reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam się po dłuższej nieobecności i od razu się tłumaczę.
Otóż w piątek przeprowadziliśmy się do siebie także sprzątanie, sprzątanie i jeszcze raz sprzątanie. A poza tym brak dostępu do net, bo kabel nie był przeciągnięty. Teraz juz go mamy u siebie i jest gites.
W sobotę byliśmy na weselu-wytrzymałam do 3 rano a w niedziele poprawiny. Także wymęczona byłam na maxa. Potańczyłam trochę ale brzuch zaczął boleć i wolałam zaprzestać. Najadłam się dobroć i muszę się przyznać, że wypiłam kieliszek szampana za zdrowie młodych.
Hania szaleję na maxa i brzuch mój to jedna wielka fala.
Obiecuję nadrobić zaległości a teraz wstaję, bo jeszcze w łóżku i piżamie jestem a to już jest po południu.
Życzę miłego dna.

reklama
wpadłam się przywitać
byłam u lekarza, wszystko jest ok i nie ma co zbytnio pisać na odpowiednim wątku, za 3 tygodnie usg i już zaczęłam odliczać dni;-)
największy szok dla mnie to ciśnienie które było w normie:szok::szok::szok:

zmykam myć szklanki, siostra robi komunię w niedziele i jest trochę szkła do umycia a że nic mi nie dolega to dałam się zagonić do roboty;-)

Witam sie i zaraz uciekam...
Wczoraj nie pospalam sobie :-( Zamiast tego poszlam do ogrodka i jak zwykle musialam troszke popracowac zeby nie siedziec bezczynnie jak malzon scinal zywoplot :blink: Za to od dzisiaj bede siedziec przed komputerem i sie produkowac. W niedziele musze oddac prace a ja praktycznie jeszcze jej nie zaczelam :zawstydzona/y: Z gory przepraszam jesli mnie w najblizszym czasie nie bedzie widac. Postaram sie w miare mozliwosci Was podgladac i czasem cosik napisac ale nie obiecuje :sorry2:
Valija pajacyk cudny :tak:
Makro ja tez szybko padam :tak: Rano wstaje razem z mezem na sniadanko a potem to juz roznie :blink: Dzisiaj spalam znow do 11 :szok:
Asiu podziwiam Twoja wytrzymalosc :tak: Ja o 3 nad ranem to chyba bym juz spala na stojaco ;-)
Zmykam pisac prace. Milego dnia dwupaczki :-)

Mam pytanko do tych co już miały dzidziusia, ile pieluszek tetrowych i flanelowych może się przydać?:confused: bo zbieram się do zamówienia na allegro różnych takich rzeczy drobnych u jednego sprzedawcy i to też chciałabym zamówić.

AsiaJan
, już brakowało cię na forum;-)
Heidi życzę natchnienia:nerd: ostatnio pisałam jedną z prac mojemu mężowi, normalnie za dobrze ma ze mną:tak: Ale chciałam, żeby mój rozumek się nie zastał, bo cienko z nim w tej ciąży:happy2:

Ostatnia edycja:
już po wizycie :-D potrzymał mnie na fotelu 7 minut, ząbki ok, poza jedną plombą do wymiany, ale to bez pośpiechu, powiedział, że "jak się ogarnę" to mam przyjść, czyli wizyta pewnie jakoś we wrześniu
w sumie fajnie chodzić do dentysty kumpla z podstawówki ;-) tak jakoś luzacko te wizyty wyglądają

Witam
Byłam dzis na glukozie 75g jutro dopiero wyniki
A wczoraj odebralismy klucze od mieszkanka i dzis kupilismy lodowke

fioletowa to dobrze ze obylo sie bez nie milego borowania... brrr jak ja tego nie lubie
Slonce to super. gratuluje udanych zakupow...

A u mnie zasnął sobie Antonio na łóżku i dosłownie żal go budzić tak słodziutko śpi.
Dawid w pracy a mnie samotność doskwiera. Nudzi mi się ale najważniejsze, że się lepiej czuję, bo przez ostatnie parę dni to brzusio dawał o sobie znać i to konkretnie. Nogi puchną tak, że kostek nie widać. Ledwo się normalnie toczę a tu według suwaczka zostało równe 60 dni. Niby tak dużo a tak na prawdę malutko. Boję się jak nie wiem porodu.

witam sie dziewczyny po dlugiej przerwie weekendowej:tak:ostatnio coraz mniej czasu na wszystko a to tylko juz 8 tygodni zostalo:szok:zlecialo jak z platka:tak:pogoda sliczna , sloneczko cala para az sie chce wszysko robic ;-)u nas nie tylko na weekendy ale w tygodniu tez wszedzie czuc zapachy z grilla mnaim:tak:wiec i u nas nie ominela ta okazja, w niedziele bylysmy caly dzien u znajomych w ogrudku , wszycy sie poopalali ladnie:tak:a patrys to jeszcze nie widzialm nigdy zeby w tak expresowym tepie zasnal 2 minuty:tak::-)nie zartyje, wychasal sie przez caly dzionek na swiezym powietrzu to taki sen az milo zasnac:tak:;-)
Asia: to rzeczywiscie wypelniony wrazeniami ten twoj weekend wielki podziw ;-)ale odpoczynku teraz duzo zycze , nozki na stol i relaxik;-)
Slonce : to gratulacje juz w koncu swojego gnazdka jak rowniez nowego zakupu;-):tak:
Vilija : pajacyk bomba:-) ja ci powiem ze piore wszystko ale raczej czekam gdzies ze dwa tygodnie przed porodem bo zeczywiscie wszysko zbiera kurz i od nowa trzeba by bylo prac:tak:
Goteczka : ja ci powien ze mi brzuch juz opad w 27 tygodniu jak wyladowalam wtedy w szpitalu bo boli dostalam tragicznych, wiec wiem jak sie czujesz , nie chce cie martwic ale poprostu bedzie nam coraz ciezej z tym chodzenia bynajmniej ja tak sie czuje mam straszny ucisk na bod bodbrzusza i kroczka ;-):-)ale to juz koncowka goteczka bedzie dobrze mnie najbardziej cieszy ze niedlugo bede dzidzie trzymac na raczka a nie pod soba :tak:
Konga : pozdrawiam serdecznie zeczywiscie dlugo do nas nie zagladalas:no:ale njawazniejsze ze wszysko pokonczone przynajmniej trosze odpoczniesz teraz:-)a z tym imieniem tez mamay problem bo jeszcze go nie wybralismy :no:
Trzymam kciuki za wszystkie maturzystki :tak::-)bedzie dobrze

reklama
Makro
z tego co dziewczyny pisały to przy pampersach wystarczy ok 10 pieluch, wytrzeć maluszka, gdzieś podłożyć pieluszkę itp a jeśli chcesz używać tetry to ok 40-50sztuk

Do góry