reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

normalnie Wam zazdroszcze :tak: Ja niestety weekend spedze w szkole a zakupy musza poczekac :blink: Musze wkoncu zmobilizowac malzona i pojechac bo jak tak dalej pojdzie lipiec nas zastanie a z zakupami daleko w polu :szok:
Powoli szykuje sie do szkoly a Wam zycze pogodnego popoludnia i milego weekendu :-):-):-)

reklama
NIUTA3 a jaki proszek na ubranka dla dzidzi masz?? Bo normalnie ja uzywam Persil ale nie wiem czy dzieciaczka ciuchy tez mozna w tym proszku prac....i czy lenor mozna uzywac??
Ja najpierw wszystko wypiorę w Jelpie , a potem spróbuje w Persilu sensitive , tak zrobiłam przy starszym synu i przynajmniej wiedziałam ,że nie ma uczulenia na normalny proszek! Najlepsze jest to ,że małą partie prania wyprałam w próbce proszku lovella( był w paczce ze szpitala) i tak go obsypało ,ze wylądowałam na pogotowiu! A co do płynu to też mam lenor , ale najpierw spróbuje bez niego ,zęby wiedzieć w razie czego co go uczuliło!

witam ponownie, ja bede prała w proszku dzidzius, a płukala w lenor sensitive, w sumie nie ja tylko moja mama. Ehh tak jest przejeta rola babci ze sama chce wsyztsko robic, a mnie to jakos nie smuci. grunt ze upieze i poprasuje wsyztsko :]oczywiscie ja chcialam to poprac to co mi mama powiedziala ? ze ja sie nie nzam i moge zniszczyc ubranka ;p
ja do dziecka mam juz chyba wsyztsko, tzn ubranka, pieluchy(tetry) sliniaki niedrapi, skarpety itd itd.
mam tez zel do ciała dla niemowlat babydream - bo sama sie nim smaruje i po porodzie bede dziecko i siebie smarowac:] za to musze dokupic plyn do mycia czy kapieli dziecka:]
ale nie wiem czy mam kupic majtki jednorazowe po porodowe czy raczje mega wielgachne podpaski , pozatym jakies podklady jednorazowe, nakladki laktacyjne? boze nawet nie wiem co mam brac po proodzie zeby ubrac i ile pizam wziasc , czy ktos moze wie wiecej niz ja co powinno byc w torbie po porodzie ?

dla siebie znow mam klapki pod prysznic i kapcie :] pizamy cyz koslzuli nie mam, stanika do kamrienia tez nie bo nie wiem jaki rozmiar bisutu bede miala, chyba ze to jest jednorozmiarowy stanik ?

witam
dzis po maturze z geografii, nawet niewiem jak mi poszło w nocy myslalam ze juz nie pojde, poniewaz strasznie się przeziebilam pewnie w przychodni tyle ludzi kichało, rano nie umialam wstac wszystko mnie bolało, ale poszlam na mature troche przez to nie umialam sie skupic ale mam nadzieje ze jakos to bedzie, ja to mam zawsze takie szczescie, zaraz klade sie spac zeby sie wykurowac, poza tym moja tesciowa ktora pracuje w sluzbie zdrowia wziela mi od mojego lekarza prowadzacego recepte na jakies leki no i on zapisał mi antybiotyk, ktorego nie mam zamiaru brac, teraz wszyscy na mnie zli, ale juz tyle lekarstw bralam w ciazy , ze nie mam zamairu brac wiecej oczywiscie nikt tego nie rozumie:-(

ada na przeizebienie najlepsze osciloconinum - to jest homeopatyczny lek ale dziala cuda, i dosc szybko ja wyszlam z rpzeizebienia, no i polecam czosnek w tabletkach :] pozdrawiam

Witam dziewczynki,

u mnie tez sie raczej wali - pralka sie zepsula i muialam kupic nowa (jakbym miala malo wydatkow), moj maz tez cos z serduchem nie za bardzo (ale na szczescie kardiolog powiedzial ze to stres i zmeczenie, ma odpoczywac oi brac magnez) a cycki mnie dzis tak bola az ledwo siedze :angry:

Na szczescie wczoraj przyjechal wozek i jakos tak odetchnelam :tak: Wozek mam, ciuchy tez (ja piore wszystko w Jelpie), pieluchy i pampersy i tetry i bawelna itp. Tylko czekam na meble, 6 czerwca robie baby shower wiec bede juz miala wszystko dla mlodego.

