reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Beatko
Fajnie ze kolejny Nocny Marek sie pojawił;-)
Co do karmienia, to Filip w nocy nie jada odkad skonczył 4 m-ce, samo jakos tak wyszło, jak on sie nie budzi, to mu nie daje jesc. A mleczko pije zaraz po przebudzeniu i potem dwa razy wieczorkiem, raz ok 18 a potem o 21. Ja na Twoim m-cu bym nie dokarmiała przez sen, synek mojej kolezanki ma półtora roku i tak sie nauczył,ze do teraz im sie w nocy budzi 2 razy.
A moze jak Roksanka sie obudzi, to daj jej herabtke, albo wodę, a wdzien jak nie chce mleczka, to moze kaszek wiecej, tak myślę

PS czy u Was tez juz sa muchy, bosheeee ale mnie denerwuje jedna, lata mi nad uchem i siada co chwile na buzie, :no::no:

reklama
Hej dziewczyny ja tylko na chwilke zyczyc miłego tygodnia :)
Adulka z Tatulkiem jeszcze spia.... a ja szykuje sie do pracy na 8.... nocka ok pobudka tylko na mleczko o 1 i spi do tej pory..... czy wasze dzieci tez siadaja przez sen w nocy na łóżku....bo moja Adulka nagminnie to robi. dobrze ze ma zamkniete oczka to chociaz po oidlozeniu spi dalej :)

Pozdrawiam co byscie o mnie nie zapomniały :(

Hej
My juz od 7ej na nogach. Ale pisac to sobie nie popisze bo mała juz szaleje na podłodze:tak:

Maylah u nas jedna mucha mieszka juz od czwartku:tak: Na szczescie nie jest tak kłopotliwa jak Twoja. Ja mam w oknach moskitiery i zadko miewam takich lokatorów. Polecam!

No i to by było na tyle- musze córcie ratować:sorry2:
Miłego dnia!

Moja w nocy budzi się na jedzenie. Wtedy dostaje pierś-według zaleceń lekarza. W dzień już jej nie trzymam na piersi, bo za ma ło przybierała. Byłam u lekarza w zeszłym tygodniu jak mała miała ten katar i waga pokazała 6600. W końcu coś przybrała-pół kilo w ciągu miesiąca, ale na mleku modyfikowanym. To chyba była słuszna decyzja:)

Wiatjcie!

Adaś dziś znów obudził się przed 6 :/ chyba muszę spróbować mieć przygotowaną wodę na mleko i dać mu od razu, to może jeszcze uśnie i troszkę pośpi - chociaż do 7!!!
Do tej pory budził się po 7. Nie wołał o mleko nawet do "po 8"... ehhh... ale wydaje mi się, że w dzień też zaczął więcej jeść. Może jakiś skok rozwojowy, że tak ciągle by coś jadł?? nie orientujecie się czy w 9-tym miesiąc są jakieś skoki w planie?

Zosia tez ostatnio budzi sie czesciej, a rano o 6tej juz nie spi, czasem budzi sie o 5tej, ale wtedy jeszcze zasypia na dwie godziny. Ja dopiero o 7ej daje jej jedzonko, bo u nas karmienie nocne piersia prowadziło do coraz czestszych pobudek.

Willsonka Zosia wg mojej wagi tez wazy 6600:-) Idziemy jutro do lekarza, to sie okaze ile tamta waga pokaze. Oby było ok. Ja karmie piersia 4 razy dziennie i dokarmiam kaszka na modyfikowanym, sinlac daje , noi i zupki, jogurciki, owoce.

U nas dzis tylko +2 stopnie:-( A wczoraj było +16.

My zaraz na spacerek wybywamy. Ostatnio robimy sobie dwa spacerki- ok 9.30 - 12tej w chuscie. I ok 15.00- 16.30 w wózku. Zosia w tym czasie troszke pospi i potem w domu juz nie sypia wcale. Dopiero o 20.30 idzie luli.

Dzień dobry wszystkim!
U nas noc koszmarna, Bartek budził cię co godzinę i to z płaczem na szczęście przyczyną była dolna jedynka. Ja też już nie karmię w nocy od ponad pół roku i nie bylo problemu. A pobódkę tak na dobre to mieliśmy o siódmej, tak jak zwykle :-)
Chodzi o skok rozwojowy dziecka?? Ja słyszałam o kryzysie 10-tego miesiąca czyli tyko mama, mama i mama. Podobno nawet na siku wyjść nie można, tak mówią znajome. U nas póki co nic sie nie dzieje.
A teraz kawusia :-D, potem spacerek. Mam nadzieję że nie jest zimno choć pochmurno:-(

Ewa ja na temat skoków niewiele wiem, ale Jula też jak jadła np zupke to mogła 4 h nic nie jesc a teraz po 3 już woła. Po nocy (bo nie je od jakiegoś czasu w nocy) jadła ok 8 i to ledwo 70 teraz je o 7 i 170.

Beatka1973 ja nie dawałam Julce przez noce mleka tylko wodę, sama jakoś zdecydowała że woda jest beee i nie warto wstawać. Od ok miesiąca nie je w nocy i śpi od 20-7.

Ania daj znać czy kupiłaś ten kpl dla Zosieńki:-)

Jula spała od 21-7:30 z pobudką o 6 na wodę. Teraz marudna jest bo chce spać ale coś jej nie wychodzi. Lecę ratować moje maleństwo.

aa no i dziś Jula kończy 8 mcy:cool2:

p.s. nocka była upojna , w koncu :-D:-D:-D

reklama
No to widzę, że nie tylko mój chętniej je.

A co z Justysią? Cały weekend się chyba nie odzywała...

No i WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAŁYCH I DUŻYCH SOLENIZANTÓW!!!

Do góry