reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

co do spania to tez spie na brzuchu i po malu staram sie spac na boku ale sie mecze strasznie i jak wstaje to i tak leze na brzuchu. nie wiem co bedzie jak bede miala duzy brzuch..oj bede tesknic za spaniem na brzuszku..
Magduskau mnie tez zimno -8 ale zmarzlam jakby z -20 bylo

mamusiaM to troche balagan juz w nowym roku maja jak im giną kartoteki pacjentek. co do Twojej jutrzejszej wizyty to zycze zeby poszla sprawniej niz dzis :happy:

reklama
nie wiem jak jest ze spaniem na brzuchu ale ja tak akurat nie śpię więc choć jeden problem z głowy..
veirtaserum
ja tez się budzę często w nocy do ubikacji, jak wypiję wieczorem za dużo to nawet 3-4 razy!!
Sam
ja dziś wyszłam na spacerek z siostrzenicą ale ona potem narzekała że sanek nie wzięłam ale ona ma prawie 5 lat i trochę się boję ją ciągnąć na sankach bo trochę waży...
MamusiaM
mam nadzieję że jutrzejsza wizyta będzie pomyślniejsza i zobaczysz swoje maleństwo:-)
Magduska
ja czasem po kilku godzinach nie mogę nadgonić tego co dziewczyny napisały tak więc rozumiem twój "ból";-)
miłej lektury:-)

dziś po południu przez około godzinę bolał mnie okropnie kręgosłup!! tak mnie kuło że aż nie mogłam się ruszać, leżałam bez ruchu i nie mogłam nawet zmienić pozycji:szok: nie mam pojęcia co to było, dobrze że minęło

jutro mam wizytę u lekarza i powiem wam ze boję się niesamowicie, lekarz mi ostatnio obiecał usg i mam wielkie obawy co zobaczę.... tak bardzo bym chciała aby serduszko ciągle biło... to moje jedyne marzenie i powód ogromnego strachu....

Dobra przysiadłam na chwilę i już powoli ogarniam, wiem co i jak
Na początek Pati bardzo mi przykro, mam nadzieję,że następnym razem Ci się uda kochana! Trzymaj się!!

Ja witamin też żadnych jeszcze nie biorę, tylko Folik nic poza tym
Kartę ciąży miałam zakładaną na drugiej wizycie w 11 tyg, w pierwszej ciązy z resztą było podobnie
robaczek25 cudny masz avatarek :-)
izabell96 trzymam kciuki żeby ten lekarz okazał się rewelacyjny :-)
Lorien ja siedzę w domu od ponad 3 lat, odkąd zaszłam w ciążę z Michałem no i pewnie do 3 roku życia malucha będę siedzieć a później się zobaczy

(dobra zaraz wracam do pisania dalej bo małż mój musi koniecznie teraz tu usiąść...)

Sam w zeszłym roku zostawałam po godzinach ale w tym roku nie mam zamiaru niech mnie zmuszą albo zwolnią ha ha:-) kolejny plus ciąży guzik mi teraz mogą zrobić
Robaczku pytałam lekarza i można sobie termoforka na plecy przyłożyć jak bolą ja mam takie bóle często no i ja się wtedy nie kładę na plecach bo jeszcze gorzej

ja jeszcze do toalety w nocy nie wstaję pewnie już niedługo a spać lubię na boku więc nie ma problemu
a dzisiaj przeżyłam pierwszy okropny ból głowy - Matko co ja bym oddała za tabletkę. ale przyszłam z pracy trochę poleżałam napiłam się herbaty i jakoś trochę lepiej może spróbuję się zdrzemnąć to całkiem przejdzie

witam Was w to mrrrrroźne popołudnie. Rano gdy otworzyłam oczy... zdębiałam - za oknami było -14 st. - jak dla mnie to temperatura masakrycznie niska. Zawsze byłam ciepłolubem a teraz chyba jeszcze bardziej lubię ciepły kocyk i gorącą herbatkę.

mamusiaM - życzę powodzenia w czasie badania. Trzymam mocno kciuki i też się niecierpliwię bo w czwartek mam USG.