Dziewczyny - nie panikowac, zrobic liste, usiasc na allegro i lecimy z tym kosem :-) Kobiety w ciazy maja podwojna sile i potrafia gory przenosic!

Co do porodu to ja sie nie boje - za tydzien wizyta u psychiatry, poprosze o zaswiadczenie o tokofobii i wskazanie do cesarki i jesli moj maly sie jednak obroci glowa w dol to najwyzej przyznam sie ze jestem psychiczna i pokaze zaswiadczenie :-D Nie boje sie ze cos mi sie stanie w trakcie cesarki, najwazniejsze ze maly caly i zdrowy - to sie nazywam jakis chory optymizm :tak:

U nas slonce na calego - wracam byczyc sie na taras, mam nieziemski syf w domu ale postanowilam ze jutro malzona zaprzegne do roboty a sama sie dzis lezakuje :tak:

Milego dnia dziewczyny!

Dzięki dziewczyny za wsparcie. Trochę mi dziś lepiej. Bo wczoraj to była załamka. Leżę i nic innego nie robię, wstaję tylko do łazienki. Mężuś biega, gotuje i do tego cały dzień pracuje (czasem w domu, czasem na kilkudniowych wyjazdach-wtedy będzie gorzej). Nasze mamy mieszkają za daleko, siostra za granicą. Fioletowa, czy ta szyjka 1cm taka została, tzn. nie zmniejsza się, bo pewnie już się raczej nie wydłużają? (chociaż sama nie wiem, zielona jestem w tym temacie strasznie).

Leżę i nic innego nie robię, wstaję tylko do łazienki. Mężuś biega, gotuje i do tego cały dzień pracuje

Znam to dokladnie,bo lekarz zalecil mi to samo...juz wytrzymac nie moge :-:)-:)-( Ale musimy sie trzymac - to dla naszej dzidzi :-):-):-) Patrz na to pozytywnie ;-);-) - jak bedzie juz dzidzia na swiecie to nie bedzie takich odpoczynkow:-D:-D:-DTakze kozystajmy ile sie da :tak::tak::tak::tak: Pociesza to, ze nie jestesmy same!! Ja do tego biore tabletki - ide wlansie wziac bo juz czas :tak::tak::tak:
Trzymaj sie cieplutko!! Musimy sie nawzajem wspierac!!

dziś całe dzień w ruchu i nogi jak banie niestety:-(

co do kondycji to też się czuję jak staruszka:-( mój dziadek żył 94 lata i gdzies do dziewięćdziesiątki miał więcej energii niż ja teraz:-D:-D
a przewrócenie się z boku na bok w nocy to niewiarygodny wysiłek:zawstydzona/y:

Natalia
mi się dziś śniło że mam cesarkę:szok: chyba też zaczynają mi się koszmary porodowe

ja będę rodzić pierwszy raz i zupełnie nie mam pojęcia jak bardzo powinnam sie bać;-)

Agnieszka
super że wszystko w porządku, oby tak dalej!
do prania niemowlęcych ciuszków lepiej użyć proszków do tego przeznaczonych
Joanna
moja znajoma nie miała prawie w ogóle szyjki ale dotrwała do terminu porodu, oczywiście musiała leżeć ale najważniejsze że wszystko dobrze się skończyło,
wiem że ciężko jest tak leżeć ale robisz to dla swojego maleństwa no i do końca coraz blizej

reklama
Fioletowa, czy ta szyjka 1cm taka została, tzn. nie zmniejsza się, bo pewnie już się raczej nie wydłużają? (chociaż sama nie wiem, zielona jestem w tym temacie strasznie).

wydłużyła się :-D teraz mam 2 cm - tak jak na początku, miałam też rozwarcie 1 cm, a teraz mam 0.5, więc głowa do góry, poleżysz będzie dobrze
poza tym dobrze jest odciążyć szyjkę, już o tym pisałam, ale dziewczyny chyba wybaczą że się powtórzę ;-) podnieść nogi łóżka, tak żeby leżeć głową "w dół"
jak nie ma co podłożyć pod łóżko, to chociaż poduszka pod pupę wtedy dziecko nie naciska tak na szyjkę tylko odpływa w stronę żołądka ;-)
moja ginka twierdzi, że czasem można byłoby bez użycia leków a tylko tak leżąc sprowadzić wszystko do normy

Do góry