reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Agnieszka nie tylko immobilienscout24, ale tez immozentral i immeowohnen, codziennie musze je przejrzec (kolejne uzaleznienie oprocz BB :-D) A jezeli nie bedzie to wscibstwo to moge spytac czy braliscie kredyt na dom? My szukamy w okolicy gdzie teraz mieszkam ale blisko pracy mojego meza i nie w miescie (czyli nie w Duisburgu, Essen itd) :tak:

Ewus tak sie juz ma jak sie mieszka za granica ;-) Staram sie nie uzywac za duzo takich slow ale mimo wszystko nieswiadomie czasem sie sie zdarzy :-)

reklama
witam
Aniu widze ze tatus zazdrosny o Zosie juz jest i napewno bedzie coreczka tatusia:-):-):-) a co do zakupow w lumpkach to ja nie mam nic przeciwko jezeli ktos lubi, moje kumpele tam sie ubieraja jak to one mowia ze to juz "uzaleznienie", maly tez ma pare rzeczy- babcia mu kupila, ale ja osobiscie wystrzegam. mam nadzieje ze u lekarza wszystko dobrze.
annie22 wszystkiego najlepszego z okazji mini urodzinek a mieszkanko napewno znajdzieie inne i lepsze

a moj lobuz ostatnio przestal w dzien spac, niestety dni gdy przesypial 4,5 h chyba odeszly w niepamiec, teraz spi 3*45 min ale za to od miesiaca przesypia nocki od 22 do ok.7. przez ostatnie 10 miesiecy siedzialam w domku i sobie spalam dlugo a ostatnio to po 12godzin kimalismy, normalnie szok a za 2,5 tygodnia powrot do pracy, przez 1 tydzien bede chyba chodzila jak neptyk.

Agnieszka A jezeli nie bedzie to wscibstwo to moge spytac czy braliscie kredyt na dom?

Mielismy dosyc troche swojego wkladu ale reszte jako kredyt dobralismy...i powiem ci ze teraz placimy mniej jak poprzednia miete!! moze sie dowiedzcie cos o tym!! bo my po 20 latach bedziemy mieli dom na wlasnosc a tak bysmy musieli do konca zycia jakiemus placic..
buziaki i do potem

Własnie wróciłam od gina. Wsio ok:blink:. Jeszcze tylko musi mi usg zrobic. Powiedział, ze lubi ze mna rozmawiac bo jestem dobrze zorientowana w temacie:-D No i prawdopodobnie to poronienie przez karmienie piersia sie zdarzyło.:-( Powiem Wam, ze tez tak czuje:-( Karmiac Zosie czułam lekkie skurcze macicy i martwiłam sie...no i sie stało:-(
Czyli pomalutku bedziemy sie odstawiac od cycucha, bo ja chce Jasia jak najpredzej!:tak:

Teraz dla odmiany zjadam kiełbache, maczajac ja bezposrednio w słoiku z majonezem:-D Jakiegos głoda mam. No i próbuje go pokonac:crazy: przy pomocy kiełbachy. Kiełbacha nazywa sie "dobra"- mmmmm...bardzo trafna nazwa:-D

Witam wszystkie mamusie! U nas dzisiaj była nocna przerwa w spaniu na jakoąś godzinkę! Małemu dałam nurofen i jakoś przespał!
Muszę wam powiedzieć ,że ze mnie wyrodna matka, jak można narzekać na dziecko i nie zauważyć ,że górne dziąsła przypominają coś w rodzaju przekrwionych malinek, aż mi głupio przed dzieckiem , bo ostatnio tylko na niego narzekam!
Co do rozmiarów to my używamy 74-86 zależy co , body np.80-86, bluzki to samo , spodnie na 74 jeszcze są dobre, ale na 80 też już chodzimy , śpiochy muszą być 80-86. U nas jest taki problem ,że Mały to chudziutki jest i na przykład body 86 chociaż na długość dobre , to na szerokość tragedia , bo rozmiar 86 mało ,że jest dłuższy to i szerszy!
Ale zakręciłam , zresztą jak zawsze! Czasami plotę jak Wioletka Kubasińska
Annie22 Wszystkiego najlepszego dla maluszka , oby zdrowy był i dalej dawał dużo radości waszej rodzince

A my jutro świętujemy ,może w to nie uwierzycie (bo ja sama w to nie wierzę) , ale jutro będziemy mieć 7
Dmuchawcu to dobrze ,że wszystko ok!

