reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Ojejku jakie wy nocne rozmowy prowadzicie :-) To ja sie tak porannie witam, ale bez przesady ;-)

Niestety troche mnie nie bylo bo jak juz wspomnialam - mam tescia jako goscia... Wiec ostatnio caly dzien zabiegany, wczoraj bylam caly dzinek na nogach i juz padalam :tak: A dzisiaj panowie pojechali na wycieczke do Holandii wiec ja mam praktycznie caly dzien spokoj i ladowanie akumulatorkow bo jak dla mnie to juz za duzo.

Troszke was poczytalam ale niestety nie wszystko a juz plecki wolaja o wyrozumialosc, wiec wpadne znowu za jakis czas doczytac reszte, a teraz idem sie wylozyc mmm slodkie lenistwo :-)

Olivca, Catherinka- przylaczam sie do zachwalania, ta pilka dziala zbawiennie na plecki :tak:

Nalka gratuluje i wpada czesciej

A wszystkim dwupaczkom zycze pieknej niedzieli ( u mnie chociaz pochmurna to i tak jest cudowna :-))

reklama
czy w ogóle nie można opalać brzuszka? Bo słyszałam, że nie, ale pewna nie jestem.

To jest indywidualna sprawa - znam dziewczyne, ktora chodzila na solarium w ciazy, bo ... nie wiedziala, ze nie wolno :szok: i nic sie nie stalo ani jej ani dziecku. Znam natomiast i taka, ktorej od slonca na twarzy wyskoczyly wstretne plamy, ktore ma do dzisiaj i wyglada to starsznie i niczym nie da sie usunac. Ja wole nie ryzykowac.

witam się i ja w niedzielę!!:-)
nie udało mi sie zajrzec do Was wczoraj, bo z rana mycie okien i sprzątanie, a po poludniu na miasto z Mężem do znajomych ruszylismy, najpierw spotkanko z jednymi i obiadek w cudnym miejscu. Potem 3 gałki przepysznych lodów, a wieczorkiem jeszcze odwiedziny u znajomych na spóźnionej parapetóie,. :-)

I pochwale sie,ze jak tak jechalismy do znajomych na parapetówę, zajechalismy do centrum handlowego,zeby kupic im cos do mieszkania, wiec przy okazji wpadłam do RYŁKO i kupiłam prześliczne buciki na niskim obcasiku!!!:-D:-D:-D

Także wczorajszy dzień był udany, jesteśmy troche biedniejsi,ale szczęśliwi.....:tak::tak::tak::tak:
czasami chyba trzeba tak poszaleć i dogodzic sobie, a pieniądz wazny jest, ale ja tak czlowiek caly czas skąpi, to poźniej sie robi ze wszystkiego niezadowolony i zrzędliwy....:tak:

A dzis sie zastanawiam czy nie wyciągnę męża do kina na "Marley i ja". On tak średnio chce, ale owiedzial,ze dla mnie pojdzie. Ja czytałam książkę, strasznie fajna była...:tak: Polecam

pozdrawiam i milego dnia zyczę!!!

Co do opalania to moja opinia jest taka, że solarium absolutnie nie, ale troszkę słoneczka dlaczego nie. Na pewno nie wiadomo jakie skutki może mieć solarium dla dzidziusiów, ale promienie słoneczne na pewno nie przenikają do maluszków, więc tylko trzeba rozsądnie, niezbyt długo się eksponować, żeby plam się nie nabawić czy nie osłabić i nie odwodnić. Podczas poprzedniej ciąży lato miałam na początku, teraz odwrotnie, myślę, że nie będę się przesadnie wystawiać, ale tak kocham słońce, że na pewno nie będę się przed nim ukrywać.

Dziś znowu słoneczko, szkoda tylko, że Filip znowu przeziębiony... ale zaraz mu zmierzę temperaturę, jak nie ma to wyskoczymy choć na chwilę na spacerek.

Hej kobitki witam się niedzielnie. Słońce wychodzi zza mgły więc zapowiada się miły dzionek:-) Może za jakąś godzinkę wyskoczę nad jeziorko posiedzieć... Zobaczę, bo po całym tyg. pracy mam ochotę spać i spać.

Witam Was Kochane.
Piekna pogoda-trzeba korzystac :tak::-) jestem dzisiaj jakas leniwa na spacer,ale ide poczytac sobie cos na balkon albo do ogrodu-na dalsze wyjscie nie mam ochoty :-D
potem jeszcze do was wpadne.
buziaki

Witam

Napisalam posta, ale w trakcie wysylania znow pojawil sie blad i zniknely moje wypociny. Drugi raz juz nie pisze... :-(

To milego dnia lipcoweczki....

