reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

no to dziwne są te testy...:confused::confused::confused:

a co do mojego pytania co do ilości snu dzieciaczków to dopiero teraz doczytałam, ze wczoraj i przedwczoraj o tym pisałyście:sorry2::sorry2::sorry2: tak to jest jak się nie jest na bieżąco ( a miałam zaległości tylko z pt i czw):-p:-p:-p wybaczcie moją nieuwagę:-p:-p:-p

reklama
A ja standardowo nocną porą drogie mamuśki odwiedzam :-) to już chyba robi się tradycją :-)
Alusia8989 gratuleczki drugiej dzidziuni :-):-):-) może troszkę po czasie ale przyznałam się szczerze, że zaległości mam sporawe :zawstydzona/y:
willsonka kobiałko maksik zdrówka dla Ciebie :-) ja też po ciaży zabardzo pozbierać się niemogę ... pani z instytutu hematologii powiedziała mi, że najskuteczniejsze lekarstwo na wszystkie dotychczasowe dolegliwości to druga ciaża :-) chyba ją zabardzo poniosło :-):-):-)
beata26 wesoła nocka Cię czeka :-):-):-) ale z facetami przeważnie jest tak : dużo naobiecuje , a potem pierwszy przytuli się do podusi i odleci :-)
adudz82 coś z tymi używeczkami dziś wisiało w powietrzu :-) mnie dopadło na czerwone winko i przyznam się szczerze że się skusiłam :-)
stopi69 kciuczki zaciśnięte :-) wypoczywajcie laseczki w ciepełku i prześlijcie go troszkę do nas :-)
No dobra czas lecieć się wykapać , bo znając życie moje słoneczko zaraz się na nocne papu i ploteczki przebudzi :-):-):-)
Zdróweczka dla bebisiów i Was kochane mamuśki :-):-):-)

Witam niedzielnie. My już wstaliśmy. Dziś 6:45 - lepiej niż 5:30 co się ostatnio zdażało, więc jedem w miarę sadowolona. W miarę bo dzieci zasmarkane - obaj mają katar :(

No nic, lecę bo Tomi się chyba budzi. Miłej rodzinnej niedzieli!

to i my się dziś przywitamy

my juz tez n nogach, mała obudziła się dziś o 5.00 więc myślałam, że będzie powtórka wczorajszego dnia, ale dałam smoka i jeszcze przysnęła i obudziła się godzinę temu, więc całkiem ładnie, spała 11 godzin, no ale po wczorajszym dniu to jej się należało, mam nadzieję, że dziś już nie będzie się tak biedna z zasypianiem męczyć,

miłej niedzieli, mam nadzieję, że pogoda będzie przyjemna i że dzionek będzie słoneczny :-)

beata26 wesoła nocka Cię czeka :-):-):-) ale z facetami przeważnie jest tak : dużo naobiecuje , a potem pierwszy przytuli się do podusi i odleci :-)

hahahah jakbyś mojego znała. Tyle było z tej miłości nocnej że szok:wściekła/y: Poszłam umyć butle, wode zagotować, umyć się wracam a mój ksiaże śpi:no:
ale to nic, byłam padnięta po wczorajszym sprzątaniu więc sama chętnie się walnęłam spać.

Jula spała od 20:30 do 7 rano:szok: coraz ładniej jej to idzie, choć jak zaczną iść ząbki to pewnie znów sie zaczną nocki nieprzespane.

Aga podobnie robimy. Tylko jak maly widzi aspirator to natychmiast odwraca glowe. Tak samo z kropelkami... Nawet nosek ciezko mu wytrzec. Wszystko na sile musimy robic :no: no ale robimy.. tylko mam wrazenie, ze pod odciagnieciu i zakropieniu tego kataru jest wciaz tyle samo... i ze g**no to wszystko pomaga. :confused:

Wilsonka a ile kropel na ta pieluszke dajesz?
Dzis wlansie pomyslalam o tym Olbasie... ale ponad 20zl kosztowal i go nie mieli, a omhalolu mam dwie buteleczki.

ja daję "na oko" kilka kropli tak żeby było czuć...za dużo też nie dobrze bo zbyt intensywny zapach. Ja kupuje inhanol. Kosztuje 7 zł a nie 20 jak olbas oil

I ja się witam niedzielnie:-)

U nas nocka piękna, Filip obudził sie odpiero o 8;-) Ja kupiłam sobie krople do oczu na zapalenie społówek, i juz lepiej, ale wczoraj sie az przeraziłam, bo miałam całe oko czerwone, jakby zalane na lekki róż. pewnie od tego tarcia popękały mi naczynka, a i zauwazyłam ze odkąd ja podkladam czesciej do pieca:-( do mnie gryzie ten dym, i łzy mi lecą, wiec teraz jak bedziemy sami z Fifim to chyb abede zakładac okulary do pływania , jak bede dokłądac do pieca

My dzis planujemy wybyc na długi spacer,pogoda zapowiada sie cudna
:-)
Beatka26, nom to faktycznie miałaś niespodziankę;-)
Beatka 1973, fajnie,że zajarzałas do nas, tak dawno Ciebie i Roksanki nie było. Wstaw moze jakies fotki, bo ciekawi jestesmy jak wyglada :tak:

Ewa powiem, Ci ze ja tez nie mam pojecia o co chodzi z tymi testami, ja jak miałam rozmowe kwalifikacyjna bo banku w któym pracuje, to tez był test masakryczny, jakies równania, były różne cyfry i wynik i trzeba było wpisac czy to dodawanie, potęgowanie itp, albo np jakies stare słowa i trzeba było jakis synonim podac ale była juz literka podana na któą ten synonim ma sie zaczynac,( słowa z kosmosu)i to była masakra. Jak zobaczyłam jak niektorzy pisza, a ja miałam pustke w głowie, a na kazde zadanie 5 min, no ale otem nam powiedzieli jak juz sie dostałysmy, ze mało kto ten test zdaje, a chodzi im o to zeby sprawidzc inwencje twórczą, i takie tam, ( no bo my wpracy musimy byc bardzo twórczy- wymyslajac powody , dla których klient MUSI wziąć ten kredyt:-D:-D:-D)

reklama
Ewa no właśnie każdy odpowiada na pytania testowe tak żeby było dobrze, tak jak wszyscy. Myślenie że tak może odpowiedzieć większość pytanych i podobne zaznaczanie odpowiedzi jest podstawowym błędem i utrudnia poznanie predyspozycji zawodowych "klienta", a tym samym skuteczną pomoc doradcy. Powinno się zaznaczać tak jak się czuje i uważa. I owszem takie testy sa miarodajne ponieważ na podstawie odpowiedzi/właściwego dla danej osoby uporządkowania np. cech doradca może ocenić jakim jesteś człowiekiem, pracownikiem i przede wszystkim współpracownikiem, kierownikiem, ipt. Może i te testy nie są dla wszystkich zrozumiałe tak wiecie czarno na białym ale ważne aby doradca potrafil odczytać!! Testy nie maja na celu powiedzieć TAK CZY NIE będziesz w stanie otworzys swój biznes ale pozwolą ocenić na ile ten pomysł da się zrealizować a w jakim stopniu możesz ponieść porażkę. I to własnie np. na podstawie uporządkowywania cech. Określenie jakiego typu charatkter prezentujesz pozwoli oczywiście w pewnej skali procentowej pokazać czy poradzisz sobie w sytuacjach stresowych, czy dasz radę zarządzać ludźmi itp

Jeśli pracodawca jest ok i chce zatrudnić dobrego pracownika to w procesie rekrutacji warto zdać się na własną intuicję.

Do góry