reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Czesc dziewczyny, juz jestem w polsce..:D:D:D:D
Az mnie przeraza to co musze przeczytac...bo jak zwylke naprudokowalyscie sie..jakos to ogarne na dniach bonarazie jestem strasznie zajeta...

Pozdarwiam

reklama
O, ludzie!
Ja sie dzis rejestrowałam w urzedzie pracy jako bezrobotna i spedziłam tam godzine:wściekła/y:oczywiscie z mała. Wczesniej byłysmy w ZUSie po zaswiadczenie i w banku po wyciag z konta. Wróciłysmy własnie wymordowane i głodne. Zosia własnie je a ja czuje ze cycki mi znikna po tym jej jedzeniu:-DMój głodomorek:-)

Vercik napisz koniecznie jak mineła podróz i jak sie czujesz po tak długiej nieobecnosci w naszym kochanym kraju.

Daisy, Adulka - Mikołajek wygladała super! Dużo zdróweczka!

Witam się i aj po weekendzie... jakaś padnięta jestem.

Wczoraj robiliśmy z Tomkiem, mężem i babcią męża pierniki już na święta. Wyszło nam ich dwa pudełka po butach (w tym jedno po zimowych męża :-p) z 1,5 kg mąki i ponad 800g słodkości (miód, cukier...) :tak:
Macie troszkę coby Wam też już Świętami pachniało :-D
20091206115.jpg

Za tydzień, jak będzie bratanica męża będziemy dekorować pierniki na choinkę, specjalnie zrobiliśmy takie z dziurkami (zdjęcie na pewno zamieszczę).
W przerwie wybraliśmy się z Tomkiem na osiedlowego Mikołaja. Zdziwił mnie fakt, że były tam dzici z 4, 5 klasy podstawówki :confused2: i były dla nich konkursy... w tym czasie dzieci z przedszkola i inne 2-5 latki nudziły się, prawie zasypiały... no ale jak już dotrwalismy do Mikołaja to oczy Tomkowi prawie z orbit wyszły :szok:, usmiech od ucha do ucha :-), a jak szedł po prezent to w ostatniej chwili się chciał wycofać :sorry: i mąż musiał go na ręce wziąć i odebrać za niego prezent. Ale widać, że zrobiło to na nim ogromne wrażenie.

Teraz Tomcio śpi, a młody harcuje, a myślałam, że uda mi się troszkę zdrzemnąć :no: ale chyba nie dame mi dziś wyspaną być.

Ewa sliczne te ciastka :-) Normalnie ty potrafisz zainspirowac... moge sie z tymi migdalami po srodku odgapic? :-D Wyglada to super. Tez man zamiar sie zabrac za pierniczki w tym tyg, ale wczoraj mialam muffinki (pierwszy raz) dzisiaj andruty robie i moze jeszcze ciasteczka orzechowe mi sie uda... Jutro mam male swieto w szkole wiec chcialam cos dobrego i szybkiego machnac :-)

annie22 jasne, że możesz ;-) wsadzam jeszcze połówki orzechów włoskich i całe orzeszki laskowe (w pierniczki w kształcie chłopków daję dwa laskowe w dolnej części brzucha i wszyscy maja radochę :-D). Moi wolą pierniczki tylko z orzeszkami, te dekorowane kolorowym lukrem lądują tylko na choinkę i ewentualnie dzieci zjadają... zazwyczaj w święta mamy tak dość innych ciast i słodyczy, że takie pierniczki z orzeszkiem są znakomite. Jak wyciągnę przepis od babci męża to napiszę w odpowiednim wątku (bo to taki przepis, co to wrobione ciasto ma najpierw poleżeć, najlepiej z tydzień, potem dopiero dodaje się resztę mąki i piecze).

Wpadam tylko na chwilkę, Maksiu ma od 3 dni gorączkę, dostał baktrim, a dzisiaj jeszcze robi bardzo luźne kupki , jutro idziemy na kontrole, lekarz twierdzi ,że to na ząbki , a tak ogólnie ma apetyt i jest dość wesoły! Wczoraj , odprawialiśmy Staśkowi urodzinki no i Mikołaj go odwiedził razem z diabełkiem i najpierw podarował mu węgiel , a mój syn i tak mu powiedział ,że to fajny prezent! Dzisiaj imprezuje z kolegami w figloraju! Dobra zmykam , bo mam dużo prania i mycia a mały przez tą gorączkę tylko rączki uznaje!

Pierwsze co ,to dla

STASIAZ OKAZJI 4URODZINEK SPEŁNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEŃ,DUŻO ZABAWEK A PRZEDEWSZYSTKIM DUUUŻO ZDRÓWKA I NIGDE WIĘCEJ SZPITALI !!!

U nas dzień pełen wrażeń ,KAROLEK zasnął.TYLE paczek!!!:-D
I Mikołaj pod poduszka zostawił prezent ,jak go zobaczyl to bał si dotknąć go ,niewiedział czy ma go wziąść ,heehee
.No i cały dzień na słodkim ,nawet obiadu nie zjadł,ale Mikołaj raz w roku ,niech ma!!
Ja też zaraz spadam spać ,Julek śpi ,ale niewiadomo co w nocy.Wczoraj sie wyspał w dzień i w nocy nie chciał!!
A ja padam jokoś dzis ,choć niewiem od czego!!

Wogóle jakoś cicho na forum przez dwa dni,ale sie niedziwie ,każdy woli z rodzinką!!!:tak::tak::tak:

WIĘĆ MÓWIE.....
ALOCHA !!!
I ŻYCZĘ......
DOBRANOC !!!

Stasiu bardzo, bardzo dziękuję!!!

reklama
Witam się poniedziałkowo!
Rzeczywiście nie było zbyt wiele do nadrabiania :-) A ja herbatkę zrobiłam i ciacho nałożyłam. Ale szybko poszło to czytanie :tak:
U nas noc straszna, chyba ząbki męczą:wściekła/y: Mały nie umiał spać, a ja razem z nim...
Druga jedynka się już przebija...
Właśnie oglądam Wasze zdjęcia na nk- słodziutkie macie maluszki :-D Ale całkiem inaczej sobie Was wyobrażałam;-)
Ehh, lecę pisać dalej moją prace magisterską, bo 17 grudnia obrona:szok: Ale się zaczynam bać! Masakra.
Tyle rzeczy muszę jeszcze poprawić... Postaram się do Was zaglądać, ale trzymajcie kciuki, żebym zdążyła wszystko poprawić i oddać!
Zdrówka życzę Wam i Maluszkom!
papa

Do góry