reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

No i zapanowała cisza... przed chwilą wpadła teściowa. Poczęstowałam ją pulpetem i jej też smakował :tak:

Mąż dzwonił, że już do domku wraca. Nareszcie!!! choć dzieciaczki dzisiaj wyjątkowo grzeczne, to dobrze, że już wraca :tak:

reklama
U nas dzień cięzki mała spała tylko od 13 do 14:szok: i nadal marudzi,mam juz dość czekam do 19 kapiel butla i spac.... nic w domu nie zrobiłam.... i wogóle mam dość dzisiejszego dnia....
i jeszcze sie skupała żeby to była kupa a to malutenki bobek w pampersie pewnie jutro dokonczy mam dosc......
pa

Ostatnia edycja:
Cześć Dziewczynki!
A ja właśnie się dowiedziałam na czym stoję w pracy... Wracam w przyszłym tygodniu na 1/2 etatu. Na inne stanowisko, ale i tak fajne :-) Elastyczny czas pracy, czyli sama ustalam w który dzień na jak długo przyjeżdżam:-D Mogę też pracować w soboty. Także 2-3 dni pracy w tygodniu. Ale się cieszę. I za całkiem fajną kaskę. Jeśli wyrobię plan, to ok. 1600 zł na rękę będę dostawać. Zobaczymy jak to wyjdzie w rzeczywistości. Strasznie się martwiłam jak to wyjdzie, ale teraz mi ulżyło.

Martwi mnie tylko jedna rzecz... Pediatra powiedziała, że słyszy u Matiego jakieś szmery w serduszku:-(Niby to nic groźnego i wykluczyła wadę serca, ale trzeba to sprawdzić. Czy Wasze maluszki też coś takiego miały???? Dziewczyny ze Śląska, czy macie namiary na jakiegoś dobrego kardiologa? Może być prywatnie albo państwowo.

A tak w ogóle, to ja też jestem na A - Aleksandra hhihi. Ja bardzo chętnie będę następna. Ale chyba jednak poczekam jeszcze trochę:-D Ewcia do E też już całkiem blisko:-D

co do remontow... my tez jestesmy w trakcie, mamy 2-pokojowe mieszkanie, lazienka, kuchnia i przedpokoj. Narazie jestesmy na etapie 1pokoju i rowizorycznej lazienki. Na szczescie mame mam pietro wyzej i na kchni jestesmy u niej. Wszystko w swoim czasie

My tez remont:-( tylko ze my kupilismy dom (taki wymarzony z tarasem,ogrodem,2pietrowy) i narazie zrobilismy jako pierwszy pokoj malego zeby sie zle nie czul. juz skonczylismy kuchnie a teraz robimy duzy pokoj:tak::tak: prace ida nawet szybko...zostala jeszcze lazienka...mamy 5 pokoi to zajmie troche czasu az je wszystkie zrobimy...narazie robimy co najbardziej potrzebujemy i gdzie najczesciej przebywamy...:tak::tak::tak:

WITAM!!!

Karola a TY za trzecie sie niebierzesz??!!;-)
Wiesz chyba bede musiała na dniach po tescik skoczyć.Kurde jak bedzie to bede w szoku,liczylismy pilnowaliśmy ,a tu d.... !

patra a jak tam TWOJA@??

Dmuchawiec obraz fajniutki!
A co ciazy i karmienia piesia to wiem ,że pokarm zbiegiem czasu zmienia smak i dziecko samo rezygnuje i że jak sie nic nie dzieje to można karmić.

Miałam jeszcze cos napisać ,ale wyszło mi z łba!!

A EWA do J daleko i co ,coś się spóznia i to długo ta krwawa mery!!
A na B i C nikogo nie mamy więc BÓJ SIĘ !!!:p

Ostatnia edycja:
Olcia moja Zosia tez miała szmery. Okazało sie, ze wszystko jest ok. A szmery powoduje jakas tam struna:tak:, która nie jest wada i w niczym nie przeszkadza, po prostu taka uroda serduszka. Wiec sie nie martw, bedzie dobrze.:tak:

dziewczyny myslalam,ze juz nie doczytam ale dalam rade
przede wszystkim poki pamietaam dmuchawcu najwyzszy czas rozszerzyc diete, nie musisz rezygnowac z karmienia,mala za tydzien konczy 6 miesiecy wiec to wlasnie ten czas, sama pokazuje Ci, że to juz ten czas, zacznij od jablka i marchewki, a jak wszystko bedzie dobrze to zupki, obiadki juz w przyszlym tygodniu bedziesz mogla jej poddawac, co do kaszek to mozesz już jej dać, tylko może zacznij od tego,że do swojego mleka dolej wlasnie kaszki, proponuje na poczatek waniliową, bo ponoc wanilie lubi wiekszosc dzieci, w tym moj Kacper, kupuj te kaszki do ktorych sie dodaje wode bo one zawieraja w sobie juz melko modyfikowane, dodaj na poczatek do 50ml wody z 4łyzeczkki kaszki i dolej to do swojego mleka, jak jej bedzie smakowalo to sproboj lyzeczką,
Aa w kauflandzie u mnie jest promocja dwie paki pampersow za 66zł
poza tym byla dzis u mnie koleda ksiadz wyciagnal; reke do kacpra a on jakgdy nigdy nic podał mu lapke :-Djakby rozumial,ze tak trzeba.
i nawet sie nie bał o dziwo.
Agnieszka - trzymam kciuki jak nie teraz to potem,zacznij juz brac kwas foliowy ;-)
co do mleka ja polecam bebiko na poczatku kupywalam HA,teraz juz normalne, no i zaraz 2 wprowadzamy... tylko jak to rzobic tak z dnia na dzien >?
ostattnio kupilam kacprowi taki duzy sloiczek z bobovity od 6-mca rosolek z cielencinką, i zjadł cały tak mu smakował, troche sie balam bo on ma juz takie duze kawalki ale maly sobie poradził.
wlasciwie jak dam mu do reki czasem chrupka kukurydzianego to sobie tez radzi.
Kacper dzis taki obudzil sie rano marudny potem mu przeszlo i zas to samo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Do góry