reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
No to slodkiego lenistwa ciag dalszy:-)jeszcze ze 2 tygodnie posidze w domku:-)ale to juz chyba wystarczy
Olivca ja w stolicy,a Ty gdzie?zapraszam wiec tutaj,bo ostatnio naprawde jest super pogoda.Nawet teraz, jak szlam od lekarza,to bylo tak cieplutko,ze rownie dobrze kurtki bym nie potrzebowala,mimo ze sloneczko juz sie schowalo:-)
Ja test na glukoze robilam sobie sama i w aptece tez mi mowlila kobitka,zeby zrobic na czczo.
My tym razem w Limerick-do końca czerwca a później jeszcze nie wiadomo:cool:
Do stolicy wybieramy się jutro-ale ja przejazdem bo chcę złapać busika do Belfastu-wybieram się na północ do kuzynki, ale już w sobotkę znowu zawitam więc jakby byla ładna pogoda to faktycznie mogłybyśmy się spotkac gdzieś pod szpicą. A czemu robiłaś sama test na glukozę? W szptalach robią obowiązkowo każdej cięzarnej

Dzięki kochane za odpowiedzi, z tysiakiem nie wyskoczymy - nie będzie Nas stać, ale myślę że jak przyjdzie mężowa premia na czas to szczęśliwą siódemkę włożymy, a jak premia nie dojdzie to damy 500 zł i też krzywdy nie będzie. W końcu makijaż panny młodej też robię na swój koszt, więc mogę sobie dopisać do prezentu ;-)

My tym razem w Limerick-do końca czerwca a później jeszcze nie wiadomo:cool:
Do stolicy wybieramy się jutro-ale ja przejazdem bo chcę złapać busika do Belfastu-wybieram się na północ do kuzynki, ale już w sobotkę znowu zawitam więc jakby byla ładna pogoda to faktycznie mogłybyśmy się spotkac gdzieś pod szpicą. A czemu robiłaś sama test na glukozę? W szptalach robią obowiązkowo każdej cięzarnej
No to kawalek drogi przed Toba:-)a rodzic gdzie bedziesz w takim razie,skoro w Limerick zostajecie do czerwca?a jesli o sobote chodzi,to juz niestety grafik napiety:-(
Test robilam sobie sama jak bylam 2tyg temu w pl,(tesciowa ma glukometr,a kolezanka pielegniarka powiedziala mi,ze bez problemu moge zrobic sobie sama)bo z tego co sie zorientowalam,to tutaj podobno tego nie robia,ja w kazdym razie do dzisiaj nie mialam,jesli sie myle,to wyprowadz mnie z bledu.
pozdrawiam serdecznie

Dzięki kochane za odpowiedzi, z tysiakiem nie wyskoczymy - nie będzie Nas stać, ale myślę że jak przyjdzie mężowa premia na czas to szczęśliwą siódemkę włożymy, a jak premia nie dojdzie to damy 500 zł i też krzywdy nie będzie. W końcu makijaż panny młodej też robię na swój koszt, więc mogę sobie dopisać do prezentu ;-)
No i pewnie,nie ma co przesadzac,a to,co macie w planach i cala reszta kosztow,to juz sie uzbiera:-)

A ja wróciłam z obiadku u rodziców. Moja siostra -"sprytna kleptomanka";-):tak:- znów wyniosła z domu do szkoły trochę rzeczy. No i teraz nie ma 2 kabli do aparatu foto i zasilacza do laptopa!!!I raczej juz sie nie znajdą.... Ona to wszystko z domu wyniesie i ze szkoły poznosi jakis inne rzeczy.

Asia
ja jestem jak najbardziej za 3-miastem, ale w maju :-D:-D:-D Akurat wtedy wybieram do Górek Zachodnich.
Udanych jutrzejszych zakupów - ja właśnie kupiłam 2 msc temu pralkę i TV na raty,więc w końcu nie jestem sama w domu. Mam kogoś w mieszkanku kogo widzę i słyszę - ludzi ze szklanego ekranu:-) Teraz jeszcze musze kupic schody, bo jak w końcu fikne z drabiy to bedzie nie wesoło.

Monia1021 -" niepoprawny optymizm" to moje motto życiow. Jak sie jest w zyciu optymista to wszystko wychodzi . Gwarantuje!!!:tak::tak:

Anika79
- mi sie wydaje, ze nalezy dac tyle na ile mozna sobie pozwolić w domowym budżecie. Ja byłam dwa razy światkową ,ale nie kogoś z rodziny. Dałam raz 300zł, drugi raz 400zł. Na wiecej niestety nie bylo mnie stać.

No to mam chwilunię więc szybciutko nadrobiłam zaległości w czytanku :
Sysia_waw ściskam kciuczki z całych sił za USG :-) oby bebiś pokazał co tam za sekrecik kryje :-):-):-)
AsiaJan86 zdróweczka słoneczko dla Ciebie i Haneczki :-):-):-) powodzonka na zakupkach i udanej imprezki :tak::-):-):-)
Anika_79 zdróweczka dla Tymusia :-):-):-)
olivca masz słonko jak w banku :-):-):-)
iwon3004 gratuleczki tak udanego dzionka :-):-):-)
monia1021 dziękuję słoneczko :-):-):-) buziaczki :-):-):-)
kinga12 jak ja Ci zazdroszczę tego upragnionego słoneczka :-):-):-)
kaaasiulka kobietko Ty to masz zdrowie :-):-):-) gratuleczki kondychy :-):-):-)
Alusia8989 fudbolista Ci w brzusiu rośnie :-):-):-) GRATULECZKI :-):-):-)
slonce1 udanych zakupków i GRATULECZKI małego rozrabiaczka :-):-):-)
stopi69 grunt, że siostrzyczka kochana :-) można jej wszystko wybaczyć :-):-):-)

a teraz ja mam pytanko : wybieram się na tą cholerną "glukozę" i jestem tępa powiedzcie mi ile czasu muszę poświęcić na to cholerstwo, czy mogę zabrać z sobą choć wodę do picia ... ogólnie ratunku pomocy :szok:

wybieram się na tą cholerną "glukozę" i jestem tępa powiedzcie mi ile czasu muszę poświęcić na to cholerstwo, czy mogę zabrać z sobą choć wodę do picia ... ogólnie ratunku pomocy :szok:
Wiesz co w Irlandii to trwa dwie i pół godziny i ja mam nadzieję że można pić wodę bo w końcu jak tu inaczej wytrzymać,a siku i tak będziemy latać jak głupie bo tej glukozy to tu sie pije ok 680ml

reklama
olivca słoneczko kochane to aż tyle trzeba tego świństwa wypić :szok::szok::szok: ja chyba padnę tam trupem :szok: łomatko litości nad nami nie mają :no: sadyści ;-):-)
Ale to na dwie tury, najpierw coś tam i później chyba po godzinie resztę. Tutaj dają po prostu napój energetyczny lukozade, może można ją dostać w Polsce, zazwyczaj jest w lodówkach koło coli, ale no nie należy do przyjemnych, ja na wszelki wypadek wezme ze sobą jakieś woreczki no i muzyczkę żeby czas szybciej zleciał lub książkę:nerd:. Dasz radę to w sumie dwie duże szklanki no nie?:happy:

Do góry