Co do wychowawczego to z tego, co napisała Iwon pracodawca powinien dać ten wychowawczy, czy dobrze to zrozumiałam? Czy po macierzyńskim trzeba wrócić na jakiś czas do pracy i potem złożyć wniosek o wychowawczy, czy można na macierzyńskim to już zrobić? U mnie sytuacja nie jest wesoła, bo umowę o pracę mam do końca sierpnia tylko. Nie wierzę, że będą chcieli mi przedłużyć umowę, tym bardziej, że muszę iść od razu na wychowawczy.
Joasiu to u Ciebie jest jeszcze inna rzecz z tym wychowawczym.
Bo skoro umowę masz tylko do sierpnia a nie przedłużą Ci jej to pójdziesz tylko na normalny macierzyński. I wychowawczy nie będzie Ci się należał. Urlop wychowawczy jest tylko dla mam zatrudnionych!!!
Inaczej będzie jak przedłużą Ci umowę.
Wtedy nie trzeba wracać do pracy ale trzeba napisać pismo/prośbę o urlop wychowawczy. Taki wzór znajdziesz w internecie bez problemu.
Co do tego co wczoraj napisałam o wychowawczym niestety nie jestem pewna czy jest to na tyle świeże i aktualne....
A dla mnie ta pogoda to dar z niebios! Nie kicham, nie smarczę, nie leci mi z nosa i do tego stopy mi mniej puchną (choć i tak wyglądają jak u słonia)...
Kleo ja mam dokładnie to samo!!! ;-) Dla mnie deszcz to najpiękniejsza pogoda