reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

dziś planuję piec ciastka, wprawdzie znając swojego siostrzeńca i jego możliwości to do świąt ich nie będzie ale przed samymi świętami mam zamiar piec rurki więc nie będzie problemu, wolę żeby zjedzone były przed swiętami niż wcale, przed Bożym Narodzeniem robiłam tak pierniczki, zrobiłam ich sporo tydzień wcześniej a do świąt praktycznie zostało kilka, ciekawe czy mój synek tez będzie tak lubił ciastka...

ale to znaczy że muszą być przepyszne, chyba o przepisy będziemy prosić, myślę tylko o tych rurkach, czy masz robaczku jakąś specjalną maszynkę do ich robienia? Bo już wyobraźnia mi podpowiada kremik do nich ale jak zrobić rurkę?
witam sie i ja po weekendzie u nas strasznie pada deszcz ze sniegiem bardzo zimno i wietrznie a w polsce taka piekna pogoda
Monia na pocieszenie powiem ci tylko że w irlandii to samo, może bez sniegu ale szaro i buro i na dodatek pada, a chwilami to leje
L

Dziewczyny oglądałyście dzisiejsze wieczorne "Fakty" na TVN??Temat: "Rodzić po ludzku" I co się okazuje.... Wszelkie zapłaty w szpitalach państwowych za pokój jednoosobowy, za poród rodzinny, itp. są BEZPRAWIEM. Żaden szpital nie ma prawa brać za to pieniędzy. Ze znieczuleniem w sumie tez tak powinno być... Ale....W każdym szpitalu jest inny cennik za ZZO. I czym większe miasto tym opłaty są wyższe.
Iwon i powinni się wziąść za to bo w końcu jesteśmy w unii i co to znaczy ze w jednych krajach kobiecie się należy znieczulenie a innym nie? Przecież ból jest ten sam a jakaś starucha posłanka powie że młode panikują!!! Pewnie taka w życiu dzieci nie miała

No lipcówki, pięknie pięknie zgąbczenie totalne
Oj Tak, totalne
Ostatnio nalałam płynu do płukania do szuflady w kuchni bo pomyliło mi się z szufladką w pralce

Taaa, a ja kończąc już wielką porcję chińszczyzny amiast brązowego cukru wsypałam KAWĘ blebleble siostra mi przestawiła w szafce po osttnich odwiedzinkach...i po obiadku było

reklama
Witam ,

Po calym dniu spedzonym pod haslem ZUS :-D:-D i jakze wspanialej :wściekła/y: informacji , ze kase z zusu za marzec dostane w polowie maja, pol szkalenczki winka bylo grane... Oh Na obiadki do mamusi bede codziennie jezdzic, a raczej chodzic ...i zero zakupow. Oby do maja... uroki naszego cudnego kraju ;-)
Slonce-gratulacje !!!

Iwon- na szczescie w tym szpitalu co chce rodzic ZZO jest za friko i szkola rodzenia tez. Jak mi przyjdzie rodzic w innym szpitalu i za ZZO zaplacic 600zl to chyba spreze sie i szybko mala urodze bez znieczulenia:-D:-D:-D
Dzis mieli zlozyc wniosek do sejmu pt. darmowe znieczulenie dla wszytskich kobiet!! Ale pewnie nasze wspaniale wladze odrzuca ta propozycje , bo co bysmy chcialy tak lekko , bezbolesnie rodzic, trzeba sie nameczyc, przeciez zyjemy w kraju, gdzie wszystko pod gorke:-D:-D
A co do platnych sal do porodu i poporodowych to szpitale tak omijaja przepisy dot. bezplatnej opieki: To sa sale ponadstandardowe, o ktorych mowia, ze nie sa finansowane przez NFZ. A o tych wieloosobowych mowia - refundowane przez NFZ. I w naszym kraju kazda ustawe i przepis mozna ominac... mam nadzieje, ze z moj ukochany przepis z ZUS dot.premii tez sie da jakos ominac :-D:-D Wtedy to chyba pokocham nasz kraj :tak:

To dobranoc Lipcoweczki :tak::tak::tak:

witajcie, mówię Wam tak wczesne dzień dobry bo od kilku dni fatalnie sypiam - właśnie rano. Budzę się przeważnie koło 4tej, 5tej, 6 tej i jakieś straszne smutki mnie wtedy nachodzą - bleee:-(.
Za to - z pozytywnych spraw - byliśmy wczoraj w szkole rodzenia w szpitalu pozwiedzać co nie co porodówkę, sale pourodzeniowe itp. i... chyba już wiem gdzie chcę urodzić!!! Nawet... powiem szczerze podobało mi się i podobał mi się luzik - totalna pustka i podobno często tak jest :tak:. Jakby co to przynajmniej jeden powód do smucenia mam mniej!
A tak przy okazji... jakie te dzieciątka po urodzeniu są maleńkie :szok: było niestety też jedno dziecko porzucone - tzn pozostawione przez matkę w szpitalu - mały Rumunek. Matka przyszła do szpitala bo powiedziała że ja ... brzuch boli?!?! a nie że jest w ciąży - po czym urodziła chłopczyka 2200g i powiedziała, że to NIE JEJ DZIECKO i wyszła :baffled:. Podobno ostatnio było 5cioro porzuconych dzieci!!!!! i to jedno się ostało na razie w szpitalu bo takie malutkie.... boszszszsz... co to się dzieje?????:baffled:

Witam
no no troszkę w nocy na produkowałyście :eek:

Goteczko smutne jak się słyszy o pozostawionych dzieciaczkach ale ja zawsze staram się myśleć że może znajdą lepszy dom i rodzinę która je bardzo pokocha

