reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
ja mam w domu prenatal classic... ale go nie biorę - przestraszyło mnie jedno 150% dziennego zapotrzebowania na wit A. link
jak już mi lekarka powie że coś mam brać to będę szukać czegoś z mniejszą zawartością - a te witaminki zostawię na po ciąży
O kurcze to faktycznie fioletowa słuszna decyzja bo z tą wit. A to ja tez wolę nie przesadzać. Czemu oni ją dodają? No i skoro to komplex witamin dla ciężarnych to czemunie ma w nich kwasu foliowego? ja wiem ze w Irlandii jest bardzo duży odsetek dzieci chorych i może przez to tak skrupulatnie dbają co się bierze? lepiej bowiem nie przesadzać

O kurcze to faktycznie fioletowa słuszna decyzja bo z tą wit. A to ja tez wolę nie przesadzać. Czemu oni ją dodają? No i skoro to komplex witamin dla ciężarnych to czemunie ma w nich kwasu foliowego? ja wiem ze w Irlandii jest bardzo duży odsetek dzieci chorych i może przez to tak skrupulatnie dbają co się bierze? lepiej bowiem nie przesadzać

w duzej ilosc tabletek dla kobiet nie ma kwasu foliowego, bo wiekszosc kobiet bierze kwas foliowy "oprócz" lekow dla kobiet w cizy ja np mialam dwake 5 mg dwa razy dziennie w spzitalu dostawalam raz dziennie dawke 15 . i maksymalnie 15 na dobre mozna brac w ciazy

olivca współczuję takiej pogody słoneczko ja bym oszalała w takich ciemnościach jak tylko u nas się poprawi TIR-ka słonka podeślę
hahaha a to dziękuje i czekam na dostawę z niecierpliwością
niestety dziś u nas cały dzień leje deszcz więc na transport słonka musisz zaczekać
Poczekam poczekam, ja z tych cierpliwych jestem
ja tez chce nad morze.... buuu....
Dosia to zapraszam do mnie, morze, ocean, jod Tylko słonko ze spobą zapakuj, a do 18tego marca jest promocja w ryanair'ze i bilety już za 150zł w dwie strony tylko ze jak Ci się siku zeche to trzeba specjalnie płacić hihi

Witam sie i ja cieplutko
Az sie dziwie Olivca,ze u Ciebie sloneczka brak,bo u mnie i wczoraj i dzisiaj ladnie wyglada zza chmurek,a tez jestem w Irlandii Ale jesli go nie masz,to przesylam go Tobie chociaz troche,ale troche tez zostawie u siebie i calej reszcie Kobietek oczywiscie takze!

Aniszka a skąd Ty piszesz z tej Irlandii to tam będziemy uderzac bo zmoim Kochaniem to my sie co pół roku przeprowadzamy i tak krążymy po wyspie więc chociaż pogodę sobie dopasujemy pod domek
w duzej ilosc tabletek dla kobiet nie ma kwasu foliowego, bo wiekszosc kobiet bierze kwas foliowy "oprócz" lekow dla kobiet w cizy ja np mialam dwake 5 mg dwa razy dziennie w spzitalu dostawalam raz dziennie dawke 15 . i maksymalnie 15 na dobre mozna brac w ciazy
A no tak Kasiurek czasem trzeba więcej Ale dobrze że za naszych czasów ciążowych jż o tym wiedzą

Ja już po.....;-)

ZUS załatwiony - choć oczywiście nie odbyło się bez spacerku przez pokoje.....:baffled:
Rachunki popłacone z wielkim żalem....:-:)-(
Buty oddane....:-)
Plus taki że kupiłam 2 cycniki!:-) Koszulkę nocną! :-) Spodenki i bluzeczkę dla malucha!:-D:-D

Nie mam już siły i w ogóle mam na dziś dość... Pogoda mnie dobija na maxa!!

witam :-)
jakis leniwy dzien mam dzisiaj. wstałam niby wczesniej, troche dom do porzadku doprowadziłam z grubsza... i scieło mnie tak, ze musiałam sie polozyc i tak sie obudzilam przed 14... ponad 2 godziny spalam... ale cudnie sie poczulam , dobrze mi ten sen zrobil

pogoda tez do d***, byłam przed chwilą na zakupach i nie mam zamiaru dzis juz nigdzie sie ruszac :no:

Ja nie biorę żadnych witamin bo wyniki mam rewelacyjne,chyba to zasługa jedzenia owoców,codziennie wciągam grapefruita,pomarańcze i minimum 2 jabłka :-),polecam !!!!
a ja od początki tez jem duzo owoców( 2 pomarańcze dziennie, jabłka staram sie codziennie,a kiwi, mango, winogrona, ananas -2 razy w tygodniu, melon- raz na dwa tygodnie), warzywa codziennie- sałatki lub na kanapki.
W ogóle nie jem białego pieczywa, tylko ciemne, pełnoziarnicte,
biore feminatal od stycznia i niestety...w styczniu hemoglobina 11 z ogonkiem, a dwa tygodnie temu okazalo sie ,ze jeszcze bardziej spadla i wynosi 10,3..
takze jedzenie samych owoców, warzyw nie zawsze jest receptą na dobre wyniki....:crazy: przynajmniej nie w moim przypadku...

Sam,AsiaJan duzo zdrowka Wam zycze Kochane!
Trzymajcie sie cieplutko:-)

też sie dołączam :-) i zyczę szybkiego powrotu do zdrówka

pozdrawaim i zycze milego popoludnia :-D

ja rowniez witam sie z wami po wspanialym weekendzie :tak::-)
w sobote bylismy na weselu znajomych bylo bardzo sympatycznie a jakie jedzonko oooooooooooo mniam;-):tak::happy:poodjadlam sobie dobzie;-)
u nas wspaniala pogoda sloneczko pieknie swieci jest cieplo 12-16 c
Fioletowa; gratulacje pierwszych ruchow
Kasiakom: nie taki rekord ale napewno jeden z wielu szybkich dlatego nie tak bardzo sie obawiam drugiego porodu modlac sie zeby byl taki sam, mowia ze drugi jest ponoc szybszy albo pDosia: zobaczysz macierzynstwo naprawde przychodzi instynktownie:tak:pomimo ze nie wyobrazasz sobie jak to wszystko bedzie , nawet nie bedziesz widziala jak sobie swietnie radzisz ze wszystkim:tak:;-):-)
Matylda: a co do takich mysli drastycznych ze ci dzidzia wypadnie z rak to tylko matczyna podswiadomosc w ciazy tak jest podwujnie jestes przewrazliwiona i prubujesz praktycznie wszysko przewidziec dlatego mysli tak intensywnie pracuja;-)ja zawsze widzialam siebie spadajaca ze schodow w ciazy bo mialam takie strome w pracy :-)
Stopi69: pieknie napisalas w swojej wypowiedzi poprostu tylko OPTYMIZM!!!:-):tak::tak::tak::tak:
Willsonek: gratylacji Malgosi
Beata: ROXANA naprawde slicznie;-):tak:

a ja byłam na spacerze co prawda słońca zero no ale tak jakoś mnie wzięło. Z nosa kranik się odkręcił i se leci:-):-):-) Chyba se obejrzę dreszczowca a mianowicie Mode na sukces, bo słyszę z pokoju znajome głosy:elvis::elvis::elvis:
Muszę iść Dawidowi obiad zrobić, bo jak nie to mnie zlinczuję:-):-):-)

Ja właśnie miałam nie planowany spacer do sklepu, musiałam ubrać młodego bo jesteśmy sami w domku no i drałujemy. Kupuje co mi tam potrzeba i między innymi wędlinę. Poprosiłam babkę żeby dała mi Krakowską w kawałku tylko odcięła "dupkę" z końcówki, sama w tym czasie brałam z innej póki śmietanę itp. Kobieta była chyba zbyt zajęta ocenianiem wielkości mojego brzucha (bo duży jak na lipcowe:-p) bo zamiast Krakowskiej dała mi wielki kawał Szynkowej. Zauważyłam dopiero w domu, ale już nie mam jak wrócić się, znowu ubieranie młodego nie wchodzi w grę, będę miała szynkowej na miesiąc chyba :-D Nie wiem jaką cenę mi policzyła, bo na paragonie jest tylko wpis "mięso" ale fakt że przy płaceniu ogarnęło mnie małe zdziwko :surprised:

reklama
Witam po jednodniowej przerwie:-)

Wilsonka
gratuluję córci, coś wyrównuje sie nam równowaga damsko-męska w przyrodzie:-)

Asiu zdrówka no i zapraszam nad morze:-)

jeżeli chodzi o witaminki to nawet je biorąc anemia mi się utrzymuje od 2 miesięcy, a o owocach i warzywach też nie zapominam:-( ale podobno taki urok ciąży, że anemia przypałętuje się często

Do góry