Witajcie dziewczyny:-)
Oficjalnie moge juz sie do Was zapisac:-) Termin na 19 lipca ale jakos daleko mi do skakania ze szczescia:-(
Na USG obok pecherzyka lekarz (polski oczywiscie) wykryl najprawdopodobniej krwiaka (jeszcze nie jest pewny, trzeba poczekac: urosnie czy sie zmniejszy...jezeli to nie krwiak to rozdwojenie macicy
:-()
Czuje sie jakby ktos mi bezceremonialnie zabral najcudowniejszy powod do szczescia
Nikomu nawet jeszcze nie powiedzialam. Boje sie, bo rodzice od dawna marza o wnuku, a jezeli cos pojdzie nie tak to zlamnie im serce:-(
Nawet nie moge z usmiechem patrzyc na M bo czuje sie jakbym go zawiodla (choc oczywiscie to bzdura, ale to uczucie pozostaje)
Wiem, ze kobiety rodza zdrowe dzieci z krwiakami...ale wczesniej musialy wylezec ok miesiaca badz dwuch ....a ja nie moge sobie na to pozwolic, nawet gdybym bardzo chciala. Oszczedzam sie, w weekendu leze i nic nie robie, ale jezeli to nie wystarczy?
Gdybym mieszkala w Polsce, poszla bym na zwolnienie i po sprawie, lecz tu w Irlandii nie ma czegos takiego jak platne chorobowe, sutuacja w kraju jest zla, maz zostal wyslany na miesiac bezplatnego, wiec jesli jeszcze ja pojde, to tylko zeby w parapet i wyc
Dobrze, ze juz niedlugo swieta, wyleze sie na calego. Mam nadzieje, ze to pomoze.
Pisze wam o tym wszystkim, bo musze sie wygadac.
Normalnie powiedzialabym to wszystko mamie....ale w tej sytuacji....
Coz mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, ale tyle ostatnio czyta sie o poronieniach....nie wiem co sie dzieje. A w dodatku Irlandzka sluzba zdrowia dopiero od. ok 12tc traktuje ciaze powaznie. Tutaj nie ratuja ciazy przed 20tc
Czuje sie przybita i do tego leje i wyc mi sie chce.
Za 1.5 tyg lece na weekend do Polski zobaczymy co mi lekarz powie (bede miala ponowne USG po 2 tyg prerwy...oby ta cholerny krwiak znikl
)
A z dobrych wiadomosci to, wciaz nie mam zadnych nieprzyjemnych objawow ciazy.
Natura chyba wynagradza mi tym sposobem inne moje trosli;-)
Pozdrawiam serdzenie i raz jeszcze przepraszam, ze przynudzam tak z rana:-) ale jakos jak to z siebie wylalam to zrobilo mi sie lzej:-)