reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Zmykam spać drogie panie:-) Spokojnej nocki Wam życzę. Jutro postaram się zdać relacje z wizyty u gina. Trzymajcie zaciśnięte piąstki;-)
Słodkich snów Wam życzę:tak:

reklama
witam o poranku...:-)
ja juz na nogach bo moj slubny wybiera sie dzis po pracy do lekarza i panikuje jakby niewiadomo co mial mu ten lekarz robic. ale ciesze sie ze go namowilam, niech sie chlopina przebada i sprawdzi czy wszystko ok.
moze pojde z nim zeby umilic mu czekanie i zeby bardzo nie panikowal. zobaczymy. jak na razie dzisiaj spokoj z brzuszkiem. nie twardnieje nic nie boli wiec chyba potrzebowalam kilku dni odpoczynku.

gabiaz czekamy na relacje z wizyty....
milego dnia dziewczynki:-)

Witam. Ja też jestem lipcowa. Ja z 24, Maluszek ma przyjść na świat 28 lipca. U mnie wszystko było w porządku, ale od kilku tygodni bolał brzuch, szyjka była miękka. A wczoraj okazało się, że szyjka ma tylko 1,5 cm. 10 dni temu miała 3 cm. Lekarka założyła mi pessar. Jestem zrozpaczona i przerażona. Mam leżeć. Czy miał ktoś podobnie? To dopiero 28 tydzień. To moja pierwsza ciąża. Czy jest szansa, że donoszę Maluszka?

jo-anna witamy wsrod lipcowych mamus.
przede wszystkim staraj sie myslec pozytywnie, sluchaj lekarza i na pewno wszystko bedzie dobrze. zycze wytrwania i powodzenia dla Ciebie i malenstwa.

witam i ja

Joanna
witaj wśród lipcówek:-) mam nadzieję że się rozgościsz i zostaniesz z nami

pessara raczej nikt teraz nie ma, ale może ktoś miał w poprzednich ciążach to ci na pewno napisze,
moja kuzynka miała i musiała leżeć ale donosiła ciążę i ma superową córeczkę, więc nie zamartwiaj się, to groźnie brzmi ale masz szansę na donoszenie ciąży tylko oszczędzaj sie na maksa a wszystko dobrze się skończy:tak::tak:

Joanna witaj. I jak pisały dziewczyny-masz się oszczędzać i tyle. Wszystko będzie w porządku.
Mnie obudziła teściowa telefonem ale i tak nie odebrałam, żebym od rana sobie humoru nie popsuła. Przez to łożysko nie mogłam zasnąć. Mam nadzieję, że jednak wszystko będzie dobrze.
Spadam jakieś śniadanie sobie zrobić.

witam dziewczyny po nocce z koszmarami :-( na szczęście dość szybko sobie uświadomiłam że to tylko chore sny...
witaj joanna
pessara chyba nikt nie ma [tak jak pisze robaczek], ale leżących było/jest kilka
sama zaliczyłam tę przyjemność [w 19. tc miałam szyjkę 1 cm] i po nafaszerowaniu różnymi lekami mogę nie przemęczając się trochę wstawać - więc słuchaj lekarza, nie wstawaj z łóżka, niech inni skaczą dookoła ciebie a ty odpoczywaj i odpoczywaj a na pewno wszystko skończy się dobrze, trzymam kciuki :-)

joanna -witamy , niestety pessara ja takze nie miałam ! moze na internecie poczytaj co i jak ?!

Ja witam piątkowo, zaraz zbieram sie i do apteki lece i na jakies zakupki obiadowe kompletnie nie wiem co mam dzis na obiada zorbic :( wczorja wieczorem brzusio mi stwerdnial i zacozl bolec wiec wzielam nospe i poszlam spac na szczescie teraz jest super i miekki :] to pewnie rpzez wczorajsze sprtzanie mieszkania , widze ze z dnia nadzien moja kondycja fizyczna zbliza sie do kondycji fizycznej 80 latki choc i pewnie teraz co poniektórym 80 latkom ublizyłam :( Wy tez tak macie?

kasiurek ja łapię zadyszkę jak się przewracam z boku na bok w łóżku, a moja babcia [81 lat] biega po ogródku i coś tam pieli i sieje - obawiam się że mam kondycję stulatki ;-)

reklama
Witajcie,
ma identycznie. pochodzę trochę i jestem zmęczona jakbym całą noc ciężko pracowała. przekręcenie się w nocy na drugi bok to dla mnie taki wysiłek, że potem z wielkim trudem mogę powietrze złapać a przytyłam tylko 6 kg.

Do góry