reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

heidi sliczny piesek
a co do basenu to ja nie chodze... bo nie mam gdzie - tak szczecin ma baseny chyba dwa od biedy ale generalnie syf
ale basenik w ciazy to musi byc fajne - takie odciazenie dla kregoslupa, na niektorych basenach wiem ze sa specjalne zajeciadla ciezarowek :-) wiec jak masz gdzie to chyba smialo mozesz isc [a co z lezeniem?]

reklama
wróciliśmy ze spacerku, dzieć najedzony a ja umęczona :-) teraz drugie danie i chętnie wysłałabym go na spacer z dziadkiem, ale o tym to se mogę pomarzyć :-D ostatnio zabrał go na dwór 7 tygodni temu... :confused2:

heidi basen nie jest zagrożeniem, jeśli nie masz infekcji krocza itp to jak najbardziej idź, to świetny masaż na obolałe plecy, spięte mięśnie itp. A gapiami się nie przejmuj, to ciąża a nie jakiś patologiczny stan żeby go przed światem ukrywać :-) Ja chodziłam na basen w obu ciążach, dwa dni przed porodem pływałam w jeziorze i to w stroju 2 częściowym hehe a niech mi zazdroszczą te co już nie mogą:-p złośliwe spojrzenia czy uwagi zbywam równie złośliwym uśmiechem ;-) a piesio cudny :tak:

Ale macie słodkie psiaki:happy::happy: też takiego chcę!! Nas korci, żeby sobie jakiegoś wziąć, ale tak myślimy, że lepiej poczekać aż dzidzia się urodzi, ale instynkt opiekuńczy u nas szaleje:baffled:.
Ja za pranie się jeszcze nie biorę, ale kompletuje rzeczy do szpitala bo taka pewniejsza będę jak torba będzie na mnie czekać, różnie bywa:tak: Choć tak jak piszecie to zaczynam się zastanawiać czy nie poprać.
Zastanawiam się ile tych wszystkich ciuszków na początek jest potrzebne, niby można dokupić, ale nie wiem czy potem będzie na to czas.

Fela, dzięki za przepis:-) Tak mnie korci na coś z jabłkami.

Stopi masz rację zawsze delikatniejsze kosmetyki można zastąpić innymi a po co dawać tej chemii od małego. A ten Linomag do pupci, to masz na myśli ten krem na odparzenia czy coś innego?

A taki krem bambino na lato wystarczy, czy też powinny być jakieś kremy z filtrem, ktoś się orientuje?

Kasiurek też właśnie nie wiem jak z tym szlafrokiem, ale chyba jednak kupię.

Heidi
, samo pływanie jest w ciąży bardzo wskazane, odciąża kręgosłup, ale byś musiała mieć jakiś zaufany basen, bo o zakażenie w ciąży bardzo łatwo. Sama bym popływała, ale u nas chodzi taka masa ludzi, że raczej za czysty to nie jest.

Anika
dobrze ze poparzenie schodzi i już nie boli

ja szlafroka raczej nie biorę bo nie dość że to będzie lato to u nas na położnictwie jest strasznie gorąco ze względu na maluchy, nawet w zimie tam grzeją o wiele bardziej niż w pozostałej części szpitala, więc raczej nie będę z niego korzystać
ubranka przejrzałam i na początek chyba mam wszystko, jeszcze tylko jakaś cienka czapeczka, skarpetki i niedrapki na rączki, ale poza ubrankami nie mam nic... a jakby coś brakowało to się dokupi;-)

Heidi
fajny psiaczek:-)

Witam :)
Ale sliczny piesek. :) a skoro jestesmy przy temacie piesków to coś Wam opowiem:
2 dni temu moj pies (suka) zaczela dziwnie się zachowywac tzn sapac itd. Nikt niczego nie podejrzewał a tu nagle urodzila psiaka :szok: Byl to dla nas tak wielki szok, bo w ogole nie przytyla aa i wczesniej byla bardzo pilnowana, tymbardziej , ze ma juz 12 lat, Pewnie musialo się to przydarzyc gdy wychodził z nią moj 9 letni brat, no cóz tym o to sposobem mamy dwa psiaki :) - dwie suczki teraz szukamy imienia :-)

hihi adddaaa - dwa dzidziusie w jedno lato ;-)
a co do imienia to ci nie podpowiem - my zawsze jakos tak glupio nazywamy nasze psy - jeden byl "dolar" a drugi jest "browar" - pomysly mojego taty :-)

hehe :) dolar bardzo fajnie :) browar oryginalnie :-p
mama mi mówi, ze chyba gdy bede sie przeprowadzac to zabiore szczeniaka ze sobą no ale niewiem bedzie to trzeba przemyslec ;-)