Dziekujemy za zyczonka :tak:

dmuchawcu dobrze ze wszystko ok i czekamy na Jasia :tak:

justysia HOP HOP zamelduj sie jak tam ty i twoja Malgosia? :-)

agnieszka wlasnie to troche marnotrawienie kasy ta mieta... tylko my jeszcze nie wiemy czy zostaniemy tu na stale, bo do Polski daleko a my tutaj nie mamy nikogo i troszke ciagnie. A 20 lat to jednak troche czasu i trzeba byc bardziej pewnym takiej decyzji, a my chyba jeszcze do tego nie dojrzelismy :-)

witajcie dziewczyny;-)
u mnie dzis niebo lepiej klatar i kaszel mnie jeszcze mecza, U Kacperka tez juz ok,

Dmuchwacu- ciesze się,że wszystko ok, powoli oduczaj Zosienke od cycucha,a my czekamy razem z Tobą na 2 kreski

Co do ubranek- przeciez nasze maluchy rosną tak szybko tylko do pewnego momentu, ponoc jak juz przekraczaja 80cm, to spowalniają, to samo z wagą, nei ktore 6-7miesieczne dzieci wazą tyle co roczne i połtora roczne tyle,że te starsze sie wiecej ruszaja wiec wiecej spalają;-)
Moj Kacpuś tez nosi ubranka na 74-86cm roznie, bo rozne sa ubranka,
W sklepach jest sweter, który może zabić twoje dziecko - Wiadomości - WP.PL
polecam link.

Dmuchwacu widze ze nie tylko ja lubie kielbase z majonezem :D w ogole ja to bym wszystko jadla najlepiej z keczupem, wszystko nim smaruje, ryby, pierogi, inaczej wszystko wydaje mi sie jakies suche, poza tym ja nie jem w ogole ,masla margaryny, wiem chleb smaruje majonezem oczywiscie kieleckim ;]

annie- sto lat dla twojego bejbusia!!

A ja kiełbasę, to maczam w słoiku z musztardą :tak::-D
Adam już zjadł, teraz Tomasz wcina kaszkę (zażyczył sobie dziś kaszkę taką jak Adaś) i wcina, ale coś nie bardzo ma miejsce, bo zapchał się muffinkami :-p no ale w końcu z buraczkami i w sumie nie dużo cukru, więc wybaczam ;-)

Zaraz kładziemy spać i laba! :tak::-D:cool2:
Może jakaś kąpiel z bąbelkami?? Tylko skąd ja wannę wytrzasnę :confused::no:
Jak będziemy robić łazienkę na dole (za parę lat...) to może jednak się zdecyduję na jakąś wannę? :dry:

No i mam pytanie... co mam zawiesić w oknie. Jutro może zrobię zdjęcie okna (okno balkonowe + okno)... nie mam pojęcia w co to ubrać, a jak będą mebelki nowe to szkoda, żeby ta kilkunastoletnia 'firanka' wisiała :confused: Któraś pisała, że lubi firaneczki i zasłonki więc liczę na Was dziewczyny!!

reklama
Witam dziewczynki, wczoraj ustalałam sobie grafik pracy i będę pracować w poniedziałek i środę 10-15, a w wtorek, czwartek 17-20 na zapisy. Narazie tak, zobaczymy jak będzie nam to wychodzić w praktyce.
I szukam nadal niani, bo wracam od 1 lutego, a nadal nie mam nikogo kto zostanie z Tosią
A ja ostatnio mam fazę na parówki, nigdy ich nie lubiłam a teraz przynajmniej raz dziennie z ketchupem wcinam.
Co do ubranek to my właśnie kończymy z 74, muszę szybciutko kupić 80 bo nagle wszystko robi się za krótkie.
Annie wszystkiego najlepszego
Dmuchwiec super że wszystko ok

Do góry