reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

hehe bardzo sie ciesze ze mnie przyjelyscie do swojego grona, dodam , ze jestem bardzo młodą mamą tzn, mam 19 lat i w maju mature ale dam rade :) w przyszłym roku biorę slub wszystko troszkę na odwrót ale na prawde się ciesze, a są tu może mamusie ze sląska :)?

witaj Ada :] my to sie chyba znamy :] ja takze jestem z Zabrza :] (jaki świat mały)

a wąlsnie no dla mnie oliwa tez tłusta tylko ze ja ja stosuje przed kąpaniem i po kapaniu myje twarz i smaruje nivea ale dzieki temu mam cos takiego ze nie jest skora az tak sucha !!

dziewcyzny czy wy pijecie wapno albo bierzecie magnez na skórcze ?

Ostatnia edycja:
reklama
dziewcyzny czy wy pijecie wapno albo bierzecie magnez na skórcze ?

Kasiurek ja od poczatku ciazy biore Feminatal N i kuuuupe zelaza (ktore i tak na mnie nie dziala - mam anemie), dodatkowo lykam sobie vitC, zeby nie wyskakiwala mi opryszczka (ponadto wspomaga to wchlanianie zelaza). Poki co nie mam uciazliwych skorczy, wiec nie biore magnezu... w kazdym razie warto zapytac o to lekarza, bo nie wiem czy jako Kobieciny w ciazy mozemy brac 'normalne' dawki, czy nie czasem jakies pomniejszone.
pozdro

nie no magnez w normlanej dawce, czyli 500 mg spotykalam sie ze ginowie przepisuja 600 ale to juz na recepty. ja pije wapn i ten magnez złykam podobno jedno z drugim łatwiej sie wchłaniam, a wapn pije bo jakos produkty mleczne mi nie smakuja a nie chce sobie zniszczyc zebow i kosci bo wiodmo ze mały wyciaga z organizmu kobiety wsio co sie da

oo jak miło :)) nie dawno znaleźliśmy się na n-k a teraz tu :p ten świat jest na prawdę bardzo mały :) ja mam takie przeczucie że spotkamy się na Traugutta :) :-)

oo jak miło :)) nie dawno znaleźliśmy się na n-k a teraz tu :p ten świat jest na prawdę bardzo mały :) ja mam takie przeczucie że spotkamy się na Traugutta :) :-)

było by fajnie :] widac jestesmy sobie pisane :] hihi jak sie cuzjesz mam nadzieje ze wsio ok :] ja mialam małe pertubacje ale teraz jest juz wsio w najlepsyzm porzadeczku i moge dalej sobie na uczlnie pomykac :]

Hej dziewczyny,
Ja biorę magnez od stycznia, w sumie to dość dużo.. 3 razy dziennie po 2 tabletki. Bolało mnie okropnie podbrzusze i musiałam. Teraz jest lepiej, ale dalej biorę. Gdyby nie ten magnez gryzłabym poduszkę z bólu. Taka ciąża...

Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru :))

Ja czuję się b.dobrze tak mogłoby być już do końca :) w piątek mam zakończenie roku i jeszcze tylko matura i mam spokój nareszcie :] Jeszcze tylko albo aż 96 dni.Miałaś juz badanie na krzywą cukrową ? ja jestem po wyniki na szczescie dobre ale ta glukoza była obrzydliwa myslalam ze nie dopije tego świństwa do konca.Pozdrawiam i zyczę wszystkim miłego dnia ":)

kasiurek - ja od 3 m-cy biorę magnez robiony aptecznie w opłatku - właśnie w połączeniu z magnezem (taką mieszankę przepisuje mi moja ginka) i biorę 2x dziennie. Powiedziała, że teraz dzięki temu uniknę puchnięcia a po urodzeniu tez powinnam to łykać (w czasie karmienia) bo dzieci mają wtedy mniej uczuleń

Adddaaa - witaj na forum

na suchą skórę używam balsamu VICHY do skóry b. suchej - ostatnio smaruję nim głównie brzuszek i bardzo dobrze nawilża skórę - moim zdaniem lepiej niż oliwka (po której niespodziewanie zaczęłam dostawać uczulenia i swędzenia)

kasiurek - ja od 3 m-cy biorę magnez robiony aptecznie w opłatku - właśnie w połączeniu z magnezem (taką mieszankę przepisuje mi moja ginka) i biorę 2x dziennie. Powiedziała, że teraz dzięki temu uniknę puchnięcia a po urodzeniu tez powinnam to łykać (w czasie karmienia) bo dzieci mają wtedy mniej uczuleń

Adddaaa - witaj na forum

na suchą skórę używam balsamu VICHY do skóry b. suchej - ostatnio smaruję nim głównie brzuszek i bardzo dobrze nawilża skórę - moim zdaniem lepiej niż oliwka (po której niespodziewanie zaczęłam dostawać uczulenia i swędzenia)

w opłatku oo jak to wyglada, a jaka dawke masz ?

reklama
Fioletowa
wydało się:-p:-p:-p
nie wiem jak tego nie zauważyłam:eek: nie dość się zaczynam zapominać to jeszcze niedowidzę:-D:-D
Kasiurek
ja biorę magnez ze względu na brzuch ale działa też na skurcze łydek bo zaczynały mnie łapać w nocy a teraz jest ok

Do góry