reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

witam porannie
głodna jestem jak diabli a mężuś śpi, a ja nie chcę go budzić, niech się wyśpi (póki może hihi ;-) )
u nas pięknie słonecznie, aż by się chciało wyjść, ale może już niedługo...

reklama
Witam sobotnio, ale sie ładnie letnio zorbiło no nie ? !!!super, choc wczoraj zdychalam z goraca bo to bylo za duze przejsce z zimna do skwaru ! ale na szczscie dzis juz lepiej :]

Witam
U mnie wiosna pełną parą ale ja muszę siedzieć dziś w pracy i męża nie ma wyjechał ehhh :-(
A wczoraj miałam jakiś dzień lenia i nic mi się nie chciało.
Zauważyłam że ostatnio zrobiłam się srtasznie roztargniona. Dziś wracałam do domu bo myślałam że zupa została na gazie włączona :baffled::eek:
Miłego dnia życzę :tak:

Witam

A ja dzis zrobilam kolejny dlugi spacer - 7 h :-D uwielbiam tak szybkim krokiem spacerowac . Zaliczylam kilka lumpeksów po drodze , bo troszke euro znalazlam w domciu :-) , a ze tanie ciuszki byly to zaszalalam . Kurcze powinnam miec juz szlaban na kupowanie jej ubran ma ich juz za duzo!!! No i tak do 1r.z jest juz pieknie ubrana. Dla mnie spacewr to zbawienie dla bolacego brzucha , no ale za to nie dla stop. Odciski mi sie porobily i strasznie stopy spuchly. Oby jutro bylo juz ok , bo tez mam zamiar wyjsc na bardzo dlugi spacer....
MONIA -zdrowka zycze
IWON-niestety z tym zusem to tak jest i wiele kobiet zostallo oszukanych. Wiele z nich nie wiedzialo,ze powinny dostac wiecej. Mysle ,ze to ksiegowe w firmach powinny wlaczyc o ciezarne , bo one znaja przepisy .!!!! No chyba ze sa takie jak u mnie w firmie hehe
stopi mnie tez brzuch bolal, w czwartek mialam apogeum bolu i na dodatek mi stwardnial, wiec w piatek bylam u gina, powiedzial ze mam sie oszczedzac i nie chodzic na wielo kilometrowe pacerki czy nawet zakupy bo balast z przodu rosnie a przyciagnanie cąły czas działa jakos nie chca wyłaczyc no i co ? mam jesc rano i po poludniu no spe forte a na noc relanium w celu rozluznienia miesni macicy i wogole zeby brzuch mi sie nie dawal we znaki. takze kochaniutka uwzaj !

Dzień doberek....:-)

21 stopni na PLUS oczywiście, słonko cudnie przyświeca....:-D:-D

Ja już po sprzątaniu.... Energii co nie miara... Rzodkiewka posadzona... po obiadku następne sadzenie mnie czeka. Ale ja lubię taplać się w ziemi.... :sorry::laugh2: Popołudniu pewnie znowu na działkę do teściów się wybierzemy.... Z tym, że dziś już nic nie robię! Idę towarzysko:-p:-p

Biorąc pod uwagę że zauważyłam od 2 dni jakoś częściej mi krew z nosa zaczyna kapać.... :szok::no::-( Buuuuuuuu:baffled:

Życzę miłego sobotniego dzionka:-)

Witam

Kasiurek - ja akurat moge smialo chodzic ,zeby poprawic prace jelit. Wiec poki moge to zasuwam. :tak: Kochana czy ja dobrze widze lekarz przepisal Ci relanium ??? Kurcze przeciez to lek z kategorii lekow neurologicznych i psych. faktycznie dziala na rozluznienie miesni, ale stosuje sie go glownie w stanach lekowych i depresyjnych.* Podawanie leków z grupy benzodiazepin w ciąży może powodować uszkodzenie płodu - stosowanie leku w ciąży jest dopuszczalne jedynie w przypadku, gdy jego zastosowanie u matki jest bezwzględnie konieczne, a stosowanie bezpieczniejszego leku alternatywnego jest niemożliwe lub przeciwwskazane.* Wiec podaje sie go tylko ciezarnej jak jest leczona psychiatrycznie lub neurologicznie.
Nie wiem moze twoj lekarz mial jakis przeslanki do stosowania tego leku, ale ja bym tego leku w zyciu nie wziela w ciazy. I na praktykach w szpitalu psychiatrycznym bardzo nas uczulali na podawanie lekow z tej kategorii ciezarnym. W sumie na twardy i bolacy brzuch mozna podac ciezarnej inne leki. Moze spytaj sie jescze innego lekarza. Dla mnie to bardzo dziwne. Po relanium to mozesz byc troszke zakrecona:tak:

Witam się i ja. Od rana na pełnych obrotach. Dopiero teraz usiadłam na dupie. Musiałam gotować 2 obiady, bo mama mi kazała żurek uprychcić a że mój Panicz nie lubi to męczyłam się z naleśnikami z parówką. Na szczęście już gary pomyte. Chałupa ogarnięta to mogę sobie błogo poleżakować. Dawid chce jechać później do siebie więc nie mam wyjścia.

My już po spacerku i obiadku Piotrek pojechała rybki po trenować bo jutro ma zawody wędkarskie a Wiki właśnie zasnęła i ja chyba to samo zrobię :-):-):-)

reklama
Biorąc pod uwagę że zauważyłam od 2 dni jakoś częściej mi krew z nosa zaczyna kapać.... :szok::no::-( Buuuuuuuu:baffled:
Iwon ja z moim noskiem walczę juz od dwóch tygodni, krew ni tylko kapała ale wręcz buchała gorącym strumieniem i to dwa razy dziennie, w domu moje Słońce mówiło ze od razu dostanę skierowanie do szpitala na szczegółowe badania a tu lekarz rodzinny poświecił mi latarką w nos i przepisał odpowiednik polskiej neomycyny i kazał smarować nosek:baffled::nerd::szok: Poszperaliśy troszkę i okazuje się że 10% ciężarnych ma taką przypadłość i nie ma się czym zamartwiać jeśli nie jest to skutkiem wysokiego ciśnienia i poziomu cukru. Jeść więcej, dużo więcej witaminki c a więc kiszona kapustka, cytrusy, kiwi itd. I zaczęło ustawać.Więc moze spróbuj kochana najpierw takich naturalnych środków.

Ja natomiast martwię się coraz bardziej moimi piersiami, nie mam absolutnie żadnej wydzieliny, a chcę karmić. Czy mozna je jakoś pobudzić czy jeszcze mam czas?

Do góry