reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

Witam :]
i jak tam dziewuszki ? zdrowe nie przejedzone ?

ja dzis bylam hmm na miescie z mamuska, umowilismys ie do fryzierki ktora nie przyszla wie cposłżysmy do innej i jestem z niej o wiele zadowolona :] taaaaak :] hihi i nieślubny tak samo, bardzo ładnie wygladam mówiac nie skromnie :]
pozatym zakupki :] dla siebie cyzli szamponik i odzyweczke do włosków hihi no i 2 lody w mc donalds takze dzisiejszy dzien byl dniem dla nas :]

reklama
Dziewczyny a w jakiej pozycji śpicie? Bo ja ostatnio budzę się często na plecach, Nawet ostatnio mdliło mnie w nocy po takim spaniu, coś widać było uciskane.

Zalecane jest spanie na lewym boku, ale to jest chyba ostatnia pozycja, którą z dzidzią lubimy:sorry: Mały trzyma się lewego boku i jak polerze dłużej, to zaczyna się wiercić i musimy się obrócić. Nie wiem czy powinnam coś robić, żeby w nocy nie obracać się na te plecy?

witam sie i ja w srodowy poranek.
makro10 ja tez czesto leze na plecach. czasem jest mi tak wygodniej niz na bokach. najczesciej leze na prawym boku, choc czasem czuje ze nie wygodnie mojemu malemu lokatorowi i musze zmienic pozycje.

dzień dobry

Kasiurek foto! ja dziś tez zaliczam fryzjera ale skromnie tylko odrost zrobię :-)
Makro ja podobnie jak Dosia na prawym boku a kiedy dzieć domaga się zmiany pozycji to przekładam się na plecy

z dzisiejszym fryzjerem obiecałam sobie że nie będę szaleć i tylko odrościk zrobię ale kurcze kusi mnie żeby zmienić kolor :rofl2:

Czesc dziewczyny!
pogoda ładna, wiec moze jakiś spacerek dziś se zafunduje....

co do spania, to powiem,ze i ja najchetniej śpię na plecach:tak:, jakoś tak wychodzi, a jak nie na plecach to na prawym boku:tak:, a slyszalam,ze nie powinno sie spać na wznak i na prawym boku....
czyli zostaje lewy, a to u mnie nie wchodzi w grę:no:, bo tak nie lubie i nie wygodnie mi tak.
Jesli sie spi na plecach dzidzia cos tam nam uciska i coś nawet slyszałam o mozliwości niedotlenienia dzidzi z tego powodu, ale moze to jest bujda, a na prawym boku niby nie powinno sie spać dlatego,ze gorzej krew krąży i to na serce nie dobrze robi.... a co Wy słyszałyście o tym???:eek:

Dzień dobry.
Ja zmyka dziś z mamą do lekarza, bo ma mieć tomografię komputerową głowy a musi być z nią ktoś i wypadło na mnie.
Dzidzia od rana szaleje a co do spania to ja zazwyczaj zasypiam na lewym boku ale w nocy to różne pozycje przybieram oprócz leżenia na brzuchu. A jak śpię na prawym to Hania tak mnie skopie, że czasem się z bólu zwijam. No ale daję radę także nie jest źle.
U nas lato. Ciepło i słonecznie.
Miłego dnia życzę.

Witam cieplutko:-)

Dziewczyny a w jakiej pozycji śpicie? Bo ja ostatnio budzę się często na plecach, Nawet ostatnio mdliło mnie w nocy po takim spaniu, coś widać było uciskane.

Ja zawsze spałam na brzuchu, teraz zasypiam na boku.... z brzuchem do dołu...:-D ale jest mi tak najwygodniej:tak:
Na plecach spać nie potrafię i jest mi już strasznie ciężko w tej pozycji. Chyba że oglądając tv tak leżę ale mam bardzo wysoko pod plecami i nogi podkurczone do siebie. Taka pozycja porodowa mi wychodzi.... Całkiem sympatyczna zresztą. :-D:-D

to ja a raczej moj fryz bo ja tu naj mniej istotna jestem :]
Ja spie na boku lewym bo to podobno najzdrowiej dla dziecka i macicy, oraz na plecach jelsi sobie biore i daje nogi na podkuszke gdy mi puchna . A wam nogi puchną ?

Acha - ja spie jeszcze przytulona do koca tzn koc mam zwiniety w rulon, i podkladam go pod brzuch oraz wkladam miedzy nogi, tez gdzies wyczytalam ze tak jest najlepiej hyht :] aaa koc mam zwiniety w rulon bo skzoda mi bylo pieniedzy na taka podkuszke co wyglada jak bardzo wydluzony wałek pod głowe z tym ze jest miekki i mozna go dawac wałasnie jak opsialam wyzej a jak sie dziecko urodzi to mozna ta poduszke czy koc złaczyc rogami i połozyc dziecko w srodku :] zeby nie sturalo sie na ziemie czy ...... nie pamietam jak sie ta poducha nazywa :(

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry