reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

hej dziewczynki

ja dzisiaj wziełam się za pranie ubranek,wiec od jutra prasowanie,w weekend byłam na koncercie big cyca wiec sie usmiałam z ich hiciorów, jedynie co mnie zdenerwowalo to fakt ze osoby NIE PALĄCE nie maja praw w naszym kraju,musiałam wdychac te opary i nikt wkoło nie przejmował się ze ja nie pale a tym bardziej ze jestem w ciąży!!!
wkurzało mnie to że to ja musiałam uciekać w miejsca gdzie ktoś nie pali i nie śmierdzi.
tak sobie pomyslałam ze nie mam szacunku dla takich ludzi!!! najgorzej że mój ślubny też pali:wściekła/y:i nie da się go oduczyć,paranoja.
pozdrawiam:-):-):-)

reklama
Witam pięknie i słonecznie:-)

Dziewczyny chciałam Wam złożyć życzenia.... bo jakby nie było wszystkie jesteśmy już mamusiami naszych dzieciątek....:-D:-D:-D

Śmiać mi się chce bo widzę że zaczynamy narzekać na upały. Oj, jak to się wszystko zmienia.... no no no.... :sorry: za 2 miesiące będziemy prosić o piękna i słoneczna pogodę:-p

Życzę miłego i uśmiechniętego dzionka!!!:-)

Witam sie upalnie
U mnie od rana slonce grzeje na calego :tak:
Wczoraj nie zawitalam do Was bo caly dzien spedzilam na dworze. Najpierw skosilam trawke a potem sobie siedzialam na hustawce i czytalam ksiazke. Pogoda sliczna ze az grzechem dusic sie w domu :tak: Dzisiaj tez zaraz mykam na trawke z lezaczkiem i ksiazka :-)

Oczywiscie wszystkiego dobrego z okazji naszego swieta i wytrwalosci w ostatnim miesiacu oczekiwania :tak::-):tak:

Milego i pogodnego dnia kochane :-):-):-)

wszystkim mamusiom :-) wszystkiego najlepszego

iwon - dziś ma być u nas 30 stopni - jak na maj to ciutkę dużo... ale generalnie wolę taką temperaturę niż ma być zimno

Dziendobry kobitki dołączam sie i ja do zyczonek:)
wszystkeigo naj naj dla obecnych i przyszłych mamusiek:tak::happy:
PS.ja dziewczyny dzisiaj detka:-(wczoraj wybralisy sie do galway..na małe zakupy...chciałam sobie szlafrok kupic i chapetki do szpitala no i wogole po sklepach pochodzic troche rozrywki...i chyba troche przesadzilismy poł dnia łazenia1,5 godziny drogi drogi w te i we wte;-)dały niezle popalic jak zobaczyłam swoje nogi po powrocie to myslałam z ezawału dostane:szok: ...balony normalnie a i cos mi sie stało z koscia ogonowa porobiło niemogłam kroku z auta zrobic a co dopiero po schodahc wejsc..:baffled:bol niedoopisania
jak babcia 80letnia normalnie az sie prbzeraziłąm tym bolem i niedowładem...zrobiłam soebie pozniej kapiel z sola morska i zasnełam jak suseł:tak:i podziałało dzisiaj juz lepiej ale boje sie co bedzie dalej .moj m juz tak panikuje ze codziennie przed praca powtarza numery telefonow pod ktore mam dzwonic :-Ddzisiaj lepiej tylko cos z cisnieniem nie tak małe mroczki przed oczmai i miałąm chwilowe ciesienie w głowie z naciskiem na skronie wiec juz panikowałam ze migrena.. na szczescie przeszło..z tego wszystkiego postanowilam ze sprawdze jeszce pokoj małego itd.. torby czy wszystko na tip top ..bo roznie moze byc,,,,boze juz sama sobie wkrecam ze to moze juz blisko:zawstydzona/y::eek:zaczynam sie bac:-(

Witam się i ja na momencik.
Wszystkim życzę Wszystkiego naj oraz lekkich i sprawnych rozwiązań z okazji Dnia Mamy :-D
Zmykam powoli na szkołe rodzenia. Musze dojechać jeszcze do Olsztyna a po drodze załatwić jeszcze jedną rzecz. Więc pewnie sie odezwę wieczorkiem. Miłego popołudnia życzę wszystkim:-)