Adddaaa to niezly numer Wam wywinela psinka ;-)
A co do tego basenu to wlasnie za czysty to on nie jest i to mnie najbardziej martwi :-(
Anika ale jestes odwazna :tak: Nie dosc ze w 2 czesciowym stroju to jeszcze 2 dni przed porodem :-)
Fioletowa co do lezenia to gin mi zalecil bo mialam ciagle napiety brzuch i wolal nie ryzykowac pekniecia pecherzyka plodowego. Tak wiec faszeruje mnie tabletkami i kaze lezec:tak:

hay mamusie i dzidziusie ;-)humorek dopisuje dzisiaj, pogoda nie najgorsza najwazniejsze ze nie pada:tak:u mnie rowniez zaczal sie prawdziwy remont calej lazienki a nastepnie w kolejce czeka patrysia pokuj juz sie nie moge doczekac aby bylo wszystko skonczone:-):tak::rofl2:
w sprawie kosmetykow nie bardzo bede sie wypowiadac bo u nas w canadzie niestety sa zupelnie inne produkty:tak:
Heidi: super psina zobaczysz jak dobrze bedzie ci sie chowalo dziecko ze zwierzeciem ;-):tak:
Juljuszka :mam nadzieje ze wszysko w porzadku po tej wizycie u lekarza:szok:
Dosia : porazka z tymi ludzmi, slyszalam wczoraj w radiu o tym jak sa traktowane kobiety w ciazy:no::wściekła/y:szczegolnie ci starsi ludzie maja z tym problem albo poprostu nie zauwazaja:no:czasami trzeba sie poprostu o swoje doprosic
Iwon : glowa do gory humore zaraz wroci:tak:;-):rofl2::happy:
Robaczek : nie przejmuj sie, bedzie wszystko dobrze po porodzie napewno cieple poty znikna, pamietaj ze teraz przybylas na wadze duzo wiecej niz normalnie :tak:;-)
Goteczka : obowiazkowo foteczki nam tu wklejaj prosimy:tak::laugh2::-)ukonczonej pracy :-)
Vilija : masz podobnie jak ja dwa psiaki boxerki , drugie dziecko w drodze ale nie nazekam swietnie sie patrys chowa w srod zwiezecej znajomosci;-)pozatym wszyscy ostantio spia w naszej sypialni wlacznie z patrykiem,bo przechodzi jakies dziwne zalamania niespania w swoim pokoju:wściekła/y:. Dwa psiaki w nogach , patrys obok i tatus nastepny:tak:troche sie tym niespaniem patryka w swoim pokoju martwie, bo jest mi coraz ciezej a on ostatnio jak by wogule nieuznawal swojego pokoju do spania, nie mam pojecia czemu, moze powolij odczuwa przyjscie dzidzi:-(
Slonce : milego przegladania ubranek, napewno bedziesz miala fun, :tak::-)ja zawsze jak Dosia powiedziala przegladalam je caly czas :tak:;-)
Beata: widze ze bardzo podobny tryb zecia prowadzimy ahha dwa psiaki , dzieci X 2 jeszcze brakuje nam X 2 naszych panow taki maly zarcik;-):tak:ja rowniez mam dwa boxerki. Zycze wszyskim milego dzionka i oczywiscie w polsce dlugiego weekendu , duzo odpoczynku :tak::laugh2::happy::-)

reklama
Fioletowa co do lezenia to gin mi zalecil bo mialam ciagle napiety brzuch i wolal nie ryzykowac pekniecia pecherzyka plodowego. Tak wiec faszeruje mnie tabletkami i kaze lezec:tak:

heidi to ja bym sie w ogole nie ruszala z wyrka - czasem dwa tygodnie takiego lezenia z reka na sercu i masz wyniki - gdybym wiedziala jak to wyglada to od poczatku bym lezala tak jak ostatnio i pewnie juz od miesiaca moglabym fikac
a tak dopiero teraz, wiec moze na poczatek zupelnie wyhamuj zbys mogla potem jeszcze z lata pokorzystac :tak::-)

Do góry