reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam się!
Noc jako taka, ale za to wieczór!-Mała jak zwykle po kapieli poszła ładnie spać, ale budziła sięco godzina:no: Zasnęła nan noc dopiero o 00.30:szok: Masakra, nie wiem co jej sie stało. Mam nadzieje, ze to była jednorazówka.W związku z tym pospałam dzisiaj do 8mej.I teraz sobie sniadanko jem:tak:i goracą czekolade pije.
Mężuś dzis rano pojechał do szkoły i wróci w niedziele wieczorem:-(Nie lubie jak on jedzie gdzies beze mnie-strasznie sie martwie, ze bedzie miał wypadek:no:Jest naprawde dobrym kierowca, ale ja sie potwornie o niego boje i od razu wyobrazam sobie co by było gdyby....:no: Tez tak macie?

Poczytałam Was wczoraj, ale juz nie pamietam co komu miałam odpisac, niestety to juz nie ta pamięć -starość nie radość:tak::-D

Najpierw Olciu- gratulacje ogromniaste!Ulga, prawda? Ja sie nigdy wczesniej i nigdy póxniej nie stresowałam tak, jak przed obroną:tak:. A jesteś teraz magistrem czego?
Justys ja lubie Twoje posty nie tylko za błędy:-D po prostu sąfajne i zupełnie wyjątkowe, mówią wiele o swojej autorce:tak:
A co do lakieru - lepszy byłby w sprayu, ale zwykły tez może być, tylko farba musi być porządnie wyschnięta. Polecam lakier do włosów-naprawde. Wiadomo, ze to gorsze utrwalenie, al ejesli w domu nie ma wilgoci, to nie potrzebny jest lakier w sprayu. Ja mam w domu anioła polakierowaneg olakierem do łosów i juz drugi rok się trzyma:tak:Ważniejsze jest wyschnięcie samej masy. W koncu wstawiłas te janioły:-Ddo piekarnika? Trzeba było razem z piernikami na półce niżej położyc i bby wyschło:tak:raz dwa. No i pochwal sie koniecznie, jak juz skonczysz:tak:
Mój dziadek tez miał raka mózgu i dwa lata chorował a potem zmarł- wchodzimy na smutne tematy.. Wtedy napisałam swój pierwszy poważny wiersz, który dłuuugo później wygrywał konkursy:tak:Dziadzius był cudowny-opowiadał mi bajki, mówił, że wrony zjadaja niegrzeczne dzieci- takie co jesc nie chca najczęściej, zabierał mnie na niedzielne spacery i zawsze wracałami umorusana(a miałam na sobie najlepsze ciuchy, jak to w niedziele). Raz mnie mama wystroiła w białą sukienke,a dziadek mnie do lasu zabrał:-D Wrociłam w brązowej sukience.
Urinal nie wiem czy możesz brac, ale ja jak miałam problemy z pęcherzem piłam rumianek, a resztę która została w kubku wykorzystywałam do robienia ciepłych okładów -moczyłam wacik w kubku iprzykładałam n apół minuty do wystygnięcia i znwu moczyłam i przykładałam- pomagało:tak:Zapytaj w aptece czy możesz brac, to w sume zurawina, wiec chyba nie powinno byc przeciwskazań, ale jak na wiekszosci leków pewnie bedzie pisało- nie wskazane dla kobiet w ciąży i karmiących:tak:ze względów bezpieczeństwa (swojego) tak piszą.

Ja sie o tym gwałcie nawet nie wypowiadam:-:)-:)-(Wywołuje to we mnie takie uczucia, ze wole o tym nie myśleć. Zabiłabym po prostu.

No tak-Zosia sobie odsypia nocna wojaże-jeszcze spi. :tak:

My juz choinkę ubraliśmy wczoraj. Mała oczu nie mogla oderwac:-D
A anioły dla mojej rodzinki nadal nie ulepione:-(Dziś sie za to bezwzględnie biore! I poducha dla D. nie pomalowana:-(Jak ja sie z tym wszystkim wyrobie?

Co do włosów- po ścięciu mają się dużo lepiej i jeszce raz polecam ten szampon- jest super!