Witam sie Kochane(nowe i stare lipcóweczki:-) ) po baaaaardzo dlugiej przerwie.Wracam do Was ponownie,teraz juz mysle,ze na dobre:-)Mialam pewne problemy ,na szczescie wszystko dobrze sie skonczylo,ale nie chce juz do tego teraz wracac;
Tak wiec pozdrawiam Was cieplutko i zycze wszystkim pieknego dzionka:-)

Witam Kobiety :happy2:

Nocą jakoś łatwiej mi idzie czytanie .... A że dziś miałam dzień pełen wrażeń, niestety nie zawsze pozytywnych to uspokajam się tu.... :-)

Będzie długi post ale mam nadzieje że wybaczycie..... :zawstydzona/y:;-)

Goteczka
niestety nie tylko Ty to odczuwasz:-( Mnie tak średnio co drugi dzień boli całe krocze i pachwiny. Ostatnio nie umiałam ubrać a potem ściągnąć spodni. Wiem, że to brzmi głupio ale uczucie koszmarne! I ból tez nie mały! :no:

Dziewczyny lekarze wręcz odradzają rzucanie palenia w trakcie ciąży. Ograniczenia - jak najbardziej! Ale skoro organizm jest przepalony to nie można go ograniczać i odtruwać na siłę. Skutki są odwrotne....
ALE!!!
Mnie się nie "podobają" kobiety palące w ciąży! I nie wyobrażam sobie palenia od razu po porodzie. ... teraz widać co nałóg robi z ludźmi!!!! :shocked2::sorry2:

Jestem jak najbardziej ZA!!! :tak::tak::tak: To takie samo badanie jak każde inne.

Iza
dobrze że od razu zareagowałaś!!! :baffled: Mogłaś poprosić jeszcze o nazwisko tej pani.... :angry:

I obyś do szpitala wróciła już tylko do porodu !!!!;-):-)

monia1021
zaglądaj częściej..... proszę, żebyśmy wiedziały że wszystko oki!!!

Dobranoc....:-)
ok iwonko bede sie meldowac co dziennie
witam rowniez we wtorek, nasze swieto dziewczynki :tak:zycze wszystkim mamusia tym obecnym i tym przyszlym anielskiej cierpliwoscie i zadowolenia z rodzinki duzo usmechu na codzien i szczesliwego rozwiazania:tak:to tyle nie moge dluzej uzywac komputera w pracy bo jak pisalam wczesniej przyuczam nowa dziewczyne na moje miejsce, wiece do zobaczenia puzniej:-):tak:

Witam się i ja. niestety znowu tylko na chwilkę. jutro mam egzamin i muszę się jeszcze pouczyć. trzymajcie za mnie kciuki. wczoraj byłam u ginki. ogólnie wszystko ok tylko niestety spadek wagi nastąpił, ale na szczęście tylko o 100 gram. więc tragedii nie ma.
zaległości w czytaniu nadrobiłam, ale przepraszam Was bardzo, nie pamiętam co która dziewczynka napisała. z moim mózgiem się coś dzieje ostatnio, że nie mogę nic zapamiętać. coś okropnego. np wczoraj po wizycie miałam pojechać do oszołoma kupić lody śmietankowe i bitą śmietkę do kawy mrożonej, na którą wczoraj mi ochoty narobiłyście;-), pastę do podłogi i wodę. a kupiłam wodę i kosmetyki dla dzidziusia i jeszcze trochę ciuszków w 5-10-15. a o reszcie, po którą przecież pojechałam, zapomniałam. no i właśnie taki jest mój mózg. jeszcze jedno tylko z głowy mi wyjść nie może Kasiurek ma tak pyszny avatar, że siedziałam wczoraj i się wpatrywałam w niego. nie mogę się doczekać naszych krajowych arbuzów. wtedy będę jadła aż pękne chyba. no to się rozpisałam.
także życzę Wam wszystkiego najlepszego i spełnienia po jednym marzeniu z okazji Dnia Mamy. :tak:

reklama
witam wszystkie mamusie!..ja dzis zaliczyłam diabetologa i USG, szczegóły na odpowiednim wątku. Kupiłam 2 kg truskawek i teraz testuje czy nie dostane uczulenia. Szkoda że z racji cukrzycy nie moge ich zjeśc na raz:(..zaliczyłam też fryzjera. Głowa lżejsza. Fryzjerka stwierdziła, że mi strasznie duzo włosów przybyło, degazowała dwa razy:)...szkoda tylko, ze po ciąży tak nie zostanie. Teraz wymęczona upałem padam na...ysk.Może dzieki temu uda mi się dzisiaj przespać spokojnie noc.

Do góry