dosia24/agorana - odnośnie poduszek. Ja takową dostałam od mojego małża na gwiazdkę. Kilka razy już na niej polegiwałam i muszę przyznać, że to wygodne ustrojstwo i myślę, że za miesiąc, dwa lub trzy przyda mi się jeszcze bardziej nie mówiąc już o karmieniu dzieciaczka czy jego polegiwaniu. Nie wiem czy konkretnie o tej samej poduszce mówicie - ja mam konkretnie taki model (FATTY SNAKE): Z MYŚLĄ O MAMACH I DZIECIACH. FATTY SNAKE (519202603) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

i wiecie co... dziś kupiłam dla dzidziulka pierwszy ciuszek. W Smyku była wyprzedaż 50% i kupiłam welurowy dresik za pół ceny. Jestem dobrej myśli i mam pełne przekonanie że za kilka miesięcy się przyda! o! A pasować będzie zarówno dla dziewczynki jak i dla chłopca. Zresztą... to tak naprawdę nie pierwsza rzecz którą mamy dla dzieciaczka. Mój brat sprezentował nam jeden wózek (bardziej przyda się później jak dzidzia podrośnie bo to spacerówka), dał nam też łóżeczko, fotelik do karmienia i jeszcze kilka innych gadżetów i z pocałowaniem ręki przyjęliśmy.

a ... a propos zachcianek... ostatnio mam fazę na ryby i jestem w stanie wchłonąć na raz całą puszkę rybek w oleju :tak: - ale ja już tak mam że jak na coś mam ochotę to nie bez przyczyny bo dzięki temu wyrównuję różne braki w organizmie. Zresztą... moja ginka akurat kazała mi jeść codziennie ryby jako że typowego mięsa nie jadam od nastu lat i może stąd taka zachcianka.

NataliaSe - czy mi się wydaje czy to Ty kiedyś pisałaś, że masz to urządzonko do słuchania serduszka dzieciaczka? Ja takie urządzenie też mam i w miejscu 'dzieciaczka' słyszę tylko nieregularne stukanie i taki miarowe dudnienie ale niewyraźne i nie wiem czy to tak słychać serducho? Słuchałam brzuch mojego małża i tam takich odgłosów nie słychać więc łudzę się że to dzidzia u mnie tak stuka ;-). Ruchy podobno mogę poczuć później bo mam od przodu łożysko i podobno ono działa od tej strony jak... poduszka powietrzna i tłumi odczucia :baffled: - szkoda... ale... czas pokaże

dosia - mi jest wygodnie jak jeden koniec tej poduszki trzymam między kolanami a drugi mam pod głową - i myślę, że jak mi brzuch urośnie to taka pozycja stanie się jeszcze wygodniejsza - no i testowałam siedzenie z tą poduszką za plecami i na kolanach i też wydaje mi się to sensowne. Może też napisz jakiś list do św. Mikołaja na jakąś okazję - urodziny, imieniny? :confused:

a tak poza tym to u mnie jest pusciutki pokoj, czeka na kruszynke i juz po mału mysle jak go urzadzic. na razie mysle o bardziej ogolnych rzeczach bo jednak boje sie jeszcze cos kupowac dla dzidzi. a zaczynam od zera. wszedzie raczej wyrosniete dzieci wiec wydatków bedzie na pewno sporo.

reklama
Lorien przejdzie zbuntowanej dwulatce :-) mój prawie 3latek już tak nie tupie nogą na wszystko a kiedyś pamiętam wstyd było do sklepu iść bo potrafił mi się rzucić na ziemię jak czegoś nie kupiłam, jednak dało się dziecko wyprowadzić na prostą hehe. Zobaczymy co nas czeka dalej :-)
Kaśka no synuś bardzo wytrzymały mój to do północy nie dotrwał nawet :-) fajnie że wypad się udał a za śnieg dziękujemy ;-) bo wraz z Twoim powrotem i tu napadało
e-mama i jak byliście na spacerku? Kurcze ja nie byłam w Sopocie już kawałek czasu, chyba od wakacji i podobno nieźle się tam zmieniło, muszę się w końcu zebrać i wyciagnąc mężula i Misia, może w weekend... a może kiedyś laski z 3-city zbierzemy się do kupy na jakiś spacerek, może tylko jak się ciepło zrobi??
betinka ja kurcze od soboty mam jakieś takie pykanie z prawej strony, też zwalam na jelita ale wydaje mi się,że to może być dzidzia bo jakoś wcześniej tak nie było i poza tym to chyba właśnie takie były te pierwsze ruchy Michała ale będę miała 100% pewność jak się zbliżę do tego 16 tygodnia hehe
sylwia mój szkodnik dostał zepsutego laptopa i tam połowa klawiszy już przez niego powyrywana hehe
calla i jak tam w pracy? Mam nadzieję,że nie było tak źle jak myślałaś?
Na lutówkach też miałyśmy listę wg daty wyznaczonego porodu tak jest chyba najłatwiej i to ten z OM
Ja sobie troszkę ciuchów ciążowych kupiłam bo z poprzedniej ci ąży są za duże poza tym wtedy początek ciąży miałam lato/jesień a koniec na zimę a teraz troszkę odwrotnie hehe i ciuchy też inne
Dobra już nie mam siły :-) zmykam bawić się w chowanego;-)

Do góry