No i juz nie wiem co miałam jeszce napisac.
Miłego dzionka, Słoneczka! Ja jak zwykle-komp włączony i pilnuje bb cały dzień. I dzis nocna warte pełnie, chyba, ze z aniołami nie zdążę.
Pa!

reklama
I ja sie witam sobotnio :-D Dzisiaj jest wyjątkowy dzień bo po raz pierwszy odwiedzam BB w weekend :-D
Kacperuch spal tradycyjnie do 6, obudził sie na mleczko i dalej w kimono. Po kaszce o 9 męzul zabrał go na przejażdzke autem do swoich rodzicow Dzisiaj spacer sobie odpuszczamy, za zimno brrr tylko -13 :szok:
Chyba burczy mi w brzuchu wiec pora na sniadanie :cool2:
Co do tego pedzia... :wściekła/y::crazy: Zabiłabym.. Takie osoby to oddałabym społeczeństwu. Juz my bysmy zrobili z nim porządek :crazy:

olcia gratuluje magistra. Ja niestety póki co przerwałam studia :no: dopoki mąż nie zostanie przyjety pod kopalnie to niestety nas na nie nie stać :no::no: Ale podobno ma rekrutacja ruszyc w styczniu wiec moze we wrzesniu wroce :-D

Od wczoraj krązymy wokól smutnych tematow. Dziadek - od strony ojca- zmarł na raka, babcia - od strony mamy- takze, wiec niestety jestem w tzw grupie ryzyka :no:

Od wczoraj mnie tak strasznie glowa boli :wściekła/y: Promieniuje od uszu, po oczy az do srodka czoła :wściekła/y: Nawet Nimesil mi nie pomaga :szok: Zwariowac idzie

Dobra zmykam sprzątac ale wiecie... ja czuwam :-D

Hej dziewczyny

u nas nie ciekawiem mała wczoraj po szczepieniu strasznie marudzila i plakala,a o 23 dostala goraczki 38.5 wiec czopek poszedl w ruch,jadla co 3 godz. wiec normalnie w nocy,8 grudnia wazyla 7500 a 18 grudnia 7700 wiec ladnie przybiera na wadze.Dziś rano miała 38.2 (czyli 37.7) podalam syrop nakarmilam i teraz spi,szkoda mi jej strasznie a wczoraj w trakcie szczepienia nawet nie zaplakala:-)dzielna dziewczynka,mam nadzieje ze goraczka dzisiaj pusci i że nic gorszego sie nie rozwinie... oby:-(
Dmuchawcu mi poprostu brak słów ....aniołki piękne,wnętrze piękne Zosieńka piękna!!!!!...... jestes super osobą...taką ciepła!!!
Jeśli chodzi o wypadki mężów to ja też czesto po wyjsciu meza mysle a co by bylo gdyby...jak sobie poradze z kredytem z domem z dzieckiem i wogole .... czlowiek juz tak ma ze mysli o najgorszym....

Justynka ty tez jestes super wesoła psiapsiółka!!!!!!!!! jestem pełna podziwu że sobie tak extra radzisz z domem i 2 dzieciaków pozazdrościć!!!!!!!!!!

Patra,Małgorzatka,wilsonka, Ewa,Basia,Beata Ada,wszelkie annie i wszystkie pozostale jestescie super!!!

Ola gratulacje mgr!!!!

BeatceZ życze wspanialych swiat w Polsce!

I wszystkim bez wyjątku mamusiom jak i dzidziusiom życze ciepłych wspaniałych świat w gronie rodziny.....
i oczywiscie dużo zdrówka dla solenizantów!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam!!!:-):-):-)

Ostatnia edycja:
daisy26 no niech będzie :-D Też jesteś super :rofl2: A Twojej dzielnej dziewczynce na pewno gorączka puści :tak:
Normalnie dziołszki ja tyle przyjaciólce nie mówię co wam :szok:

No sniadanko zjedzone, sypialnia i łazienka posprzątana :-) Teraz tylko duzy pokój, od malego, przedpokój, kuchnia, i sterta ubranek do prasowania :-D A gdzie tu obiad.. ahaha załamka :-)

