reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
Olcia odczyn coombsa robi sie jezeli matka ma grupe krwi ujemna a ojciec dodatnia bo wtedy wystepuje konflikt serologiczny czy nie ma przeciwcial

Ja właśnie wróciłam. Nic małej nie kupiłam, bo byliśmy tylko w realu. Za to kupiłam sobie pościel z flaneli z dziecięcymi wzorami(jeszcze dzidziuś ze mnie) Poczekam na mojego Żona to on wybierze córusi kiecuszkę a co,sprawdzę jego gust? Widzę, że spokój był jak mnie nie było.

Druga zmiana przyszła he he he.Ja właśnie uciekam bo od tego czekania na Was spać mi się zachciało.
Miłych snów życzę dziewczynki i do jutra pa pa.

Witam znowu wieczorową porą:-)
Olcia ja miałam robionego Coombsa pomimo rh+ i mój mężczyzna też ma rh+ a w tym chodzi o to czy Twój organizm nie wytwarza przeciwciał. W przypadku gdy mama ma rh- to badanie powinno być zrobione przynajmniej 3razy w czasie ciąży. Tak mi mówił mój gin.
Ja chodzę do przychodni NFZ ale nie mogę narzekać na niedobór badań.
Poza tym czytając Was pocieszam się, że nie tylko ja chodzę ostatnio taka obłąkana;-) Nie wiem tylko czy to taki etap ciąży, czy ta pogoda tak działa:-D
Trzymajcie się cieplutko i zdrowiejcie szybko:-)
Ja pędzę wskoczyć na pól godzinki na rowerek. :rofl2:

Witam Was Kobitki

beata1973bardzo dziekuje za info o amnio FISH i za cudowne słowa otuchy!!
Ja za bardzo nie mialam wyboru gdzie mam robic amnio- miałam skierowanie z medicoveru, pokryli w 100% koszta badania i oni znaleźli mi tez klinikę.
Tobie tez życzę, żeby wszysko było w porządku. No, ba przecież inaczej nie może być. J Jak się dzis czujesz po amnio?? I oczywiście daj zac jak będziesz mieć wyniki!!

Matylda1405 – polecam Szczepienia przeciwko HPV, kampania Chronię Życie przed rakiem szyjki macicy . Co do badan - może naprawdę, przejdz się do innego lekarza??

AsiaJan86super wyjaśniłaś HPV J i dokładnie jak piszesz - jeśli jest wczesnie wykryty jest 100% wyleczalny rak szyjki macicy, ale niestety wirusa pozostaje w nas :-(

A co do badan,to krew i mocz robie co miesiac. Co miesiąc mam coraz gorsza morfologie i mocz, choc za 1 razem mialam bardzo dobre wyniki. Na tarczyce tez mi kazał robic – choc nie mam z nia zadnych problemow. Na toksoplazmoze robie co 2 miesiace. na czystość pochwy itp. tez co 2 msc. HbsAg, rozyczka WR , glukoze – 1 raz. Patrze w książeczkę ciązy i jeszcze tylko na HIV mnie lekarz nie wysłał. Mh…. ciekawe czy przy nastepnej wizycie i na te badanie mnie nie wysle??

Pozdrawiam!!!!

Oj Stopi Ty jesteś chodzące laboratorium. Podziwiam Cie, że masz takie podejście do wszystkiego i dobrze, bo takich ludzi jak Ty jest mało. Wierzę, że teraz tylko dobre rzeczy Ci się mogą przytrafić.
Ja nie wiem czy iść spać czy nie? Już umyta jestem ale sama nie wiem co ze sobą robić. Dzisiaj nie mogłam oprzeć się żelkom posypanych kwaskiem cytrynowym-musiałam kupić i teraz właśnie nimi grzeszę:-):-)

A mnie czeka jeszcze mały spacerek z psem - ale chyba mam lenia.:zawstydzona/y::-( Jak sobie pomyśle o tym zimnie. Brrrr

No i niestety jakoś mnie mdli - ale to przez rzucenie się na piankę budyniową waniliowa z bakomy.:szok::-D:-D

reklama
Do góry