reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Ja tylko na chwile.
Mala mi goraczkuje ma 39,4, 38,8 temp a panadol g...wno daje. Ide dzis do lekarza. to chyba od zabkow bo i sraczke ma.
jestem niewyspana....smutna.
odezwe si pozniej. sorki za styl

reklama
Willsi nie smuc sie, Kochana! To na pewno zabki:tak: Nas tez to czeka pewnie juz niedługo:-( Trzymajcie sie z Małgosia cieplutko i dzielnie:tak:

Kurde u nas też ze spaceru chyba nici:wściekła/y:bo sypie i wieje, że hej!​

Ostatnia edycja:
willsonka wysoka gorączka bez innych objawów to może też być trzydniówka. Ale o tym można się przekonać dopiero po 3-ech dniach jakby wysypało Małgorzatkę. Trzymajcie się i zdrówka życzę :tak:

Witam jeszcze raz , wpadam tylko na chwilkę , mój Maks w końcu ruszył na czworakach , widocznie czołganie się mu znudziło:-)

Dziewczyny jak hibernjecie [jak to ladnie okreslila Ewa] dzieciaczki to w co je ubieracie i czym przykrywacie?

Maly spi w cieplej kurteczce, czapie, rekawiczkach cieniutkich, pod dwoma cieplymi kocykami.

I nie wiem, czy to aby nie za duzo ? a moze za malo? :confused:

Zawsze mam wrazenie, ze mu zimno :baffled:

______

U nas tez marudzenie wlaczylo sie na potege. Oby ten tydzien sie szybko skonczyl.
... bo u nas jest tak, ze co tydzien to inny. I mam nadzieje, ze nastepny bedzie weselszy.

______

Odebralam wyniki malego. Chyba jutro wybiore sie na konsultacje. DOpiero jutro, bo musze z kims malego zostawic, bo zeby z nim pojsc musialabym miec latajacy dywan, jak to powiedziala Justysia :-D

Moze ktoras z dziewczyn sie zna? :-)

• MCV [norma 80.0-96.0] - 78.3
  • % NEUROCYTOW [norma 17.0-60.0] - 16
  • % LIMFOCYTOW [norma 20.0-70.0] - 70.2
  • Wapn [norma 8.4-10.8] - 10.11
to nieznaczne przekroczenia norm, ale zawsze.

____

Adudz a propo zimy i sniegu to wklejam i ja zdjecie z sasiedniego podworka :-)
W miescie ogromne haldy sniegu. Ciekawe co to bezie jak odwilz przybedzie.... :szok:

_____

I jeszcze jedno... Jak czytam, co Wasze pociechy wyprawiaja [raczkuja, gadaja sylabami, siedza samodzielnie.. itp] to mam wrazenie, ze Igor opozniony jest troche... bo:
-nie siedzi samodzielne, nooo moze chwilunie, ale zaraz albo na bok, albo do przodu papda
- raczkowac nie raczkuje, jedynie do tylu pelznie
- nic konkretnego nie mowi, tylko gaworzenie slychac.

Musze sie za jakas ksiazke wziac, co dziecko w poszczegolnychmiesiacach powinno juz umiec.

Załączniki

• samochod.jpg
    samochod.jpg
    46,5 KB · Wyświetleń: 35
Ostatnia edycja:
Dziuula jesli normy, które podałas to normy dla dzieci w wieku 6miesiecy, to wyniki sa dobre. Normy dla dzieci sa inne niz dla dorosłych i zmieniaja sie wraz z wiekiem, a takie odstepstwa nie maja znaczenia.

To tyle mojego"znania się":-D Ale licza sie checi, nie?

Nie zabieraj sie za zadne ksiazki i nie martw sie. Kazde dziecko nrozwija sie inaczej- moja mała siedzi super, wstaje na nogi i pelza do tylu, a nadal sie nie porzekreca z plecow na brzuch:confused: a normalnie dawno powinna juz to umiec. Poza `tym chłopcy zwylke pozniej zdobywaja rozne umiejetnosci, nie ma sie czym przejmowac.

A tak wogóle to na
Poćwiczmy mamo. Ćwiczenia od piątego miesiąca życia. - BabyBoom

sa cwiczenia , ktore mozna robic z maluchami, zeby łatwoiej im było sie rozwijac.

A co do hibernacji: ja ubieram na to, w czym normalnie po mdomku Zosia jest- pajacyk taki z cienka ocieplina, czape i okrywam grubszym kocykiem z akrylu.
Mysle, ze jak Igorek chwilke po przebudzeniu nie jest spocony na główce i na karczku, to ok.

Ostatnia edycja:
witamy sie i my
mala spi, choc przez chwilke, dopiero dzien sie zaczal a ja mam dosc, nie polezy chwilke na macie tylko ciagle by znia sie bawic to tak moze caly dzien, fajnie jest ale ja tez musze jesc i cos zrobic...dzis chwiluniue polozylam ja do lozeczka bo na macie sie boje sama bo ta zaraz tak sie przekulga ze rymc i na panelach a potem ryk, wiec mysle sobie ze w lozeczku oki, siedze w lazienke i slysze ryk:no: kurcze a ona jakies wygiubasy robila i walnela sie o szczebeki glowa, troszke bylo glosno, no ale chyba nic jej nie jest.
Dziula ja mam podobnie jak czytam ze inne pociechy siedza, raczkuja, itp bo Mari nie siedzi i nie probuje nawet do raczkowania, nawet pupy do gory nie podniesie, a nie wspomne by na kolanach sie oparla. za to przekreca sie jak szalona, ciagle cos kombinuje, robi jakies akrobacje. ja sie nie martwie bo widze ze jest bardzo zywiolowa i napewno niedlugo nauczy sie siedziec itd mam nadzieje....

kurcze dziewczyny ale u was sniegu:szok: u nas 4c na + bedzie dzis padac ale moze nam sie uda choc na chwilke wyjsc.
Wilsonka Duzo zdrowka dla Malgorzatki

aaa musze sie pochwalic, wczoraj jak pieklam ciasteczka to pierwsza porcje spalilam:szok::wściekła/y: a druga jak wyciagalam blaszke z piekarnika to upuscilam na podloge i wszystkie sie polamaly, a na 3 porcji zostalo tylko pare ciasteczkek...ale sie najadlam:-D ze mnie to ofiara:-p

Ostatnia edycja:
Beatko Z.nic sie nie martw - ja jakis czastemu piekłam babke i postawiłam ja na zbyt wysokim poziomie w piekarniku- zajrzałam, ze wyrosła elegancko i chciałam ja prezłożyc niżej i blacha mi sie zsuneła i całe ciacho wylądowało na podłodze-oczywiscie do kosza wszystko. W dodatku Zosia mi sie obudziła od tego huku, a usypiałam ja z godzine. Aż sie normalnie poryczałam:tak:
A jak ten avatar Twój, bo widze ,ze sie nie rusza?

reklama
Do góry