Witam się i ja:-)
kamlotka ja też bym chętnie obcięła włosy, ale M marudzi że kobieta powinna mieć długie żeby od tyłu facet miał za co złapać:eek::laugh2:

a u nas standard noc do du.. Julka o dziwo wczoraj zasnęła sama 3 razy (na 2 drzemki i wieczorem) co u nas jest wielkim sukcesem. Ale o 22:35 już spała ze mną. Pobudka o 1 na jedzonko, potem 2, 3, 4, 6 zmiana pieluszki i do 7:30 nie spała. Jak zasneła to o 8:00 już nie spała i teraz zasnęła 2 razy sama w łóżeczku po to tylko żeby się obudzic po 3 min. Zatem spałam 3 h. Do tego M ma dziś i jutro zjazd więc do 20 go nie będzie. Na zew -13 to na spacer też nie wyjdziemy. I znów cały dzien w domu:crazy:
Coś Wam wkleję, znalazłam dzis rano: ozdoby na choinkę i nie tylko (ręcznie robione).
Magiczne krzyżyki - Onet.pl Blog
Biżuteria artystyczna - Onet.pl Blog
czas relaksu - Onet.pl Blog
klarci świat - Onet.pl Blog

Jula teraz je jabłuszko ja piszę a ona na mnie krzyczy ze za wolno podaję:laugh2:
Ona jest taka cudowna uwielbiam moją małą księżniczkę. Zajefajnie się rozgadała ostatnio, całe dnie gada aż się ostatnio poryczałam ze szczęścia.
W domu nadal rozgardiasz, ale dziś się może wezmę z Julcią za sprzątanie. Pewnie skonczy się na starciu kurzy:-D A my święta pierwszy raz sami we 3, bo iść do teściow i rodziców z takim maluchem to nie da rady. Jula potem jest zmeczona i zasypia ok 23-24. A M stwierdził że ma swoją rodzinkę i ma z kim spędzic wigilię, a resztę świąt spędzimy jeden dzien z jednymi drugi z drugimi rodzicami. Co zabawne oni mieszkają w blokach obok siebie, więc moglismyśmy teoretycznie iść do obu rodzin na wigilię ale siedziec po 20 min to mi się nie opłaca. Jedni robią kolację na 18, drudzy na 19. A ja o 20 chcę być w domu.
Właśnie zupkę małej zmiksowałam to mam chwilkę. Lecę na inne fora , miłego dzionka kobitki :-)

TU WITA SIĘ Z WAMI KOCHANE MATKA LUNATYCZKA!!!!
Jak pisałam wczoraj położyłam sie ,a ten mały zgredzik sie obudził,dałam mu cyca położyłam go spowrotem,a ten za 5 min żeby go wziasc to walił głowa w szczebelki:szok::szok::szok::szok:.
U nas spał ,a w łóżeczku nie chciał.A najlepsze ,że w dzionek też długo :no:spał,moze z godz. by sie uzbierała!!
Teraz filuje jakby tu cos kliknac s,siei mi na kolanach!!
Ja tez sie strasznie boję o męża nawet jak jest w pracy,jestem spokojna gdy wszyscy jestesmy razem.

Mój T. też krzyczy jak zścinam włosy,wiec teraz zapuszczam .
Woli jak mam długie:tak::tak::tak:.

DZIEWCZYNKI DZIĘKI !!!
JA TEŻ WAS BARDZO LUBIE!!

DEISY aż sie popłakłam!!!:tak::tak::tak:

Dmuchawiec Aniły napewo pokaże ,ale rozpękła mi sie babcia ZENIA tzn . teściowa!!!:-:)-:)eek:

Mąż mi robi piekarnik ,zakłada ta nieszczesną spirale!!
On to ma cierpilwosć,ja bym juz dawno to rąbła!!

Mały nauczył sie pluć i co sobie przypomni to rzuca śliną na odległość!!!:laugh2::laugh2::laugh2:

U nas -18:szok:Julek spacer ma z głowy ,ale Karola wezme na chwile!!!:tak:

reklama
Do góry