reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

a mam 2 pytanka : jedno do mam butelkowych?:
tzn od kiedy wprowadzacie mleko nastepne 2??
i do mam chlopaczkow :
czy wasze urwisy tez bawia sie siusiakami w wodzie :-D?

Adaaa myśmy już przeszli na 2. :tak:;-)jakies 2 tygodnie temu. :tak:
A co do siusiaka to najczęściej rączki mu tam idą podczas zmiany pieluchy:-) i jak zaczyna się nudzić:szok::szok:

reklama
Dzien doberek!
My juz gadamy od dobrej godziny ;-)

alusia ja tez mysle ze powinnas sie przebadac, jak beda wiedziedli ze masz maluszka to przez byle glupote cie nie zostawia

aaadddaaa w tym wieku to normalne, nasze dzieciaczki sie poznaja i odkrywaja, to tak samo jak ze stopkami (no prawie;-))

niuta wszystkiego naj dla Maksia :-)

Cześć Kochane!

Alusia napisz koniecznie jak sie dzisiaj czujesz i czy byłas u lekarza. Jeśli nie, to zmykaj czym predzej, a na skurcze mozesz wziać nospę.
Wiesz...w zwiazku z moimi przezyciami :-(moge byc lekko przewrazliwiona i troche przesadzać, ale ja na Twoim miejscu nie czekałabym ani chwili:no:.

Nocka dzis względna, ale mała zasneła dopiero o 24.30 na noc, połozyłam ja o 21 jak zwykle, ale budziła sie co pół godziny:no:. Szok! W nocy jak zawsze dwie pobudki na mleczko o 3.30 i 5.45 i teraz jeszcze spi.

Gdzie ta Justysia? Zaczynam sie martwic...

Ewa zrób zdjecie tego Twojego okienka i najlepiej innych scian w pokoju(meble, dywan itd.) Bo ja baaardzo chetnie pomoge-uwielbiam urzadzanie wnetrz, ale dla mnie wszystko musi do siebie pasowac:-D

No i chyba bede zamawiac kalendarz dla babć i dziadków, własnie nad tym pracuje, zeby zdjecia powybierac fajne:tak:I kartki bedziemy robic z Zosia:-D-tzn. Zosia bedzie sie przygladać:tak:Ewentualnie dobierac kolory poprzez wskazanie odpowiedniego zaśliniona łapką:tak:
Czyli mam na dzisiaj robotę. Lubie miec jakaś fajna robótke:tak:dzień nabiera zupełnie innego znaczenia:-D
Poza tym sterta ciuszków do prasowania mnie czeka. Ale na szczescie lubie to robić:tak:

To tyle...Teraz czekam na Wasze posty(uwielbiam je wszystkie-czytam z zapartym tchem:-D).
Buziak!

O! Zapomniałabym całkiem!
Maksiu, dużo słoneczka dla Ciebie!

Ostatnia edycja:
a mam 2 pytanka : jedno do mam butelkowych?:
tzn od kiedy wprowadzacie mleko nastepne 2??
i do mam chlopaczkow :
czy wasze urwisy tez bawia sie siusiakami w wodzie :-D?

Adaaa my konczymy za dwa dni 6miesiecy. Mleko poczatkowe starczy nam do niedzieli, wiec pewnie od poniedzialku bedziemy juz na 2.

Co do chwytania siusiakow to maly chwyta go i w wannie i podczas przewijania. Najgorzej jest wtedy jak jest kupka :-D musze mu lapki trzymac, zeby sobie nie ubrudzil :-D czasem jest ciezko, bo jak tu i lapki i nozki trzymac :dry::-)

No Hej :)
Byłam z rana u lekarza i mam zatrucie pokarmowe <szok> musze zrobić badania bo to niebezpieczne dla maleństwa. Już sie lepiej czuje ale brzuch dalej boli i biegunke mam dalej ... :(
Dzięki dziewczyny za troske :*

Ada my też jesteśmy już na 2 od Nowego Roku i Jaś się chyba bardziej najada :))

Trzymajcie się :*

Ja mieszalam z 1 stopniowo ... Zaczynałam od jednej miarki aż wreszcie po 7 dniach doszłam całkowicie do 2 ;) tak mi pediatra kazał :)

Witam czwartkowo :-) Jutro kończymy pół roku... to niesamowite jak ten czas leci...

Wszystkim solenizantom życzymy zdrówka!!

Jak uda mi się dzisiaj posprzątać (co muszę zrobić, bo jutro impreza półroczkowa) to zamieszczę zdjęcia, cobyście mogły uruchomić wyobraźnię, bo ja wogóle nie mam pomysłu. Na dodatek Tomek cały czas chowa się za tą starą firankę i nie wiem co będzie z nową :dry:

Co do mleka, to ja po prostu zaczęłam podawać 2. Bo 1 nie podawałam, tylko cycucha. No, a że coraz mniej w cycuchach to na "śniadanie" (jak się budzi koło 5) postanowiłam młodemu dawać mleko modyfikowane. Zakupiłam butlę NUK'a (tylko smoczek większy chyba muszę zakupić, bo mam ten 0-6mies.) i mleczko NAN2. Jak na razie wszystko z małym brzuszkiem ok i mam nadzieję, że tak zostanie :tak:

Miłego dzionka dziewczynki i chłopaki :-)

reklama
Hej dziewczyny

ja tez chyba zaczne podawac wiecej butelkowego mleka,bo podaje tylko na noc a w dzien jedziemy na cycorku i np. rano jest strasznie marudna a cyca ciagnac nie chce tak jak by jej sie znudził,i własnie podałam teraz 90ml mleka i usnela w wózku bez zadnych sprzeciwów...chyba musze sie przyzwyczaic ze koniec juz niedlugo z cycem chyba ze wieczorkiem pomyka troszeczke:-(
Musze chyba ustalic jakis jadłospis co i jak podawac troszke podpatrze u was bo sama juz jestem glupia co i jak........

dziewczyny karmiace cycem ile razy jeszcze dajecie cycka a ile razy butelke??? czy wyeliminowac cycka i podawac tylko z 2 razy np. rano przed praca i wieczorem po pracy??? czy dawac cycka kiedy tylko jestem w domu na jej zyczenie???

jestem glupia sama juz nie wiem....ale skoro dziecko marudzi i nie chce noszenia na rekach lezenia na brzuszku zabaweczki itp itd to chyba jest głodne:sorry2:(alez to zabrzmiało jak bym głodziła Adulke)

poratujcie dobra rada:-(

Do góry