Witam sie i ja
Słoneczko pojawia się moje kochanie na zawodach wędkarskich a my z córcia w domku a mnie sie nic nie chce z miła chęcią bym się położyła i leżała ale jak sie w domu ma żywe sreberko to nie darady

Cześć Dziewczyny:-)

Widzę że weekend w pełnym słoneczku daje się we znaki na forum;-) Cisza... spokój....

Ja od rana na nogach, giełda i zakupy mnie ciutke wymęczyły. Pojechałam dla rzeczami dla siebie ale niestety:-:)-:)-( nie kupiłam kompletnie nic! Spodnie nie takie... buty brak rozmiaru.... eh!:eek:

Za to mój M. będzie zadowolony bo jemu się dostało kilka drobiazgów...:-)

Witam Dziewczyny!!!
Pragnę i ja pochwalić się, że w lipcu zostanę Mamusią mojego Synka!!!!
Jednakze z każdym USG wychodzi nam inna data porodu - nastawiam się nawet na koniec czerwca! :-)

Nalka witamy w gronie przyszłych lipcowych mamusiek:-)

Tymi datami z usg się nie przejmuj... Ta najbardziej prawdopodobna i najwłaściwsza podobno wychodzi po pierwszym usg... Teraz nasze dzieciaczki rosną i jakby tym się kierować to niektóre urodziły by na 100% w czerwcu...

Także wczorajszy dzień był udany, jesteśmy troche biedniejsi,ale szczęśliwi.....:tak::tak::tak::tak:

Och, jak pięknie powiedziane:-D:-D:-D:-D Prawda i tylko prawda:rolleyes:

reklama
Olivca, właaaśnie!!! Muszę ją sobie znów od szwagierki pożyczyć ;-)
Poprzednio na niej siedziałam przy kompie zamiast na krześle no a później próbowałam zmusić lekkim skakaniem Filipa, by już w końcu wyszedł na świat :-D
Ja naprawdę jestem pod wrażeniem co taka zwykła piłka może zdziałać, fizjoterapeutka na szkole rodzenia pokazała nam na szkielecie jak się kości miednicy i kręgosłupa ruszają i odpoczywają jak siedzimy sobie na tej piłeczce, jak już pisałam kiedyś to czysty relaks także dla mięśni i wpływa tak jak pływanie:rofl2::rofl2::rofl2: i odpukać ale póki co jak tylko coś najmniejszego czuje w pleckach wskakuję na nią i super:) Wydatek który jest warty swej ceny. Tutaj kosztują 7eu nie wiem po ile sa w Polsce ale na peno na allegro mozna zamówić bo bez powietrza to do małego pudełka się mieszczą, a znoszą wagę do 125kg:happy:
witam się i ja w niedzielę!!
Także wczorajszy dzień był udany, jesteśmy troche biedniejsi,ale szczęśliwi..... czasami chyba trzeba tak poszaleć i dogodzic sobie, a pieniądz wazny jest, ale ja tak czlowiek caly czas skąpi, to poźniej sie robi ze wszystkiego niezadowolony i zrzędliwy....

Juluszka oczywiście że masz rację bo musi być balans między wszystkim i praca i przyjemność ale jak zobaczyłam ceny lodów w tym jednym z cetrum handlowym u was we wrocku to trochę zdębiałam, 28zł za pucharek, owszem za przyjemność się płaci i nic nie zastąpi tego czasu spędzonego z siostryzczką i szwagrm ale 20minutowy wypad naszej trójki to 84zł, tylko za lody, duuuuuuża przesada, bo zarabiam w euro ale wierz mi tu takich cen nie ma. Było miło ale wolę wydawać w inny sposób pieniążki tylko właśnie, należy nam się przyjemność no nieJ
Co do opalania to moja opinia jest taka, że solarium absolutnie nie, ale troszkę słoneczka dlaczego nie. Na pewno nie wiadomo jakie skutki może mieć solarium dla dzidziusiów, ale promienie słoneczne na pewno nie przenikają do maluszków, więc tylko trzeba rozsądnie, niezbyt długo się eksponować, żeby plam się nie nabawić czy nie osłabić i nie odwodnić. Podczas poprzedniej ciąży lato miałam na początku, teraz odwrotnie, myślę, że nie będę się przesadnie wystawiać, ale tak kocham słońce, że na pewno nie będę się przed nim ukrywać.
Oczywiście!!! Dzięi słonku nasz organizm przyswaja witaminkę D no i te endorfinki ach!! Chodzi o to żeby nie nagrzać za bardzo brzuszka bo dzidziuś nie może być w zbyt wysokiej tem., to tak samo z gorącą kąpielą, ale troszkę słonka jak najbardziej wskazanaJ Ja jestem wrześniowa, moja mama spędziła całe wakacje na słonku bo to żniwa i razem z bratem mamy śniadą karnację a siosra ze stycznia blada jak ściana hahaha

Ostatnia edycja:
Do góry