fela_76
Fanka BB :)
co do rabarbaru- to zrobiłam go dla moich chłopaków. Ja ze wzgledu na cukrzyce nie moge go zjeść. Coć kiedyś słyszałam o rabarbarze, że jedzenie lub picie w nadmiarze kompotu moze powodować odkładanie sie kamienia w nerkach bo zawiera duzo szczawianów. tylko czy to prawda czy legenda to nie wiem. W dzieciństwie w moim domu często gościł rabarbar i był wyśmienity na upalne dni. Czasami jadałam go na surowo maczany w cukrze.
No więc zrobiłam jedną tarte dla chłopaków a drugą taką oszukana dla mnie tzn.mniej ciasta i z truskawkami bez cukru. Właśnie wszamałam mały kawałek. Przepis na tarte zamieszcze na odpowiednim wątku zanim dostane po dupsku od Iwon
Asia- a nie szamałaś przypadkiem wczesniej zbyt duzo truskawek, bo po nich sie sika jak mały kot.
No więc zrobiłam jedną tarte dla chłopaków a drugą taką oszukana dla mnie tzn.mniej ciasta i z truskawkami bez cukru. Właśnie wszamałam mały kawałek. Przepis na tarte zamieszcze na odpowiednim wątku zanim dostane po dupsku od Iwon
Asia- a nie szamałaś przypadkiem wczesniej zbyt duzo truskawek, bo po nich sie sika jak mały kot.
Ostatnia edycja: