reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Valija witaj w naszym gronie i życzę szybkiego powrotu na nogi;-)

Monia_lipiec
ja też mam coraz twardszy brzuch, ale chyba jak każda z nas, bo to rosnąca macica (zazwyczaj), a z załatwianiem też mam problemy, bo mi trochę ciśnie na macicę i wtedy strasznie boli:-(

reklama
Valija witaj w naszym gronie, pewnie że razem raźniej :-) życzę szybkiego powrotu do zdrówka i dziękuje za poradę :-) heh spojrzeć na nią jak na ofiarę może rzeczywiście poprawić mi humor, heh pomyślmy - ONA widziana moimi oczami:
zatłuszczona okularnica, bezguście totalne (chodzi w ciasnych jeansach z haftowanymi kwiatkami - bleh pracując w brandzie odzieżowym to nie wybaczalne ;-)), inteligentna raczej przeciętnie skoro winduje się na przemyśleniach i pomysłach innych osób, hehehe ani to mądre ani ładne :-p Faktycznie powinnam jej współczuć :-D dziękuje Valija jesteś genialna :-)

uśmiałam się z siebie, właśnie dostałam sms z mojej przychodni gin w którym przypominają mi u jutrzejszej wizycie gin - a ja byłam na 100% przekonana że mam ją w piątek! no i okazuje się ze jutro mam umówione dwie wizyty w prawie tym samym czasie bo i do oglnego miałam iść. Myślicie że in mi wystawi zwolnienie za dziś? na bie wizyty nie zdążę...

Witam Valija. Dziękuję za słowa wsparcia. A Ty się tak nie martw i niech ta Twoja depresja szybko znika. Jak się lepiej poczujesz to opiszę Ci podobną historię do Twojej ale jeszcze nie pora na nią. Trzymam za Ciebie kciuki i dzidziusia. I wiem, że wszystko będzie dobrze.

Anika u mnie nie było nigdy problemu ze zwolnieniem za jeden dzień wstecz, ponieważ zazwyczaj wynikało to z faktu, że brak było terminów i wyznaczali mi dopiero na kolejny dzień, a u ginekologa to juz w ogóle, bo moja pani doktor pracuje kilka dni w tygodniu i nie zawsze w tym gdy zaczynałam chorować, zawsze do niej więc dzwonilam i upewnialam się że nie bedzie problemu, no i oczywiscie czy faktycznie zwolnienie jest niezbędne:-)

Kasia myślę że uda mi się z nią dogadać, powiem jej o mojej sklerozie i dolegliwościach co mną jeszcze rano trzepały (dziwne bo teraz dokucza mi tylko ból głowy ani śladu po biegunce czy wymiotach, może to jednak na tle nerwowym???), poradzę się jej co sądzi o dalszej pracy czy ewentualnym zwolnieniu, oj to będzie długa wizyta

ugotowałam obiad, posprzątałam i teraz chwila relaksu na BB:-D:-D

Anika
mam nadzieję że ci to szybko przejdzie ale wolne na pewno nie zaszkodzi;-)
Valija
witam :-)
miło że chcesz dołączyć do nas
i trzymam kciuki żeby krwiaczek się wchłonął żebyś w pełni mogła się cieszyć oczekiwaniem na maleństwo
Monia
ja na początku miałam tez problemy z załatwieniem się ale u mnie pomogła zmiany diety na zdrowszą i teraz nie mam problemów

Mamusie z 3-miasta czy możecie polecić mi gabinet z USG 4D? Próbowałam się umówić do Invicty ale tak terminy mają dopiero w 2 połowie lutego a ja bardzo chciałam mieć wizytę przed wyjazdem w góry (7-14 luty). Z pierwszym dzieckiem chodziłam na takie USG do dr Doeringa ale nie chce tam wracać. Gdzie jeszcze można wykonac takie badanie??

ja chodzę na usg 3d do Doeringa właśnie, nie miałam do niego żadnych zarzutów, miły, konkretny, odpowiedział na wszystkie pytania i pytał czy coś jeszcze bym chciała wiedzieć, więc ja go polecam, ale wiem że kazdy ma wlasne doświadczenia

Kasia ja tez do niego chodziłam, na pierwszej wizycie był bardzo miły, dużo mówił i niby skasował Nas mniej niż powinien ... na drugiej wizycie stwierdził u mojego dziecka wodogłowie, rzucił sobie tekstem tak jakby to było menu w barze, aż się nie chce tego cytować :no: oczywiście jego diagnoza się nie sprawdziła i Bogu dzięki! właśnie podczas tej drugiej wizyty zabrakło mi delikatności, nie jestem przecież kawałkiem mięcha z dwoma stówkami do wyrzucenia :wściekła/y: z tego powodu nie chciałabym wracać do jego gabinetu, mam złe wspomnienia.

reklama
Do góry