reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tym jedzeniem naszych maluszków w nocy ... Czy karmić jak same się budzą czy dawać butlę systematycznie co 3-4 godz. i mniejwięce do kiedy tak będzie ???

Beatko witam Cie po długiej nieobecności....:-)
Powiem Ci, że jestem zauroczona fotkami które pokazałaś, cudowne są.:-D:-D:-D
Co do jedzenia w nocy to radzę oduczać i to jak najszybciej. I broń boże nie dawać jej na śpiocha jedzenia skoro sama się nie budzi. A jeżeli już to spróbuj dawać soczki, herbatkę, wodę... może zrobi tak jak Julcia Beatki- zrezygnuje w ogóle ze wstawania w nocy. ;-):tak:
Ja wstaje tylko wtedy gdy mały zje za małą kolacje albo zrobię mu za rzadka kaszkę. :-( Tak to przesypia pięknie całą nockę.

a no i dziś Jula kończy 8 mcy
Gratki dla Julci:-)

reklama
Czesc dziewczyny chwilke mnie nie bylo..
jak juz wcgodzilam na bb to musialam leciec do Mari i jakos nic nie napisalam, cos kiepski humor mam ostatnio, lekkiego dola zalapalam i nie mialam ochoty pisac cokolwiek:baffled: teraz juz troszke lepiej ale...
u nas ok tylko na kontroli w srode stwierdzono ze Mari klika cos w bioderku i jestesmy umowione do lekarza na poniedzialek nastepny, zobaczymy, mam nadzieje ze to nic takiego bo lekarz twierdzi ze jakby bylo cos nie tak to stwierdzono by jak miala 6 tyg. ja i tak sie denerwuje:-( no i troche zaniepokojeni sa ze Mari nie siedzi bez oparcia. Mialam robiony test czy nie lapie depresji ale nie wyszlo tak zle.
wciaz czekam na konkretna date kiedy mozemy sie przeprowadzic, prawie codziennie przychodzi ktos ogladac ten domek z ktorego sie wyprowadzamy ale odstraszaja ich oplaty i czynsz, no ale to juz nie moj problem, tylko agencji.
co jeszcze, hmmm nie wiem, nawet was nie czytalam wiec nie wiem co u was, przepraszam:sorry2:
mam nadzieje ze polepszy mi sie humor i bede do was zagladac systematycznie.

BeatkoZ. koniecznie nas częściej odwiedzaj! BB na doła jest najlepsze- wierz mi:tak:

Beatko 26- kupiłam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Co prawda baba sobie za niego zazyczyła 20zł:sorry2: ale mnie menda wyczuła, poza tym komplet jest nowy, no i same rajstopki nowe kosztują 15zł, wiec chyba sie opłacało. Kupiłam małej jeszcze inne ciuszki- wkleje potem na zakupowy wątek. Dzięki, ze pamietałaś:tak:

Na spacerku dzis byłysmy krótko bo jest straszliwy wiatr:baffled: U Was tez tak wieje? Nie zabrałam czapki i włosów o mało razem z cebulkami mi nie powyrywało. Szok! Zosia sie godzinka przespała i starczy. Dobrze ze o 9tej wyszłam z domu bo ten lumpeks jest od 9tej otwarty:tak:

Willsonka moja tez mało przybierała, gdy karmiłam głównie piersią. Teraz to ona sobie moim mleczkiem tylko popija, a duzo je innych rzeczy i jak widac tez przybiera lepiej. Nie karmie piersia w nocy, bo juz pisałam, ze chciała miec cyca cały czas w buzi i budziła sie co 15minut, wiec zeby całkiem jej nie pozbawiac swojego mleczka karmie w dzień.

Cezsc laski..
witam sie z wami po weekendzie bo w czasie nie bylo jak..brat ma wolne od szkoly i w tym czasie molestuje komputer..

w sobote sprzatalam z mama, mylam okna itd...a wieczorekime mialam spotkanie klasowe z gimnazjum hehe..ale fajnie bylo. A zdjecia to wszystkie beda rozwodowe hehe..

No i dzisiaj mam dopiero czas, zeby usasc i "spokojnie" was poczytac..bo Robcio smiga po calym mieszkaniu i trzeba co chwile za nim gonic..

A jesli chodzi o ten wulkan to jest jakies 2 godziny drogi z Reykjaviku...bylam kolo tego lodowac i wuklanu na ostatniej wyciczce..zdjecia sa na naszej klasie i to ostatnie zdjecie gdzie stoje pod takim wielkim wodospadem to jest ta woda z tego lodowaca...

A jesli chodzi o ewakuacje tych 500 osob to nie wiem skad oni ich wzieli..bo najwieksze miasto kolo Katli to Vik i liczy 250 osob..:confused:

A robcio hmm juz jest lepioej ale jeszcze troche cieknie z noska..jutro idziemy na kontrole, ale przynajmniej nie mamy juz goraczki..

acha no i wazymy 9100 no i mierzymy 78 cm

Hej Laseczki....

Noc ok, wprawdzie 3 pobudki były ale krótkie. Za to mąż przechodzi jakąś chorobę, wczoraj wymiotował i biedaczek do 5 nie spał, to chyba to co Mała miała, ale ona aż tak ciężko tego nie przechodziła, ja za to mam biegunkę ale mnie nawet brzuch nie boli, także luz.

Maylah tylko pozazdrościc tych nocy przespanych, moja Mała powinna brac przykład z narzeczonego :tak: i spac jak on :-D

Dmuchawcu, włosy może i fajne, ale uciążliwe, ale mąż nie pozwala obciąc :no:

Ja tu się produkuje na BB, odwracam się i patrze na Małą a ona sobie w najlepsze stoi w łóżeczku, dzisiaj obniżamy łóżeczko na sam dół, bo jeszcze nam wypadnie

BeataZ życzę lepszego humorku i oby z Mari było wszystko ok, na pewno tak będzie bo tak jak piszesz to by już to dawno wiedzieli, więc głowa do góry

Juleczko i Małgorzatko wszyskiego naj naj naj!!!!!!!!!! I dużo uśmiechu Kochane Maluszki :-D:-D

Witajcie Mamuśki :-D
U nas noc ok :-) Pobudka o 9 więc ok. Teraz Filip śmiga po podłodze, ja mu zawsze kłądę kocyk na paanele, a on siup i juz na panelach gołych, no ale co począc, tak mu się lepiej traczkuje, no i w ogóle non stop chce wstawac, najpierw sobie klęknie a pootem czegos sie chwyta i wstaje, a zaraz na dupcie spada, jejlu ciekawe kiedy on zacznie chodzic? TO moje pierwsze dziecko wiec nie wiem jak to jest:confused:

Kamlotka
a jak wyjazd się udał? A męzuś może jakiąś grypę żołądkowa załapał. ZDrówka dla Was i Całus od Filipka dla Oliwki :-):-):-)

Aniu,
super,że udało Ci się kupić ten komplecik:tak: Kurczę czemu ja muszę mieszkać na takiej wsi, gdzie tylko jest sklep spożywczy:baffled: A do jarocina jak juz jadę, to musze ten wózek do samochodu zapakowac, i w ogóle jeżdzę jak muszę tam:tak:

Weronika,
brakuje nam Ciebie na nocnej strazy, znaczy mi , bo teraz Asiu tez nie było, niech juz brat idzie do tej szkoły:tak: A ztym wulkanem,to rzeczywiscie pewnie troche przesadzają media, ale chyba lepiej że jestes juz tu, bo jakby jeszcze cos sie poważniejszego stało, to szkoda słow

