działać. Postaram się zrobić fotki, co i jak robiłam na każdym etapie, bo jak mi wyjdzie to muszę wszystkim pokazać, że sama robiłam :tak:

U nas dziś jakoś ciemno. Od rana mam zapalone światło w salonie :baffled:

reklama
To i ja sie witam!:tak:

Wczoraj miałam kiepski dzień, nic mi sie nie chciało, czułam sie strasznie zmeczona, mdliło mnie potwornie:angry: itd...

A dzis juz inaczej:-) W dodatku pogoda dzis piekna, słoneczko i gorąco ale z przyjemnym wiaterkiem.

Adddaaa dobrze, ze dzidzius zdrowy. A ty uwazaj na siebie i dbaj o drogi moczowe:tak: Najlepiej zaczekaj do konca I trymestru i jesli nie przejdzie idź do urologa- zrobi posiew moczu i da Ci lek, który pomoże. Moja kolezanka męczyła sie cała ciąże z zapaleniem, zrezygnowała z pracy bo nie dawała rady, dopiero w 8 miesiacu była u urologa i po leku przeszło. Ale pewnie u Ciebie bedzie wszystko ok:tak: Trzymam kciuki.

A ja mam wizyte 6 sierpnia, ale o nie bedzie jeszcze usg. Na usg dopiero mnie zapisze wtedy. Czekam z niecierpliwością.

Uciekam sie pakowac na wesele i domek podgarnąć.

Ewa zdjęć nie wklejałam bo nie miałam wczoraj siły, poza tym wiedziałam, ze jestes na szkoleniu i miałam wkleic ok 16ej, ale maz wrócił z pracy i jakos tak zleciało.
Wkleje dzis- za jakąś godzinke i prosze o rade!!!

Ewa to trzymam kciuki żeby udało Ci się posprzątać... :)) no i za tort też trzymam kciuki . Rób zdjęcia to może ja zrobie tort na swoje urodzinki heh ;))
W Rybniku też ciemno i buroo ... Dzieci już dzisiaj 2 raz śpią :)

Aniu chyba przeoczyłam ;) kiedy jedziecie na wesele? To udanej zabawy życze i przyjemnego pakowania. No a 6 sierpnia będe mocno trzymać kciuki za wizyte u lekarza :) a pogody chyba zazdroszcze ;) już mam dość tych burych i szarych dni ...

Ja pakowac się bede gdzieś od środy bo w piątek w nocy wyjeżdzamy ... Już nie moge się doczekać !
Aaaa miałam zapytać czy któraś z Was stosowała rad z książki "Język Niemowląt" w tamtym roku ? Bo ja mam problem z usypianiem Olka. Potrafi 3/4 godz wieczorem krzyczeć. Przepraszam że pisze o tym tutaj no ale jakoś sie do Was przywiązałam :) i nie umiem sie wdrążyć w czerwiec .

Dzien dobry !
U nas szaro buro,zajrzałam tu wczoraj wieczorem i przez godz. ryczalam juz nic nie umialam napisac.....brak slow...!!!
Wcale nie dziwie sie ,że ludzie w takich chwilach mowią ,że ''BOGA NIE MA'',nie umiem sobie wyobrazić co czuje maz i dzieci ,nawet nie chce !!!:no::no::no::no::-:)-:)-(

Karol moja cierpliwosc dzis wyprowadza z równowagi i juz pare razy klapa dostał ,normalnie ile mozna.
ZA dużo w d... i sie w glowie dzieciakowi przewraca ,Kochasz ,tlumaczysz a nie dociera:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::no:.
Az sama sie poryczalam ....
Julus spi to moge napisac...

WCZORAJ PO SZCZEPIENIU WARZYMY ;
10,20KG
MIERZYMY' OKOLO 80 CM .
waga urodzeniowa 4600 i 60cm :-).

EWO ,życze aby tort sie udal ,ja tez jeszcze swoim sie nie chwalilam ,a tak wogole cos cyfrowka nam sie wykancza juz ,zas wydatek :wściekła/y:!

ANIU UDANEGO WESELA !!
u NAS W SOBOTE FESTYN wiec tez moze sie pobawie i dzieci radoche beda mieli !

Ewo ja dla Nikoli pierwszy raz ozdabiałam masa cukrową i cały biszkopt obłożyłam ale mega się napracowała przy bokach aby było idealnie gładko ale i tak nie było tak jak bym chciała i powiem że dwa razy robiłam masę bo za pierwszym razem beznadziejnie mi się ułożyła na bokach niby nic trudnego bo mało skomplikowany kształt a jednak pracy było trzymam kciuki za samochód i z niecierpliwością będę czekała na fotki :tak:

Ale tu dzisiaj ruch ;):)........
moj mezul siedzi w kuchni i robi dla nas pyyyycha pizze ;) sam ciach robil wiec nie wiem jak wyjdzie;) jak zjem to dam znac jak wyszlo :)

Zjadlam,zyje...bylo pycha !! :):D

Ostatnia edycja:
Witam witam!

Przepraszam, ze was tak opuscilam ale sprzatalam zawziecie :-) Mam wrazenie ze z malym to ja sie juz nigdy nie odsprzatam... ja sprzatam jeden kat a on 'sprzata' drugi :baffled::-D Pozatym musialam skonczyc ksiazke, tak mnie wciagnela ze nie umialam kazda wolna minutke jej poswiecalam.

Agnieszka ale ten twoj to cie rozpieszcza! A mimo wszystko figurka jak u modelki!

Aniu udanej zabawy!

Ewa wiem ze to nie ten watek i chyba juz za pozno, ale ja ostatnio serwowalam szaszlyki z kurczaka (mniam mniam z salatka ryzowa), wczesniej strogonowa albo leczo, u nas sie takie jednogarkowce sprawdzaja:-) A tak wogole powodzenia z tortem.

-----------------
Wczoraj niestety weszlam na forum ale odechcialo mi sie pisac :-:)-:)-(

Witam w ten szaro bury dzien.. nic sie nie chce, Kacper po poludniu zasnal to poszlam spac razem z nim bo.... gdzie to słoneczko....

Co do ukl.moczowego lekarz przepisal mi urosept to jest lek moczopedny on tak wyplukuje no i caly czas latam do kibelka, ale caly czas pobolewaja mnie lekko nerki...
mam nadzieje ze ten lek pomoze.

Ewa-czekamy na zdjecia torta ojj znajac twoje zdolnosci bedzie piekny :)

Alusia- aa remont strasznie sie ciagnie, jest tyle prac wykonywanych nie potrzebnie... juz moglisbymy sie wprowadzic ale nie... a tesciowie jak wczoraj bylam na mieszkaniu nawet sie do mnie slowem nie odezwali, kacpra tez olewali wiec poszlam stamtad szybko...
oj maly placze napisze potenm

reklama
Ale było z teściami chyba przez jakis okres dobrze? To co teraz się stalo? Ale pociesz się że ciągnie się remont ale w końcu się skonczy i bedziecie sami sobie mieszkać !! Zazdroszcze ...

Annie u mnie ze sprzataniem jest to samo. Chodzi za mną i poprawia po mnie heh ;P

Agnieszka nie kus tą pizza bo ja niestety nie moge takich dobroci :((

Do góry