reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
Ja raz na miesiąc ma badanie krwi i moczu. A na samym początku miałam na tokso, różyczkę, WR i grupę krwi. A co do wyniku z cytologii to też mam II. Lekarze są na prawdę różni. Jedni szereg badań każą robić inni wcale i weź tu teraz być mądrą?

dziewczynki kolezanka mi doradzila ze jak bede robila test ten z glukoza co sie pije, to podobno mozna spokojnie wypic te glukoze z cytryna. podobno nie ma wtedy tego paskudnego smaku i nie wplywa to na wynik badania. slyszalyscie o czyms takim???

ledwie żywa ale witam Was. Z nosa mi się leje niemiłosiernie - w kościach łamie ale najważniejsze, że w nocy miałam temperaturę. Wprawdzie tylko 37.4 ale jak dla mnie to sukces. Zawsze w czasie choroby mam osłabienie i ciągnie się wtedy... straaaaaasznie długo a jak przyjdzie tempka - to jest poprawa. Więc na nią liczę.

Ja morfologię miałam robioną chyba 3 razy - to ze względu na moją anemię i niedobory żelaza. Resztę badań - jak na razie raz. A..i muszę się pochwalićc, że cytologię też mam zwykle I grupę - chyba tylko raz miałam II.

gratuluję talentu przy pieczeniu chlebka! ja mam automat do chleba i bazuję na gotowych mieszankach - najlepsze są z LIDLa (przynajmniej w mojej opinii). Miło jest gdy rano budzi nas zapach świeżego pieczywka....

pomimo choroby pozdrawiam - i Wy chociaż się nie dawajcie!

dziewczynki kolezanka mi doradzila ze jak bede robila test ten z glukoza co sie pije, to podobno mozna spokojnie wypic te glukoze z cytryna. podobno nie ma wtedy tego paskudnego smaku i nie wplywa to na wynik badania. slyszalyscie o czyms takim???
Mi to samo ginka wczoraj powiedziała, żeby sobie cytrynki wkropić

O jej jak mi się nudzi a Wam? Nie wiem co robić? Włączam i wyłączam tylko laptopa i nic więcej. Ziewam i ziewam. O 15 jadę na te zakupy może się obudzę jak wydam parę złotówek. Mi już niedobrze jak pomyśle, że będę musiała pic te glukozę. Porażka.
No nie mogę się dzisiaj odmulić.

Asia mi tez sie tak nudzi. calymi dniami sama w domu siedze. nawet nie ma do kogo geby otworzyc. mezus coraz dluzej w pracy siedzi, czasem wroci po 17, o 20 idzie na basen i wraca o 22. i dziwi sie ze jak przychodzi to go mecze zeby cos gadal do mnie.

reklama
Witam się w to czwartkowe zimowe popołudnie choć chciałabym już witać się wiosennie:-)
U mnie nic nowego się nie wydarzyło, więc i pisać nie bardzo mam o czym.
Jeśli chodzi o badania to już kiedyś się użalałam nad tym:-( Jak na razie miałam raz raz morfologię żadnych różyczek, tarczyc i WR-nawet nie wiem co to jest:zawstydzona/y: Słynne ekspresowe USG i na tym koniec (dobrze że zrobiłam sobie prywatnie)

Kobitki o co chodzi z tym piciem glukozy?Co to za badanie? Wytłumaczcie matołkowi:-)

Do góry