BeatkoZ
przesyłam dużo energi pozytywnej i duzo uśmiechu!!!! pewnie przechodzisz teraz cięzki chwile, ale pamietaj ze nam mozesz sie wyzalić, i zawsze bedzie Ci leżej, ( od tego mamy nasze podziemia)
Pomyśl sobie,że zaniedługo się przeprowadazcie i bedzie nowy domek, nowe lepsze życie.
Buziaki dla WAS
A z Marisska napewno jest ok:tak:

Aga

współczuję nocki, oby to był jednorazowy wybryk

Gratulacje dla naszych solenizantów wcyorajsyzch i dzisiejszcych:-):-):-)

Cześć Dziewczyny :) noooo musze się pochwalić że właśnie wybił się nam 3 ząbek :D:D Beatka pytałas o karmienie w nocy ... mój Jaś budzi się dosłownie co 1h bo mi się wydaje że on głodny jest ale wczoraj gadałam z psychologiem dziecięcym i dowiedziałam się że tylko mi się ak wydaje bo dziecko powinno bez przerwy przespać 11godz <szok> tak więc zaczynam nauke Jasia spania wreszcie bo chodze jak ćma. A do tego w dzień też go ucze wreszcie spać a nie u nas w łóżku i tylko ze mną aaaa no i musze mu tyłkiem ruszać ... Matka jestem super taaaak sobie dziecko rozpieścilam :D

Dzisiaj od samego rana sprzątam, myje okna i wogole wiosenne szaleństwo bo jest taaaaka śliczna pogoda :)) :)) Jaś teraz śpi , poczekam na mojego męża ubiore Jasia i oni idą na dwór a ja bede odpoczywać :D:D

BeatkoZ to pewnie przesilenie wiosenne teraz będzie już coraz lepiej bo wreszcie słoneczko zawita na dobre. Trzymaj się dzielnie Kobietko ;* a z bioderkami Mari będzie napewno wszystko dobrze ... Aaaa i powodzenia w sprzedaży/ wynajęciu domku :))) ;)))

Aniu komplecik super a 20zł to i tak nie dużo za sukieneczke, koszulke i rajstopki :)) Ojjj ja też chce już moją małą ubierać w sukieneczki i rajstopeczki i wogole stroić ją jak małą modnisie :D:)) :)) a u nas dzisiaj słonecznie i bez wiatru tylko chyba tylko 6 stopni :)) :))

Vercik to super że z Robercikiem już dużo lepiej :)) katarek też szybko zwalczycie !!

Kamlotka zdrówka dla Ciebie i męża !! Żeby na małą nic nie przeszło :)) ;)) a włoski masz cudne !! :))) ;)) miałam kiedyś takie i głupia obciełam :p :D
Najlepszego dla solenizantów !!! ;)) ;))

Dziewczyny Wy się chyba nie złościcie że ja tak mało pisze? Ale coraz mniej czasu mam no bo wiooooosna (cieplejszy wieje wiatr!! ). Jasio już raczkuje całkiem całkiem :D do tego wstaje i chodzi przy meblach więc troszke zajęcia z nim mam :D:)) ;)) :))

Madziu te wulknany na islandii to i tak pikus..ogromny jest pod sama wyspa.. jak by on wybuchl to by Islandie na 2 czesci przelamal..

mi tez was brakuje w nocy..ale niestety mam dostep do komputera tylko wtedy gdy brat jest w szkole lub gdzies idzie..

Noi oczywiscie wszystkiego najlepszego dla naszych milusinskich solenizantow..

Witam dziewczynki :):)

my tez po dluzszej (3dni) nieobecnosci...
u nas nie wiem co jest ale maly marudny...moze znow zabki jakies sie przebijaja.
A my konczymy dzisiaj 8 miesiecy !! :p:p:D

reklama
No to Sto lat dla Johniego!!!!!!

A mi Filip strajkuje, godzien temu wydawłą sie spiący i co ? nie spi, teraz sie robawaił na całego, w ogóle bije się pogłowie zabawkiami, uderza jedna o drugą i non stop wstaje ja nie wiem ,zaczynam sie bac co to będzie:baffled:

Do góry