reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

Valija - ja też Cię witam i trzymam mocno kciuki, żebyś niebawem mogła w końcu bezpiecznie 'ruszyć się' - w końcu wiosna coraz bliżej!!!:tak:

ja - może na szczęście - zaparć na razie nie mam ale to też może po części wynika z mojej bezmięsnej diety i wieczornego jedzenia jabłek - podobno to tez bardzo skuteczne. No a odkąd lykam żelazo w końskich dawkach to... raczej miewam problemy w drugą stronę:zawstydzona/y:.

reklama
Anyżówka, szefowa grozi mi zwolnieniem z pracy - powiedziała że może mi kazać napisać wypowiedzenie skoro nie akceptuję Olki jako przełożonej, jestem ciekawa czy rzeczywiście może mi narzucić takie rozwiązanie czy dopiero po macierzyńskim. Chciałabym tez wiedzieć czy po urlopie macierzyńskim będzie mogła mnie tak łatwo wywalić (podobno przepisy mają się zmienić), czy mogę wtedy wynegocjować wyższą odprawę itp. Czy jeśli pójdę już teraz na L4 to będzie mogła wyciągnąć wobec mnie konsekwencje? Słowem chce wiedzieć wszystko ;-)

Anyżówka, szefowa grozi mi zwolnieniem z pracy - powiedziała że może mi kazać napisać wypowiedzenie skoro nie akceptuję Olki jako przełożonej, jestem ciekawa czy rzeczywiście może mi narzucić takie rozwiązanie czy dopiero po macierzyńskim. Chciałabym tez wiedzieć czy po urlopie macierzyńskim będzie mogła mnie tak łatwo wywalić (podobno przepisy mają się zmienić), czy mogę wtedy wynegocjować wyższą odprawę itp. Czy jeśli pójdę już teraz na L4 to będzie mogła wyciągnąć wobec mnie konsekwencje? Słowem chce wiedzieć wszystko ;-)

Ze swojej strony polecam Ci wizytę w PIPie, mają biuro przy Dmowskiego we Wrzeszczu. Tam bezpłatnie na wszystkie Twoje pytania odpowie Ci prawnik.
No chyba, że Anyżówka będzie szybsza;-)
Można też uzyskać pomoc telefonicznie, ale ciężko załapać się na wolną linię.

Tak poza tym to witam nowe mamuśki i pozdrawiam "stare":tak:;-)...

i se idę poleżeć, a co:sorry::-p:zawstydzona/y:

Anika, kazać napisać wypowiedzenia nie może, a jeśli jest na tyle głupia żeby to zrobić wzywasz PIPe. Poza tym jak nie napiszesz wypowiedzenia, to co zwolni ci?? Nie morze, jesteś już w okresie ochronnym. Jeśli pójdziesz na L4, też Ci nic nie moze zrobic poniewarz jesteś w ciąży i jestes w okresie ochtonnym.

Mi się też wydaje że kazać to se może psu swojemu;-) a i tak nie wiadomo czy jej posłucha, bo tak to co drugi pracodawca by robił także pod żadnym pozorem niczego nie pisz dopóki nie zasięgniesz fachowej porady bo nie wiem jak Wam ale mi tu coś śmierdzi

dzięki dziewczyny za info, człowiek w stresie to głupieje i łatwiej wpłynąć na jego decyzje, nie chce żeby było tak ze mną :no:
e_mamo dobra myśl z tą wizytą w PIP, będę wiedziała z pierwszej ręki

jutro idę do gin i poproszę ją o zwolnienie, gadałam z mamą i mężem, przynajmniej na 2-3 tygodnie odsunę się od pracy, Olki i wszystkiego co mnie w niej denerwuje. Potem zobaczymy czy jeszcze popracuję. Ciekawe czy da mi L4 tak trochę na żądanie? może jak jej wyjaśnię co mną kieruje to tak?

Dobra decyzja Anika, szkoda Twojego zdrowia ja też myślę że lekarz da Ci zwolnienie :-) trzymaj sie i daj znać co się udało załatwić

reklama
Witam
Dziś jakoś wyjątkowo czasu nie miałam w pracy ami na czytanie ani na pisanie parę razy się zabierała i nic z tego nie wyszło.

Valija witaj w gronie lipcówek życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

AsiaJan86 może twój m musi wszystko jeszcze raz przemyśleć. Ważne abyście na spokojne porozmawiali. Trzymam kciuki aby sprawa wszybko się wyjasniła - po twojej myśli :tak:

A dziś małam kupic spodnie ale chyba kupie z allegro tańsze i lepiej wyglądają.
Kupiłąm sobie zato fajną tunikę niejest typowo ciążowa ale super się ukłąda ;-)

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry