reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Ja mam problemy z chodzeniem, oddychaniem i wytrzymywaniem na wykładach. Boję się, że z tygodnia na tydzień będzie jeszcze gorzej...
Do tego muszę powtórzyć badanie na cukier i teraz zamiast 2 pobrań krwi będą 3 :( Ale już się przyzwyczaiłam do tego kłucia. Wszystko robię dla synka.

reklama
witam...
niestety dziewczynki i teraz bedzie nam coraz ciezej....
ja dzis zaliczylam z mezem pierwsze zajecia w szkole rodzenia. akurat byla wycieczka na porodówke, takze duzo zobaczylam, duzo sie dowiedzialam. na prawde super.
maz przerazony poszedl odstresowac sie na basen. hehe. a to przeciez ja bede miala najgorzej...

witam...
niestety dziewczynki i teraz bedzie nam coraz ciezej....
ja dzis zaliczylam z mezem pierwsze zajecia w szkole rodzenia. akurat byla wycieczka na porodówke, takze duzo zobaczylam, duzo sie dowiedzialam. na prawde super.
maz przerazony poszedl odstresowac sie na basen. hehe. a to przeciez ja bede miala najgorzej...

ja zaczynam zajęcia w maju i jak na razie mój mąż jest w 100% zdecydowany na poród rodzinny, ale boje sie,ze jak zobaczy jak to wszystko moze wyglądać, to moze sie wystraszyć. Dobrze,ze teraz chodzi ze mną na każda wizyte, więc widok krzesła i mnie na nim już go chyba nie zdziwi i nie przerazi:tak:

DOSIA - powiem Ci szczerze, ze nie dziwie sie Twojemu mezowi. Poczekajcie na zajecia o porodzie i pologu. Dla wiekszosci mezczyzn to temat-abstrakcja, ale maja miny jak sluchaja o porodzie i pologu.... A jak tak jak u mnie byl puszczony film o porodzie -oj dzialo sie :-) Zobaczysz wesolo bedzie :-D Tylko obserwuj reakcje roznych przyszlych tatusiow.
I tak jak pisalam wczoraj -w zyciu nie chcialabym miec produ rodzinnego. Oczywiscie to wybor kazdej z nas. I podziwiam kobiety co sa zafascynowane porodem rodzinnnym i mezczyzn , ze to wszytsko znosza!!!!!! Pelen szacunek :-D:-D:-D

u nas jak był temat PORÓD i puszczany był film to dwóch panów... wyszło na papierosa (co było doskonale czuć jak powrócili i zalatywało od nich peciarsko) :-) chyba nie wytrzymali nerwowo:-D

Bo wiecie co dziewczyny? Mnie sie zdaje ze jest nagonka na tych biednych facetow - ze musza byc wsparciem dla rodzacej a jak nie chca to sa niefajnymi facetami. No i oni czuja sie zmuszeni do bycia wsparciem a jak wiemy jak ktos jest do czegos zmuszany to zanika mu motywacja wewnetrzna :) I ja wiem ze zadna z nas nie zmusza do tego faceta ale jest ogolna nagonka - w telewizji, w gazetach - ze to takie modne i tak buduje wiez ;) Moj M bardzo chcial byc przy porodzie ale jak mu powiedzialam ze chce cesarke i pierwszy sie zajmie synusiem bo ja bede dochodzila do siebie to sie nawet ucieszyl :)

Swoja droga dziewczyny ktore chca miec cesarke - tez nie czujecie nagonki na porod naturalny? Tutaj na forum tego nie czuje ale jak gadam "na ulicy" i mowie ze chce cesarke bo nie chce cierpiec ani ja ani by mi dziecko sie meczylo to widze krzywe spojrzenia - w Biblii napisali przeciez ze "w bolach i znojach bedziesz rodzila" a tu taka co jest "too posh to push" ;))) Ma cierpiec i tyle ;)

Ufff ale mnie wzielo na filozofowanie po nocy ;)

VALIJA - wiesz co bardzo madrze napisalas z ta nagonka na facetow. Faktycznie oni w obecnych czasach sa pod spoleczna presja, ze musza uczestniczyc w porodzie.A oni czasem tak nie chca, tylko nie umia swojej kobiecie odmowic. Oczywiscie sa tacy co sa zajarani na maxa :tak: i chca w tym wydarzeniu uczestniczyc.

A co do porodu to uwazam, ze kazda powinna miec wybor jak chce rodzic.I te co chca cesarke i te co chca rodzic SN powinny miec prawo wyboru porodu. I oba te porody powinny byc za darmo!! I jak masz ochote miec CC i czujesz sie pewniej i bezpieczniej to ja nie widze w tym nic zlego!! Wiem, ze ludzie roznie na to patrza. Ale zobaczcie ile lekarek, zon lekarzy, osoby publiczne, medialne rodzi przez CC. :tak::tak: Tylko jakos o tym w mediach sie nie mowi, ze "osoby publiczne " w wiekszosci przypadkow rodza przez CC.

reklama
ja jeszcze nie wiem czy moj maz bedzie ze mna przy porodzie, bardzo bym chciala, po prostu miec go przy sobie, on mi nie mowi czy bedzie czy nie - on genralnie malo mowi w przeciwienstwie do mnie, mam nadzieje ze zdazy wyrazic swoje zdanie zanim sie akcja zacznie ;-)

Do góry