reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Dziewczynki, wpadam tylko na chwilę, bo na prawde nie mam teraz czasu w zwiazku z tłumaczeniami, i koncem semstru u nas wszkole , musze zrobic raporty poste pów w nauce dla prawie 20 osób i to indywidualne :-( Na DZIŚ
MY TEZ DZIS SKONCZYLISMY 6 MIESIECY1!!!!!
A NIUTKA DLA MAKSIA MAKSIK ZDRÓWKA I RADOŚĆI:-):-):-):-)

AAAAA i byłam wczoraj na aquaaerobiku, co by sie odstresowac, razem z kolezankami z pracy i było superrrrrrrrrrrrrrrr, teraz kazda sroda jest nasza, tak sie wymeczyłam, ale szczesliwa wróciłam, no i co najwaznejsze, jak mnie nie było, to Tatus uspił Filipa tak o 20 ze spał do 8.20 rano nie wiem jak on to zrobił.
A co do mleka, bo widze ze piszecie, to my odka Filip skonczył 4 m-ce jestesmy juz na 2. I jak skonczyłam jedno opakowanie, 1, zaczełam odrazu 2 i nie było zadnych dolegliwosci, I od tego czasu Filp przesypia caę nocki, wiec TRZYMAM KCIUKI!!!!!!
i zmyka, wracam na stałę po niedzieli
Zdrówka dla WAS I Waszych pociech, aaaaa i gdzie się podziała nasza JUSTYSIA??????????????

reklama
Witam,witam:-):-)

Moge z wami chwile poklikac bo Jonathan spi a mezus wyszedl do pracy :tak::tak:

my tez chcemy przejsc na mleko 2 ale mamy jeszcze 2 paczki 1 do zjedzenia...ja na wieczor daje malemu kaszke(od 4 miesiaca) i tez przesypia cale noce...a ile ml mleka i co ile godzinek jedza wasze maluszki i czy sie im jeszcze ulewa??

Za tydzien mamy wizyte u lekarza i beziemy sie umawiac na operacje malego :-:)-( bedzie mial jajeczka sciagane na dol bo do tej pory mu nie zeszly...operacja pod narkoza i do tego taki maluszek-na sama mysl chce mi sie plakac:-( ale jak tego nie zrobimy to w przyszlosci maly moze byc bezplodny i bedzie mial wtedy pretensje do nas...

buziaki i do potem-bede was podgladac ;-)

Wszystkiego naj dla dzisiejszych solenizantów: Maksia i Filipa
Maylah wracaj, wracaj bo jakoś mało nas ostatnio na forum
Dmuchwiec podziwiam ,że mała potrafi tak dzielnie Ci towarzyszyć, moja domaga się ciągłej uwagi skupionej na sobie i sama poleży tylko jakąś chwilkę.
A ja ostatnio trochę się martwię, bo za kilka dni kończymy 6 miesięcy, mała dżwiga się ciągle do siadania a nie przewraca się jeszcze sama na brzuszek i na odwrót. Pediatra ją widziała, powiedziała że wszystko ok, a ja się martwię bo mała miała wylew po porodzie i boję się że to przez to.Ale namieszałam...
A co do mleka u nas jest awaryjnie nan, na wypadek gdybym wyszła z domu i nie zdążyła wrócić przed karmieniem i narazie się sprawdza, tam pisze że 2 jest dopiero od 7 miesiąca, więc nie wiem czy już zmieniać??? Ostatnio dajemy tez 2 łyżki kaszki na noc rozrobionej na tym właśnie mleku no i tylko raz spała do 5, tak jak przez świętami na samym cycu, teraz budzi się około 12, 3-4 i 5-6 częściej niż miesiąc temu, więc zastanawiam się tez nad przejściem na mleko 2.

Normalnie szok!
Dopiero teraz skonczyłam zamaawiac kalendarze (4szt.). Pół dnia mi na to poszło-w kazdym inne zdjecia.
Uff...wykonczona sie czuje. Ale juz sie nie moge doczekac az przyjda:tak:. Znalazłam strone, gdzie realizuja zamówienie w 24h. Czyli jutro juz beda wysłane(mam nadzieje).

Czyli za kartki zabierzemy dopiero w poniedziałek, bo jutro nas nie ma-jedziemy z mała do Białegostoku do neurologa i endokrynologa.

Spadam cos w domu pogdarnac. Dobrze, ze chociaz sie przebrałam z pizamy:-D

U nas dzis -12 wiec na spacer sie nie wyieram, choc załuje. Lubie odetchnac swiezym powietrzem:tak:

Odnośnie karmienia piersią to ja karmię małą na życzenie. Około 13 dostaje obiadek i potem znów cycek na zyczenie. Jak mi marudzi czasem przy cycu to daję jej kaszkę nestle z bananami.

Co do mleka 2 to mi pediatra powiedziała, że skoro jest oznaczenie po 6 miesiącu to oznacza że dopiero po 6.(dostałam o to haje)Że z jakiś powodów tak jest napisane, żeby podawać dopiero od 7 miesiąca. A natomiast mleko 1 nie ma napisane że z końcem 6 miesiąca stop dlatego można spokojnie skończyć opakowanie 1 zanim poda się 2.
A ja muszę zamrozić moje mleko bo moja nie toleruje modyfikowanego. Nie chce go pić - chyba że jest to kaszka nestle z mlekiem. W sumie jej się nie dziwie bo jak je powąchałam to myślałam, że....

ja mojego lekarza ostatnio pytalam o to jak poddac to mleko i on powiedzial,że normalnie z dnia na dzien, nie trzeba mieszac z mlekiem poczatkowym, i,ze rzadko lub prawie w ogole,zeby cos sie dzialo, a moj kacper por roku konczy w sobote i lekarz powiedzial ze od niedzieli spokojnie mozemy mu poddac 2:tak:

Witamy się i my :tak::tak::tak::tak:

Życzę

Mała śpi więc wpadłam się przywitac i życzonka złożyc :tak: A zaraz uciekam do kuchni, dzisiaj kebab w placku będzie własnej roboty:tak:

Ja miałam najpierw bebilon pepti, ale bardzo mało go wypiła, a teraz już NAN HA 2, druga puszka. Czyli tak normaknie wprowadziłam, teraz przed snem cycusia nie chciała :no::no::no::no:, butle musiałam zrobic. Przez to napewno strace juz wogóle mleko :-:)-:)-(

Macie jakiś fajny pomysł na prezen na 18 dla dziewczyny? Albo jakiś śmieszny dodatek. Może kwiaty a w to 18 czekoladowych cukierków na drucikach? albo lizaki? A może któraś z Was ma jakiś pomysł?

aa zapomialam!!!!!!!!!!

Sto lat dla Maksia i Filipka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

dziewczyny jak ten czas leci!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
za niedlugo nasze maluszki bedą biegac a my za nimi z jezykie
:-Dm po pas:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry