Kasiurek1983
Fanka BB :)
u mnie tez jakis halny sie zerwal i z domu nosa nie wychylam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O kurcze to faktycznie fioletowa słuszna decyzja bo z tą wit. A to ja tez wolę nie przesadzać. Czemu oni ją dodają? No i skoro to komplex witamin dla ciężarnych to czemunie ma w nich kwasu foliowego? ja wiem ze w Irlandii jest bardzo duży odsetek dzieci chorych i może przez to tak skrupulatnie dbają co się bierze? lepiej bowiem nie przesadzaćja mam w domu prenatal classic... ale go nie biorę - przestraszyło mnie jedno 150% dziennego zapotrzebowania na wit A. link
jak już mi lekarka powie że coś mam brać to będę szukać czegoś z mniejszą zawartością - a te witaminki zostawię na po ciąży
O kurcze to faktycznie fioletowa słuszna decyzja bo z tą wit. A to ja tez wolę nie przesadzać. Czemu oni ją dodają? No i skoro to komplex witamin dla ciężarnych to czemunie ma w nich kwasu foliowego? ja wiem ze w Irlandii jest bardzo duży odsetek dzieci chorych i może przez to tak skrupulatnie dbają co się bierze? lepiej bowiem nie przesadzać
hahaha a to dziękuje i czekam na dostawę z niecierpliwościąolivca współczuję takiej pogody słoneczko ja bym oszalała w takich ciemnościach jak tylko u nas się poprawi TIR-ka słonka podeślę
olivca
Poczekam poczekam, ja z tych cierpliwych jestemniestety dziś u nas cały dzień leje deszcz więc na transport słonka musisz zaczekać
Dosia to zapraszam do mnie, morze, ocean, jod Tylko słonko ze spobą zapakuj, a do 18tego marca jest promocja w ryanair'ze i bilety już za 150zł w dwie strony tylko ze jak Ci się siku zeche to trzeba specjalnie płacić hihija tez chce nad morze.... buuu....
Witam sie i ja cieplutko
Az sie dziwie Olivca,ze u Ciebie sloneczka brak,bo u mnie i wczoraj i dzisiaj ladnie wyglada zza chmurek,a tez jestem w Irlandii Ale jesli go nie masz,to przesylam go Tobie chociaz troche,ale troche tez zostawie u siebie i calej reszcie Kobietek oczywiscie takze!
A no tak Kasiurek czasem trzeba więcej Ale dobrze że za naszych czasów ciążowych jż o tym wiedząw duzej ilosc tabletek dla kobiet nie ma kwasu foliowego, bo wiekszosc kobiet bierze kwas foliowy "oprócz" lekow dla kobiet w cizy ja np mialam dwake 5 mg dwa razy dziennie w spzitalu dostawalam raz dziennie dawke 15 . i maksymalnie 15 na dobre mozna brac w ciazy
a ja od początki tez jem duzo owoców( 2 pomarańcze dziennie, jabłka staram sie codziennie,a kiwi, mango, winogrona, ananas -2 razy w tygodniu, melon- raz na dwa tygodnie), warzywa codziennie- sałatki lub na kanapki.Ja nie biorę żadnych witamin bo wyniki mam rewelacyjne,chyba to zasługa jedzenia owoców,codziennie wciągam grapefruita,pomarańcze i minimum 2 jabłka :-),polecam !!!!
Sam,AsiaJan duzo zdrowka Wam zycze Kochane!
Trzymajcie sie cieplutko:-)