Wczoraj padałam o 19 :szok: ale na szczęście się po 20 obudziłam i poszłam synka przypilnować aby się umył :sorry: bo tak by zasną brudny :baffled:

A dziś już miałam pobudkę o 6 :baffled:

miłego dnia życzę :tak:

ja ruchy poczułam dopiero koło 19 tygodnia i jak na razie nie odczułam tego dotkliwie, może z raz kopnął mnie mocniej a tak to w ogóle nie bolało

olivca
rurki robię z ciasta, takiego jak na kremówkę, robię paseczki i nawijam na takie metalowe rurki, i po upieczeniu ściągam, to jest coś takiego:
SNB - Blachy do pieczenia, Blacha do pieczenia, Forma do pieczenia, Tortownica, Tortownice, Suszarki do bielizny

a i śnił mi się dziś mój synek, że się urodził, był maleńki i delikatny ale miał prześliczne niebieskie, wręcz błękitne oczka i śmiał się jak szalony. Cudo:)

Ostatnia edycja:
Witam sie z Wami wtorkowo :]
nocka przespana ale to pewnie dzieki relanium ktore musze brac bo mały chce sie juz odpakowac, a najlepsze jest to ze spie u rodizców (mam blizej na uczelnie) no i moj mały pory sikania wybiera sobie te same co moj tato czyli o 4 30 sie spotkalismy przed wc i o 7 30 to samo to sie tata zaczol smiac hyhy :]

milego dzioneczka kochaniutkie :] u nas cudnie slonce swieci az sie nie chce isc na uczelnie !

czesc dziwczyny
i ja po trudnej nocce - drugi raz z rzedu godzina 23 zgaga przechodzaca w bol zoladka potem wymioty i coraz krotsza lista rzeczy ktore wolno mi jesc, zaraz skoncze na sucharkach...
nie wiem co ja mam z tym zoladkiem... wczoraj to marzylam o tym zeby mnie zabrali do szpitala i odzywiali kroplowka...
a potem o 1 w nocy biore leki i tylko sie modle zeby i tego nie zwymiotowac... :-(

reklama
A tak przy okazji... jakie te dzieciątka po urodzeniu są maleńkie :szok: było niestety też jedno dziecko porzucone - tzn pozostawione przez matkę w szpitalu - mały Rumunek. Matka przyszła do szpitala bo powiedziała że ja ... brzuch boli?!?! a nie że jest w ciąży - po czym urodziła chłopczyka 2200g i powiedziała, że to NIE JEJ DZIECKO i wyszła :baffled:. Podobno ostatnio było 5cioro porzuconych dzieci!!!!! i to jedno się ostało na razie w szpitalu bo takie malutkie.... boszszszsz... co to się dzieje?????:baffled:
Ojej to faktycznie smutne:eek: bo biedne dzieciaczki czym zawiniły że od przyjścia na świat są samiusieńkie?Bo w dobie kryzysu?:baffled:Tylko że są różne sytuacje i jednak z dwojga złego popieram ten sposób niż usunięcie ciąży-a więc zabicie maleństwa. jest dużo, coraz więcej rodzin mających problemy z zajściem w ciążę a tak mają szansę na szczęście:sorry:Ach, ciężki temat. Myslę jednak że to bardzo trudna decyzja pozostawić jednak maleństwo no i ogromna odwaga, my nie wiemy ale pewnie nie ma dnia i godziny żeby później matka o tym nie myślała...Tylko powinne od razu uregulować, że zarazem pozbywają się praw rodzicielskich aby nie utrudniać adopcji takim dzieciaczkom.
olivca rurki robię z ciasta, takiego jak na kremówkę, robię paseczki i nawijam na takie metalowe rurki, i po upieczeniu ściągam, to jest coś takiego:SNB - Blachy do pieczenia, Blacha do pieczenia, Forma do pieczenia, Tortownica, Tortownice, Suszarki do bielizny
dzięki robaczku a jednak jest coś specjalnego, moze tu znajdę takie metalowe rurki:)
Witam sie z Wami wtorkowo,najlepsze jest to ze spie u rodizców (mam blizej na uczelnie) no i moj mały pory sikania wybiera sobie te same co moj tato czyli o 4 30 sie spotkalismy przed wc i o 7 30 to samo to sie tata zaczol smiac hyhy :] !
Kasiu w końcu to biologiczny tata to zegar biologiczny działa hihi, a znacie już płeć maleństwa?Może to wnuczek właśńie będzie z silnymi genami dziadka:)
czesc dziwczyny i ja po trudnej nocce - drugi raz z rzedu godzina 23 zgaga przechodzaca w bol zoladka potem wymioty i coraz krotsza lista rzeczy ktore wolno mi jesc, zaraz skoncze na sucharkach...nie wiem co ja mam z tym zoladkiem... wczoraj to marzylam o tym zeby mnie zabrali do szpitala i odzywiali kroplowka...
a potem o 1 w nocy biore leki i tylko sie modle zeby i tego nie zwymiotowac... :-(
Ojej fioleciku ale mi Ciebie szkoda, ja też walczę ze zgaga od kilku dni szczególnie wieczorem, odkryłam złoty środek, który mi pomaga na jakiś czas a konkretnie pepsi. co mój uważa za niemożliwe bo przecież gaz który zawiera wręcz powinien wzmagac moje dolegliwości, więc co, autosugestia? Co takiego najbardziej jest niedozwolone aby nie mić zgagi?Mi się ona pojawia po kwaśnych owocach szczególnie no ale przecież trzeba jej jeść dla zdrówka maleństwa

Ostatnia edycja:
Do góry