reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
Kasiurek ja koło 16-tego tygodnia na twardniejący brzuch dostałam filomag, jest to magnez z wit. b6, która ułatwia wchłanianie, jak przeszło to przestałam go brać i czasem teraz wezmę jak sie pojawiają skurcze łydek i przechodzi:-)

w aptece jak robią magnez to jest w takich opłatkowych kapsułkach - moczę je w herbacie :-) później ugniatam kulkę i dopiero połykam bo one są takie... wielkości 5ciozłotówki więc inaczej nie dałabym rady - w środku jesst proszek - 2 rodzaje magnezu i wapń

czy mogłabym sie do was dopisac :) ?? jestem z zabrza termin mam na 26 lipiec spodziewam sie chłopca :-)

Adddaaa witam.:-)

Ale ja sie dzisiaj zle czuje,mdli mnie,słabo mi,jakies napady ciepła,juz czasami nie wiem co jest grane do cholery :wściekła/y::-:)wściekła/y:....

Kasiu a Ty nie masz ostatnio jakiś problemów z ciśnieniem??:baffled:

...dziewcyzny czy wy pijecie wapno albo bierzecie magnez na skórcze ?

Na skurcze magnez z potasem. W ogóle duża dawka potasu zawsze pomagała na skurcze.

Witam, mam nadzeję że mogę się do was dopisać. Mam termin na lipca i strasznie się boję bo to będzie moje pierwsze dziecko.

Ooo_Nata Witam i zapraszam do udzielania się na naszych lipcowych wątkach:tak::-)

ja tez jestem na magnezie - generalnie przed ciaza magne b6 + potas [na moje serce] w ciazy od lutego biore asparaginian magnezu potasu [taka nazwa] na te moje skurcze i rozwarcie
teraz chyba dla nas magnez to najbezpieczniejsze lekarstwo - chyba najmniej obciaza [tak mi sie wydaje, ale moge sie mylic]

witaj ooo_nata :-)

reklama
Moja ginka już wczoraj zaczęła się śmiać że po mnie widać już tą "chcice" na dziecko. To jej mówię, że faktycznie czym bliżej tym bardziej i szybciej chce Go mieć przy sobie. I jakoś czasami w ogóle zapominam o stresie porodu....

Do góry