reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

oj dziewczyny z trojmiasta powiem wam ze mam sentyment do tego regionu. juz drugi urlop z rzedu spedzalam tam. najpiew w sopocie a w zeszlym juz roku w gdyni. i teraz jak bedzie cieplo i nie bedzie przeciwskazan to tez z checia bym sie tam wybrala. w gdyni mamy rodzine wiec zawsze jest gdzie sie zatrzymac.

reklama
Witam poniedziałkowo
Mroźnie dziś rano było -21 :baffled: brr.
Wczoraj byłam z małym i z mężem na spacerze mały wybiegał się z sankami ale że było zimno bo -15 to po pół godziny uciekliśmy do domu na ciepłą zupę.
A co do lekarza zaszłam dziś do przychodni, do której chodzę i tam przyjmuję ordynator oddziału położniczego, na który z pewnością trafie bo u mnie jest tylko jedna porodówka. A tak w ogóle to dziś przyjmował ten u którego ja byłam takie pustki były, widać było że lekarz powodzenia niema:dry:.
I środę idę do tego ordynatora zobaczymy jakie on będzie miał podejście :dry:,
ehhhh ma nadzieję że się nie zawiodę ale jak coś to jeszcze pozostaje dwóch lekarzy w tej przychodni :blink:. Szkoda że mój poprzedni lekarz zmienił przychdnię a to mi nie podrodze ani do pracy ani do domu. A ta rzychonia jest z 50 m od mjej pracy.

A z tym zamkniętym też ma takie zdanie iż dziewczyny które chcą mieć dostęp muszą być też zapisane na listę lipcówek. A z tym zamkniętym jeszcze chyba poczekamy:confused::confused::confused:

matylda - jasne - paski i cętki mogą się podobać albo nie ;-) ale są w miarę uniwersalne i podpasują praktycznie do każdej kolorystyki - zarówno niebieskiej jak i zielonej czy różowej. Zresztą... dla mnie akurat to nie jest mebel który cały czas stoi na wierzchu. Są natomiast dość ochronne bo jak coś jest gładkie to każdą plamkę bardziej widać - a to przy karmieniu na przykład jest nieuniknione - ale te co podałaś linka też są fajniusie tylko z tego co widzę nie mają zawiązywania - a moja gdybym nie zawiązała to by się rozjechała i dzidzius pozostał by ...między poduszką. Może ta jest mniej wypchana (bo na tym zdjęciu co leży na niej pani - tak właśnie wygląda - na w miarę średnio upchaną) i może dlatego się nie rozjeżdża - nie mam pojęcia bo takowej nie dotykałam. Ta moja 'zebra' jest dość mocno upakowana żeby nie powiedzieć taka...wypchana na maxa :-) a pokrowiec jest.. wymienny więc jak nawet mi się znudzi wpatrywanie się w paski to też jakoś poradzę sobie :-).

agorana - a te to wyglądają na całkiem wielgachne!!!! fajne!

Ostatnia edycja:
Witam kobietki
Mam pytanko czy was też tak wszystko swędzi ?????? Bo ja to czasem to wariuje:wściekła/y: swędzą mnie nogi, ręce, brzuchal, nie cały czas ale są momenty że drapie się i drapie a najgorzej to w nocy:angry: W nastepny poniedziałek mam wizyte u gina to zgłosze bo nie wiem czy to normalne:confused:
Co do tej poduchy to pierwszy raz słyszę, ale chyba będę musiała też nad nią pomyśleć bo w pierwszej ciąży z dużym brzuchem to ciężko mi się spało:/

a mi sie podobaja takie pstrokate wlasnie...
iwutek mnie tez czesto wszystko swedzi. najbardziej brzuch i nogi, ale ja mam kiepska wode w domu i co za tym idzie bardzo sucha skore. staram sie ja nawilzac ale nie bardzo to pomaga. chyba juz czas zaopatrzyc sie w oliwke. moja kolezanka przez cala ciaze smarowala sie tylko oliwka i praktycznie nie ma rozstepow.

dosia - ja też smaruję się oliwką - po kąpieli wieczorem. A moja mama twierdzi, że nie będę miała na pewno rozstępów bo mam jej geny a ona ani w jednej ani w drugiej ciąży rozstępów nie miała a niczym się nie smarowała. Fakt faktem... stwierdzam, że mam dość elastyczną skórę... chyba?!?!

Iwutek znalazłam coś o tym swędzeniu:
Ciąża jest stanem, w którym na skutek szybkiego wzrostu masy ciała skóra staje się bardziej napięta i przesuszona. Powoduje to pojawienie się w wielu przypadkach nasilonego świądu skóry. Najczęściej jest to objaw niegroźny, znikający samoistnie po porodzie. Dość często miejscem dotkniętym świądem jest skóra brzucha. Czasami świąd może być spowodowany przegrzaniem bądź uczuleniem. Na skórze pojawia się wówczas pokrzywka lub też tzw. potówki. Nierzadko nadmierny świąd całej skóry bądź stóp i dłoni może świadczyć o pojawiającej często w ciąży tzw. cholestazy ciężarnych (ale to chyba raczej w bardziej zaawansowanej ciąży)
Ale należałoby jednak porozmawiać z lekarzem.

reklama
moja mama tez nie miala po ciazy rozstepow. a wracajac do mojej kolezanki to ona codziennie wieczorem zatrudniala swojego m do smarowania brzusia. jak ciaza byla bardziej zaawansowana to mowila ze to byl taki moment kiedy jej mezus rozmawial sobie z dzidzia w brzusiu. ja tez planuje wciagnac do tego swojego m.

Do góry